|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 16 Nisan 2015 (09:38), Konuya Son Cevap : 15 Şubat 2019 (21:16). Konuya 58 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18 Nisan 2015, 00:47 | Mesaj No:31 | |
Cevap: “Kutlu Doğum” Dindarlığına “Hizmet”e Hayır! Alıntı:
FEDRACIM PEYGAMBERİMİZİN DOĞUMU YANİ MEVLİD KANDİLİNİ GÜNÜNDE HİCRİ OLARAK KUTLAMAKTA SAKINCA YOK AMA KAFADAN UYDURULAN BİR GÜNDE KUTLAMAK YANLIŞTIR...NASIL Kİ HİCRİ OLARAK KUTLADIĞIMIZ KADİR GECESİNİ 19 MAYIS DA KUTLAYAMIYORSAK HİCRİ OLARAK KUTLADIĞIMIZ MEVLİD KANDİLİNİ DE 20 NİSANDA KUTLAYAMIYORUZ...BEN KURBAN BAYRAMLARININ HER ZAMAN FARKLI OLMASINDAN BIKTIM ŞUNU 10 MART YAPALIM DESEK OLUR MUdüşünceli000YA DA BENİM DOĞUM TARİHİMİ VERSEM O TARİHDE KUTLASAK
__________________ | ||
18 Nisan 2015, 08:41 | Mesaj No:32 |
Cevap: “Kutlu Doğum” Dindarlığına “Hizmet”e Hayır!
Muhteşem bir yazı ama okuduğu halde yazıyı halen anlamayanlar olduğunu görmek de o kadar hüzünlendirici.
| |
18 Nisan 2015, 08:45 | Mesaj No:33 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: “Kutlu Doğum” Dindarlığına “Hizmet”e Hayır!
dini ilgilendiren konularda "duygusallığa sinirlenmeye bana göreye yer yoktur." din bir yaşam biçimidir. Dinsizlik de bir dindir. Dinimiz halis olarak Allah'a aittir ve çerçevesini de Allah çizer. Allah adına konuşmak Allahtan rol çalmak Allah'ın dinini Allaha öğretmeye çalışmak haddi bilmemektir. Allah'ın bize servis etmiş olduğu din islamdır.ve bunu Peygamberi vefat etmeden kemale erdirmiş tamamlamıştır. Bu dine bir şeyler eklemek veya çıkarmak kocakarı ilaçlarına çevirir. Şimdi konumuza dönelim ve şu sorulara cevap verelim. Vereceğimiz cevaplar bana göre değil Allah'ın dinine göre olsun. Yani delil ile... 1-islamda doğum günü kutlamak var mıdır? kuran sünnet ve asrı saadet akabinde Emeviler Abbasiler Selçuklular Osmanlılar dahil kutlu doğum diye bir tarihi kayıt var mıdır? 2-makalede de belirtildiği gibi Peygamberimizin doğum tarihinde ittifak yoktur. En detaylı araştırma yapan Hamidullah hoca haziranın 20 lerini gösteriyor. neden Nisan? Mevlit kandili Peygamberimizin doğumu değil midir? amaç bu değil mi? mevlit kandili ocakta kutlu doğum nisanda tarihi doğum haziranda? 3-peygamberimiz 1400 ü aşkın yıldır dünyaya geldi. kutlu doğum 28 şubattan sonraları 5 kafadarın bir araya gelip yönetmeliğe çıkarması ile oluştu.1400 yıldır neredeydiniz? sahi Türkçe olimpiyatlarla bir bağı var mıdır ? 4-peygamberimizin simgesi haline getirilen gül ile Hristiyanların çam ağacı arasında bir bağlam bağlaç seziyor musunuz? 5-peygamberimizin inşası şefkat merhametten ibaret mi idi? bedir Uhud hendek komutanı kim idi? huneyn tebuk mute'de gül mü dağıtıldı? gül simgesi hoşgörü imparatorluğu ile bir bağı var mıdır? Peygambere rol vermek ona sınır çizmek onu hoşgörülerine uydurmak israile şirinlikle ABD ye ılımlılık kıvırmaları ile alakası olabilir mi ? 6-beş vakit namazı 7 ye çıkarsalar yok 5 tir itirazına "yoksa sen namaza karşı mısın mı diyeceğiz?". Bu sorulara Kuran ve sünnetten delil getirerek cevaplayamayan, basit duygusallıklara indirgeyen kardeşlerimize rabbim nefsim dahil hepimize basiret versin.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
18 Nisan 2015, 11:07 | Mesaj No:34 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: “Kutlu Doğum” Dindarlığına “Hizmet”e Hayır!
BismillahirRahmanirRahim Allahim dilimdeki bagi coz beni kolay anlasinlar Yarabbi sen dogru ne ise bizi o sonuca ulastir Seytan ve seytanlasmis kimselerden sana siginirim Muslumanlarin arasi birlestir BismillahirRahmanirRahim Ey resulum seni biz alemlere rahmet olarak indirdik Enbiya suresi Mevlit icin toplanmak kuran okumak selavat okumak sevinc isaretidir ve ahiretin kurtulmusuna vesile olmasi umulur Kisi sevdigi ile beraberdir hadisi serif O gune kendisi de deger verir o gun oruc tutarmis Sebebini soranlara Allah beni yaratti bana kurani verdi der sukreder sadaka verirmis Ey rabbim sen sen resulun sanini yucelt biz basaramadik Keske bizler duygusal olmasaydukda seninle alay edenlere cevap verebilseydik Allahim ozur dilerim ben basaramadim BIzi bidat ehlinden koru Dogru ne ise ona ulastir amin Muslumanlara fitne ekenleride kahhar ismin ilw tecelli eyle Kan yiyip irin kussunlar Amin
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
18 Nisan 2015, 12:47 | Mesaj No:35 |
Cevap: “Kutlu Doğum” Dindarlığına “Hizmet”e Hayır!
biz dine bişey ekleyip ya da çıkarmadık abdulmelik hocam siz bizi yanlış anlamışsınız asıl. hepinizden yazdıklarımızı tekrar okumanızı rica ediyorum hala anlamadıysanız kalbimizi Allah biliyor o bize yeter .. ,) | |
18 Nisan 2015, 13:08 | Mesaj No:36 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: “Kutlu Doğum” Dindarlığına “Hizmet”e Hayır!
Allahin kulu ,yazdiklarinizi okuyunca sizin adiniza ben utandim dogrusu....Ne demek kahreyle ,ne demek kan yiyip irin kussunlar...Bütün Dünya Müslümanlari sizinle ayni fikirde mi olacak...Ayni fikirde olun ya da olmayin karsinizdakine saygi duymak zorundasiniz.Hem okudugunuzu anlamiyorsunuz hem beddua ediyorsunuz.Genctirler,düzelirler,ilimle yeni tanisiyorlar diye sabrediyoruz ama sabrin da bir siniri var. Imami Safi hz. bile Iraktaki bazi görüslerini Misira hicret edince degistirmesi bizim (sizin )ufkumuzu acsin.Fikirlerimizin ilimde ilerledikce degismesi gerekir.Degismiyorsa yobazliktan bahsetmek gerekir.Bilmem anlatabildim mi!? Dolayisiyla özür dilemeniz gerekir... (Rasullullah Efendimizin kendi mevild kandilini kutlamasi gibi bir garabetten bahsetmissiniz ki herhalde yanlis yazdiniz.Veya biz yanlis anladik...)
__________________ |
18 Nisan 2015, 13:26 | Mesaj No:37 |
Durumu: Medine No : 15399 Üyelik T.:
24 Aralık 2011 | Cevap: “Kutlu Doğum” Dindarlığına “Hizmet”e Hayır!
fedra ve Allahın Kulu sizlere bir konuyu anlatmak deveyi boğaz köprüsünden geçirmekten de zor be kardeşler. konu paris siz moskovayı tarif ediyorsunuz.pariste şu adresi soruyoruz moskovadaki adresi gösteriyorsunuz.gerek makaleyı yazan gerekse yorum yapanları peygamberi sevmemekle itham aşamasına geldiniz.bana hakaret edişinize de Selamün Aleykum düşünceli000 Muallime hocam reset tuşu nerde |
18 Nisan 2015, 13:55 | Mesaj No:38 |
09 Kasım 2013 | Cevap: “Kutlu Doğum” Dindarlığına “Hizmet”e Hayır!
Muallime hanim mumin aynadir bakan kendini gorur Mesajimda sizler neden ustunuze alindiniz sasirdim Sizlik bir durum yok ki allah allah Bnm yerine neden utandiniz Bu hurafeleri dinimize atanlardan bahsediyorum Asil siz ozur dileyyin kul hakkina girdiniz
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
18 Nisan 2015, 13:57 | Mesaj No:39 | |
09 Kasım 2013 | Cevap: “Kutlu Doğum” Dindarlığına “Hizmet”e Hayır! Alıntı:
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. | |
18 Nisan 2015, 14:04 | Mesaj No:40 | |
09 Kasım 2013 | Cevap: “Kutlu Doğum” Dindarlığına “Hizmet”e Hayır! Alıntı:
fakatsizce efendimizin dogumu basit birseymi fatih bile orta cagi kapatirken efendimizin dogumu neden milat olmasin bizde diyoruz ki o nun dogdugu gun berekettir siz de bidat diyorsunuz
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. | |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |