|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 30 Mart 2014 (01:51), Konuya Son Cevap : 06 Nisan 2014 (13:33). Konuya 68 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
02 Nisan 2014, 22:04 | Mesaj No:61 |
Durumu: Medine No : 13867 Üyelik T.:
24 Mayıs 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "Lalü Aşk" kardeşimiz Hayirli olsun güsel insan hoşgeldinis.size çay ve kek ikram edim Yarısını ben yedim ama
__________________ |
02 Nisan 2014, 22:05 | Mesaj No:62 |
Durumu: Medine No : 27674 Üyelik T.:
25 Nisan 2013 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "Lalü Aşk" kardeşimiz
Hayırlı olsun kardeş misafirliğin
__________________ Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir.. |
02 Nisan 2014, 22:12 | Mesaj No:63 |
BU ARADA BİR SORU SORAYIM DA ÇIKAYIM ADET YERİNİ BULSUN Müslüman, Allah svt son kitabı olan Kuranı Kerim’e iman eder. Kuranı Kerim’e iman nasıl olur, nasıl olmalıdır???
__________________ Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir.. |
02 Nisan 2014, 22:48 | Mesaj No:64 |
Durumu: Medine No : 32854 Üyelik T.:
30 Ekim 2013 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "Lalü Aşk" kardeşimiz
Yaşuha hoşbuldum kardesim...ayrca ikramlar icnde cok teşekkür ederim cok güzel gözukuyolar tam benlik |
02 Nisan 2014, 23:32 | Mesaj No:65 | |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "Lalü Aşk" kardeşimiz Alıntı:
belki bir kez yediğimdendir yozgatlıların da yaptığı bat var mercimekli bulgurlu biraz sulu kısır gibi birşey ilk yediğimde beğenmedim ama şimdi olmazsa canım istiyor | |
03 Nisan 2014, 00:19 | Mesaj No:66 |
Durumu: Medine No : 32854 Üyelik T.:
30 Ekim 2013 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "Lalü Aşk" kardeşimiz
teşekkür ederim hiranur86 kardeşimmm..... soruna gelince....evet her müslüman Kurana iman eder.Zaten iman etmek tereddüd bile etmedn inanmak,onaylamak,kabul etmektir..Kurana iman etmekte zira bu çerçevede..Rabbimim iman etmemizi ,inanmamizi istedgi şeylerdn biride imanin şartlarnda geçen Kurana iman etmektir..bence Kurana iman sadece inandim demeyle degl Kuranikerimin bütünüyle anlattigi şeyleri anlayarak ,hayatmiza uygularak olur.cünkü iman etmiş olsakda bazan o iman ettigmiz Kuranin bize yapmamizi ,uygulamamizi istedgi seylerin tam tersni yapabliyoruz.böyle bi şekilde tam iman etmis olamayiz.eger iman etmişsek Kuranikerimi anlamali,anlatmalı,bütn hükümlerini istedklerini eksiksz bütün bi sekilde hayatimza gecirmeli o sekilde yaşamaliyiz..Kuranikerimin isimize gelen kurallarıni benimseyip,ismize gelmeyenleri nefsimize agir gelenleri terkedersek gerçek manada iman etmis olmayiz...Rabbim hepimize gerçek manada imani ve bu imanımzi muhafaza etmeyi nasip etsin inşallah... |
04 Nisan 2014, 14:28 | Mesaj No:67 |
CEVAP VERDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER KARDEŞİM ALLAH DUANA İCABET ETSİN İNŞALLAH BENDE SENİN YAZDIKLARINA EK BİŞEYLER EKLEMEK İSTERİM “Ben cinleri ve insanları bana ibadet etsinler diye yarattım.” (Zariat: 51/56) Allah iman ettim diyen bir kişi öncelikle tağutları red etmelidir ki, hakkiyle iman edebilsin. Allah SVT iman ettiklerini söyledikleri halde tağutları red etmeyenlerin imanları maalesef ki ancak zandan ibarettir. Onlar kendi zanlarınca iman iddiasında bulunmuşlar fakat bu iddia tağutları red etmedikleri için gerçekleşmemiştir. Andolsun ki biz her ümmete Allah’a ibadet-kulluk edin. Tağuta kulluktan da kaçının diye bir peygamber gönderdik. (Nahl 36) AÇIKCASI AYETTE ALLAH SVT BUYURDUĞU GİBİ ONLARIN ÇOĞU ALLAH'A ŞİRK KOŞARAK İMAN EDERLER RABBİM BİZİ TEVHİDİ SADECE SÖZDEN İBARET DEĞİL MANASINI ANLAYARAK ,AMEL EDEREK VE BU HAL ÜZERE ÖLMEYİ NASİP ETSİN. SELAMETLE KARDEŞİM
06 Nisan 2014, 13:33 | Mesaj No:69 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "Lalü Aşk" kardeşimiz
lalü aşk arkadaşımıza misafirimiz olduğu için teşekkür ediyorum yolunuz açık olsun her daim bekleriz |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |