|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medine-web,Açılış Tarihi: 01 Mart 2009 (21:08), Konuya Son Cevap : 11 Mart 2009 (00:53). Konuya 26 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Mart 2009, 15:47 | Mesaj No:21 | |
Cvp: 17.haftanın konuğu Nermin Alıntı:
| ||
06 Mart 2009, 15:55 | Mesaj No:22 | |
| ||
06 Mart 2009, 17:41 | Mesaj No:24 | |
aminn abicim sağolasın...cümlemizi inşAllah | ||
07 Mart 2009, 01:23 | Mesaj No:25 |
Cvp: 17.haftanın konuğu Nermin Nermin misafirligin bitmeden benim sorularım aşağıda.... 1- Niçin yaşıyorum.? 2- Nasıl ölmek istiyorum? 3- Ölüm seçeneğim nasıl yaşamamı gerektirir? 4- Hangi etkenler firdevs düşüncesine engel teşkil ediyor? 5- Eş, çocuk ve dünya malıyla nasıl imtihan oluyorum? 6- Kalbimdeki bu sevgileri nasıl minimun düzeye indiririm? 7- Allah sevgisini nasıl artırırım? 8- Ölüm korkumu nasıl yenerim?
__________________ Şu an yaptığınız hiçbirrr iş, Kılınmayı bekleyen vakit namazından daha önemli değildir!! | |
07 Mart 2009, 02:51 | Mesaj No:26 |
Durumu: Medine No : 5710 Üyelik T.:
18 Aralık 2008 | Cvp: 17.haftanın konuğu Nermin Arkadaşımız sorulara kısa ve öz cevaplar veriyor. Çok fazla düşünsel sorular sorduk, soru niteliğini değiştirelim. Sorumuz şu: nermin kardeşim sence paça çorbası sarımsaklımı iyidir yoksa sarımsaksızmı? acılımı iyidir yoksa acısızmı? Bu soruyu şu sebepten sordum. bitliste bir çorbacı var, kelle eti ile paça suyundan garip bir çorba yapar, son zamanlarda çorbasının eski tadı yok. sebebini anlamaya çalışıyorum. Ayrıca bu çorbacı kardeşimiz yazın uluslar arası yolun üstüne(nerdeyse ortasına) masayı koyar ve bizde o masada çorba içeriz, yanımızdanda iran ve rusya tırları, otobüsleri geçer. Burdanda siz Bitlislilerin ne kadar yaratıcı ruhlara sahip olduğunuzu öğreniyoruz:) |
11 Mart 2009, 00:53 | Mesaj No:27 | |
RE: Cvp: 17.haftanın konuğu Nermin
seher abla misafirliğim uzatmalara kaldı 1- Niçin yaşıyorum.? Allahu teala ruhları yaratırken -ben sizin Rabbiniz değilmiyim die ruhlara seslenmiş Ruhlarda kalubela ewet sen bizim Rabbimizsin demiş Ruhlar sen bizi dünyaya gönder sana kulluk edeceğiz demiş Allaha(c.c) söz vermişler… Yaşam gayemiz Allah(c.c) için sewmek Allah(c.c) için buğz etmek ve Allah(c.c) için yaşamak olsun inşAllah… 2- Nasıl ölmek istiyorum? Nasıl yaşarsan öyle ölürsün, nasıl ölürsen öyle dirilirsin… 3- Ölüm seçeneğim nasıl yaşamamı gerektirir? Allaha layık kul, Efendimize(s.a.v) layık ümmet olmak, anne ve babamıza hayırlı ewlat olmak, İslamiyeti yaşamak ve yaşatmak… 4- Hangi etkenler firdevs düşüncesine engel teşkil ediyor? Sanırım soruyu anlamadım… 5- Eş, çocuk ve dünya malıyla nasıl imtihan oluyorum? Bazen çocuğumuzu kaybetmekle, bazen dünya malıya, bazen hastalıklarla… Rabbim hiçbir anne babayı ewladıyla sınamaz inşAllah hiçbir ewladı da anne ve baba ile sınamaz inşAllah… 6- Kalbimdeki bu sevgileri nasıl minimun düzeye indiririm? Hangi açıdan? Sevgi kolay kazanılmaz ama kolay kaybedilir… 7- Allah sevgisini nasıl artırırım? İbadet,itaat ve zikir ile… 8- Ölüm korkumu nasıl yenerim? Ölüm müminin vuslatı, kafirin korkusudur… selametle...[hr] Alıntı:
paça çorbası için damak zewki derim...aman sen midene dikkat et...) zamala bitlislilerin yaratıcı ruhlarını daha iii anlarsın... Algı sölemeden geçemicem bitliste bazı sıkıntılar çekmişsin gözlemlerin war keşke seçimlerde aday olsaydın yeni ilkelerinle kimbilir kazanırdın selametle... | ||
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |