|
Konu Kimliği: Konu Sahibi verayy,Açılış Tarihi: 21 Nisan 2014 (12:13), Konuya Son Cevap : 21 Nisan 2014 (16:10). Konuya 17 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Nisan 2014, 14:03 | Mesaj No:11 | |
Durumu: Medine No : 36715 Üyelik T.:
22 Aralık 2013 | Cevap: 2014 bahar ara sınavda hatırladıklarımız Alıntı:
arapçada bende ceale yaptım ama sanırım yanlış yaptımuzgn ma ne olarak kullanıl mıştır vardı taaccüp yaptım ve cevabın ne olduğunu çok merak ediyorum. bi cevap len olacaktı. bi tanesi maa ezhebümü ma ektebümü ne vardı onu yaptım mefulün bih sorusunu bende öyle yaptım ,ahtabot 6000 yumurta bıraktı cümlesinde 6000 nin hangi öğe olduğunu soruyordu,emin olan varsa yazsın lütfen. temyizle ilgili bi soruyu şehren yaptım sayıyla ilgili bi soruyuda sonu amen olan vardı dörtlü bi şeydi onu yaptım Rabbim hayırla sonuçlandırsın inşallah cümlemizin sınavını | |
21 Nisan 2014, 14:17 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 24898 Üyelik T.:
16 Ocak 2013 | Cevap: 2014 bahar ara sınavda hatırladıklarımız
1)osm islamcılık politikalarını inceleyerektürkçülüğü savunan yusuf akçura 2)milletler cemiyetine üyelik-18 temmuz 1932 balkan paktı9 şubat 1934 monrö sözleşmesi- 20 temmuz 1936 sadabat paktına üyelik-8 temmz 1937 3)seferberlik ne zaman kaldırılmıştır. 1 kasım 1923 4)ordu birliklerinin terhis edilmesinin nedeni nedir. üretim için insan gücüne ihtiyaç duyulması 5)halifeliğin kaldırılmasına etki eden en önemli neden. bütçeden kendisine ayrılan ödeneğin arttırılmasını istemesi 6)montrö boğazlar sözleşmesi hangi tarihte 20 Temmuz1936 7-Türklere din ve ırk farkı olmaksızın vatandaş olarak türk denir hangi anayasada yer verilmiştir. 1924 anayasası 8)türkiye ile yunanistan arasında gerginliğe yol açan adalet divanında götürülüp çözümlenmeyen ...nedir Etabli sorunu 9)Atatürk'ün devletçilik ilkesinin olgunlaşmasında etkili olmamıştır. Yabancı sermayenin milli yatırımı destekleyen tutumu 10)şeyh sait isyanında gelişen olylardan değildir ali bey hükümetinin yeniden hükümet kurma çalışmaları 11)prof albert malche nin raporu doğrultusunda kapatılan eğitim kurumu nedir darülfünün 12)Atatürk ilkelerinin c.h.partisinin tüzüğüne girdiği tarih nedir. 1931 13)sadabat paktına üye olmayan ülke kimdir suriye 14)vahdettin den sonra seçilen halife kimdir abdülmecid efendi 17eğitim öğretim birleştirilmesi ile ilgili soru vardı tevhidi tedrisat kanunu 18Kadro dergisinde olmayan necip fazıl kısakürek 18çıkarılan vatandaş için medeni bilgilrr kitabına yardım eden afet inan |
21 Nisan 2014, 15:15 | Mesaj No:13 | |
Durumu: Medine No : 22954 Üyelik T.:
14 Aralık 2012 | Cevap: 2014 bahar ara sınavda hatırladıklarımız Alıntı:
__________________ Güçlük kolaylıkla beraberdir, kendine gel, ümidi bırakma! Akıllı insan bilir ki, ölümün arkasında bile daha güçlü bir hayat beklemektedir. (Hz. Mevlana) | |
21 Nisan 2014, 15:44 | Mesaj No:15 |
Cevap: 2014 bahar ara sınavda hatırladıklarımız
türk dili Mehmet bey ?.?,.(soru işareti-nokta-soru işareti-virgül-nokta) hangisi eleştiri türü değil gibi bişey vardı türe eleştiri gibi bi cevap vardı onu işaretledim.. göktürk kitabelerinde iki nokta nokta olarak kullanılmıştır yani iki nokta cevap makale nin edebi sanatlarla yazılması gibi bişey vardı 8 cennet yaptım bi soruya ama diğer eserlerin adlarını hatırlayamadım | |
21 Nisan 2014, 15:55 | Mesaj No:16 | |
Durumu: Medine No : 24898 Üyelik T.:
16 Ocak 2013 | Cevap: 2014 bahar ara sınavda hatırladıklarımız Alıntı:
| |
21 Nisan 2014, 16:02 | Mesaj No:17 | |
Durumu: Medine No : 36715 Üyelik T.:
22 Aralık 2013 | Cevap: 2014 bahar ara sınavda hatırladıklarımız Alıntı:
| |
21 Nisan 2014, 16:10 | Mesaj No:18 |
Cevap: 2014 bahar ara sınavda hatırladıklarımız
sosyolojiden hatırladıklarımı yazayım bende o zaman=)); 1)İbn Haldun sosyolojisinde, kan bağı sayesinde oluşan nesep bağının yanı sıra her türlü manevi bağlılığı ve bu arada din bağını da içine alan, bir tür "grup dayanışmasTm ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir? Asabiyet 2)Toplumun, devletin, kültürün veya medeniyetlerin canlılar gibi doğup büyüdüklerini, yaşlandıklarını ve öldüklerini savunan Toplumsal Değişim Kuramı aşağıdakilerden hangisidir? Organizmacı 3)sosyal gözlemin temelde yapıldığı iki şekil aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? dolaylı ve dolaysız 4)Din sosyolojisi incelemelerinde kullanılan üç aşamalı yöntemsel uygulama aşağıdakilerden hangisinde sırasıyla ve doğru olarak verilmiştir? Gözlemleme - Karşılaştırma - Açıklama 5)Din ve toplum ilişkilerinin doğasını en ivi açıklayan ifade aşağıdakilerden hangisidir? Din ile toplum ilişkilerinin doğası, karşılıklılıktır. 6)Aşağıdakilerden hangisi jlk dönem kelâmcılarını tanımanın yararlarından biri değildir? İlk kelâmcıların özel hayatlarıyla ilgili bilgilere sahip olmak 7)Din sosyolojisi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Sistematik ve bağımsız din sosyolojisinin kurucusu Auguste Comte'dur. 8) Toplumsal değişimi grupsal süreçlere ve psikolojik unsurlara bağlayan sosyal psikolojik ve psikolojik kuramlar, aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilir? E) Küçük boy toplumsal değişim kuramları 9)Dünyeviliğin sosyolojik bir süreç olarak hayata geçmesini ve dinin toplum üzerindeki etkisinin giderek azalmasını aşağıdaki kavramlardan hangisi en, ifade eder? Sekülerleşme 10)Aşağıdakilerden hangisi dini, "İnsanlarda, genel bir varlık düzenine ilişkin kavramlar formüle ederek ve bu kavramları bir gerçeklik atmosferiyle kaplayarak, o gerçeklik atmosferi içinde eşsiz derecede gerçekçi görünen güçlü, geniş kapsamlı ve uzun süreli ruhsal durum ve motivasyonlar tesis etmeye çalışan bir semboller sistemi" şeklinde tanımlamıştır? Geertz 11)Din ile toplum arasındaki karşılıklı ilişki yakından ve sistematik bir şekilde incelenirse, dinin toplum üzerindeki etkisinin birinci derecede olduğunun görüleceğini Joachim Wach 12)Dine sosyolojik bakışı en iyi anlatan ifade aşağıdakilerden hangisidir? Dinî davranış örüntülerini, dinin kurumsal yönlerini, dini olayları, onlara çok yönlü, nesnel, tarafsız bakarak anlamak ve yorumlamaktır 13)Dini, içerik olarak sahip olduğu kutsal, aşkın, ilahi, sır, tanrı, hakikat, tabiat-üstü veya fizik ötesi boyut ve muhtevalarına bağlı olarak tarifeden tanım türüne ne ad verilir? Substantif 14) Meşrutiyet ve Cumhuriyet dönemindeki çalışmalarıyla Türkiye'de sosyoloji ve din sosyolojisinin kurumsallaşmasında büyük rol oynayan ve Emile Durkheim sosyoloji ekolünün Türkiye'deki temsilcisi olan sosyolog aşağıdakilerden hangisidir? Ziya Gökalp 15)Max Weber sosyoloji ekolünün Türkiye'deki temsilcisi sayılan ve "İktisadi Çözülmenin Ahlak ve Zihniyet Dünyası" ile "Zihniyet ve Din: İslam, Tasavvuf ve Çözülme Devri İktisat Ahlakı" gibi eserlerinde din-ekonomi ilişkilerini inceleyen bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir? Sabri F. Ülgener 16)Aşağıdakilerden hangisi Gazali'nin eserlerinden biri değildir? Kitabü'l-İber (İbretler Kitabı) 17)Sofistlerin "Her şeyin ölçüsü insandır" ilkesine karşı, "Her şeyin ölçüsü Tanrı'dır" diyerek, bütün bir felsefe, ahlak ve siyaset sisteminin temeline dini yerleştiren ilkçağ Yunan düşünürü aşağıdakilerden hangisidir? Eflatun 18)Geçmişte olduğu gibi, günümüzde de, bilimden uzak, sanatsız, felsefesiz insan toplumları vardır, fakat hiçbir zaman dinsiz bir toplum var olmamıştır" sözleriyle dinin insan ve toplum hayatındaki önemini ifade eden düşünür aşağıdakilerden hangisidir? Henri Bergson arkadaşlar hatırladıklarım bunlar ..ama belki karıştırmış olabilirim kontrol edin düzelteyim bide ibn Haldun=ilm i ümran varmıydı prens Sebahattin cevabı yapmıştım bi soruda. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |