|
Konu Kimliği: Konu Sahibi zümrazülal,Açılış Tarihi: 15 Ocak 2014 (16:40), Konuya Son Cevap : 05 Ocak 2017 (19:50). Konuya 112 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Ocak 2014, 15:24 | Mesaj No:31 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz.
İster herhangi bir kurumda görev yapsın ,ister sadece arkadaşlarla sohbet grubu olsun.İşe başlayan arkadaşların şunu bilerek başlamalarını ben tavsiye ederim.İnsan olan heryerde hata ve arıza olacaktır.Hatta bu kesindir. Önemli olan senin nasıl tavır aldığındır.Yapılan hataları görmemezlikten gelmek ,affetmeye çalışmak,hedefe doğru koşarken küçük şeylere takılmamak, hizmet ederken en çok işe yarayan şeylerdendir. Bunu yaparken hocalık makamının izzetini korumak çok önemlidir.Denge önemlidir. ''İhya ''da (Ulumiddiyn)kıskançlıkların kendi denkleri arasında daha fazla olduğunu yazıyordu.Yani bakkal bakkalı,çocuk çocuğu,hoca hocayı kıskanır..Kadınların kıskançlığı ürkütücü boyuttadır ne yazık ki.Bütün bu olumsuzluklardan ,Allah rızası için hizmet ederken ,insanların küçüklüklerine takılmayarak,Allah dostlarını ve alimlerin menkıbe ve sözleryle kendine kuvvet sağlayabilir insan. Duyduğunuz şeyler sizi ürkütmesin.Öyle bir duruşla durun ki herkes size gelip ıvır zıvır şeylerr anlatamasın. ''Tecahülü arifane ''yapmak çok işe yarar.Hizmet ederken olgunlaşır pişersiniz.Allah yardımcınız olsun...
__________________ |
19 Ocak 2014, 17:43 | Mesaj No:32 | |||
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. Alıntı:
Rabbim hepimizin gönlünden aklından geçen istekleri kemale eriştirrip gerçekleştirme gücü versin. Alıntı:
ben daha ihl son sınıfta ama dışardan veriyorum.88 kasım doğumluyum.küçük değilim ama bi türlü büyüyemiyenlerdenim:D Alıntı:
yalnız bu kıskançlık mevzusu uzuuun bi istişare konusu olur .ben şahsen hased kısmına kaçan bir kıskançlığın, bizim kurumlarımızda çok baltalayıcı ,mümine bir bayana heleki dini öğreten sıfatta ise asla yakışmadığını düşünüyorum. rabbim kötü huylarımızı ıslah edebilecek iman gücü nasip etsin. | ||||
20 Ocak 2014, 00:29 | Mesaj No:33 |
Durumu: Medine No : 36465 Üyelik T.:
14 Aralık 2013 | Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. |
20 Ocak 2014, 14:47 | Mesaj No:34 |
Durumu: Medine No : 37623 Üyelik T.:
16 Ocak 2014 | Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz.
arkadaşlar ben imam hatip mezunuyum o konularda sormak istediğiniz soru olursa sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum
__________________ |
20 Ocak 2014, 20:33 | Mesaj No:35 | |
Arkadaşim hedefin, suan oldugun durum, karailastigin zorluklar, dikkat edilmesini tavsiye ettiğin hususlar, bunlar bize yol gösterici tecrubeler olsun.şimdiden teşekkür ediyorum. | ||
20 Ocak 2014, 21:43 | Mesaj No:36 |
Durumu: Medine No : 32854 Üyelik T.:
30 Ekim 2013 | Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz.
arkadaşlar ögrenci-ögretici iliskisi çok önemli.hani kendmdn ve kendi çevremdeki arkadaşlarmdan biliyrum bu çok önemli.bazi hocalar çok kati veya aşiri otoriter oluyo haliyle buda ögrene yansyo.bazi arkadaslarmdan duyorum yatili okuyodular ve kursa gtmek istemydular.çünkü kndilerini baski altnda hissdyodular hocalarn kati kurallari vs şeyler ögrenciyi itiyo...bence en önemlisi güleryüz ve iyi bi iletişm.karsi tarafta uyandirdgmz ilk o izlenmler o hislr çok önemli.ögrenciler ögreticileri ulaşlmaz gbi hissetmemeliler,çekinmemeliler...umarim Rabbim bizlerede hayalerimize ulaşmayi bu mübarek görevi hakkyla yapmayi,yerine getirmeyi nasip eder inşallah.... ILMIN EVVELI SOGANDAN ACIDIR AMA SONUDA BALDAN TATLIDIR Rabbm bu yolda yürümeyi hepimze muvaffak eylesn kardeslerim... |
21 Ocak 2014, 22:17 | Mesaj No:37 | |
, | ||
21 Ocak 2014, 23:39 | Mesaj No:38 |
Durumu: Medine No : 21919 Üyelik T.:
23 Kasım 2012 | Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz.
Selamun aleykum ilahiyat 2. Sinif ogrencisiyim derslere calisirken ve yeterlilige hazirlanirken medineweb en buyuk yardimcim oldu. Ilahiyat okuyorum cunku ogrenmenin sonu yok, ilahiyat okuyorum cunku ogrenmeden ogretemem ilahiyat okuyorum cunku daha donanimli olmam gerek ve bu, sinavlarla vs belirli bir disiplin icersinde devam ediyor. Yeterliligi kazandim ogretcilik yapiyorum ve eger yaptigima is dersek ki ben is gozuyle bakmiyorum yaptigim isi hakkiyla yapmak istiyorum ve bu yuzden ilahiyat okuyorum.
|
22 Ocak 2014, 15:52 | Mesaj No:39 |
Durumu: Medine No : 32854 Üyelik T.:
30 Ekim 2013 | Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz.
maşallah ayşeyüsra kardesm ayrica yazdklarnda ck dgru kesnlik hep kendmizi gelstrmelyz.sonuna karda okumalyz ki zaten ilminde sonu yok...ya bu sayfay kuranlardan Rabbm razi olsun.cünkü burrda sizleri fiziken tanimasamamda manen gercktn hssdyorum varlgnzi...hepimiwz hemen hemen ayni duygulari paylasyruz,ayni seyleri hissdyruz hepimzn yolu açk olsun dualarmzda birbrmzide unutmamaak ümidyle...bvyolda bize tecrubelyle yardmci olmaya calsan arkadaslas cok sagolun...bunun devamlarnida beklyrum kardslerm her knuda...
|
22 Ocak 2014, 18:32 | Mesaj No:40 |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz.
bir mutlu son da benden olsun ben 1999 imam hatip lisesi mezunuyum.2003 de evlendim. aradan 10 yıl geçti üçüncü bebeğimi beklerken yeterlilki. arkasından mülakat ve kpssyle hamileliği tamamladım.daha sonra kuran kursunda sözleşmeli olarak başladım. bu yıl 2.yılım halen sözleşmeli olarak çalışıyorum.ama ben gayet mutluyum. Allah nasip ederse kadroya geçmeyi neden isterim biliyor musunuz? çünkü devamlı bir şeyler öğreteceğim insanlar olacak en çok onun için istiyorum. darısı isteyenlerin başına... | |
Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir) | |