Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  08 Kasım 2018 (19:59), Konuya Son Cevap : 08 Kasım 2018 (20:13). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen nurşen35
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 08 Kasım 2018, 19:59   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:5119
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart AÖF Sınav Taktikleri ve Ders Çalışma Teknikleri

AÖF Sınav Taktikleri ve Ders Çalışma Teknikleri

Açıköğretim arasınavlarına (vizelere) 1 aydan daha az bir zaman kaldı. 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceği yeni sistemde bir çok açıköğretim öğrencisi henüz ders çalışmaya başlamamış durumda. Sadece 1 aylık çalışma sizce tüm dersleri geçmek için yeterli mi? Açıköğretime yeni başlayanların aklında bu tür onlarca soru bulunuyor. Bu yazımız genelde yeni başlayanlara hitap ediyor. Tabi üst sınıflar içinde bir çok bilgi var.

Açıköğretim okumayanlar açıköğretimi çok kolay bir bölüm olarak düşünür. Aslında Türkiye’de genel düşünce böyledir. Fakat açıköğretime başlayınca görülür ki dersler sanılandan çok daha zor. Sizde zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? Gerçeği söylemek gerekirse açıköğretim dersleri kolay. Sadece derslere çalışmak çok zor. Belirli bir düzeniniz olmadığı için ders çalışamıyor ve sınavlarda başarılı olamıyorsunuz. Doğru taktikleri kullanarak sınavları daha az çalışarak geçebilirsiniz.

Açıköğretim sınavlarına nasıl çalışmalıyım?

Açıköğretimde en önemli sınav arasınavdır. Çoğu kişi arasınavın %30 u alındığı için pek çalışmamaktadır. Halbuki vize’den ne kadar yüksek alırsanız yılsonu (final) sınavından o kadar kolay geçersiniz. Bir örnek verecek olursak; Bir dersten arasınavda 90 aldığınızda, final sınavına hiç çalışmadan arasınav bilgilerinizle finalden 30 alıp dersi geçebilirsiniz. Fakat arasınavdan 30 aldığınızda finalden 58 almanız gereklidir. 30 aldığınız arasınav bilgilerinizle finalden anca 20 alabilirsiniz. Bu durumda bu dersten kalmış olursunuz.
Henüz çalışmaya başlamadıysanız geç kalmış sayılmazsınız. Önünüzde daha 1 ay gibi bir zaman var. Yardımcı kitaplar size çok büyük zaman kazandıracaktır. Bu sürede yardımcı kitaptan çalışmanız sizin faydanızadır. Şu linkten bakarak arasınava kadar kaç ünite çalışmanız gerektiğini öğrenin. Bu konuları sınava kadar kalan güne bölerek her gün en az çalışacağınız konuyu bulmuş olacaksınız. Örneğin 50 üniteye çalışmanız gerekli ve sınava 30 gün var. 50/30=1.6 Yani günde en az bir buçuk ünite bitirmeniz gerekli.
Sınava çalışırken kendinizi sıkmamaya özen gösterin. Çok çalışmak yerine düzenli çalışmak daha faydalıdır. Her ünite bitirdiğinizde kendinize zaman ayırın. Mola verin.
Hem bir işte çalışıp hem açıköğretim okuyanda bir çok öğrenci var. İş yorgunluğuyla ders çalışmak çok zordur. Çalışan arkadaşlar boş vakitlerini değerlendirebilir. Nasıl mı? Yardımcı kitapları aldığınızı farzediyorum. Buradaki üniteleri kitaptan yırtın ve hepsini ayrı ayrı zımbalayın. Böylece elinizde küçük küçük kitapçıklar olacaktır. Bunları cebinize koyarak otobüste, öğle arasında, serviste okuyabilirsiniz. Bu ünitelerin kitaba göre daha ince olması psikolojik olarak daha az ders çalışacağınıza inanmanızı sağlar. Sıkılmadan çalışabilirsiniz.
Her ünitenin sonundaki soruları, üniteyi bitirir bitirmez çözün. Bu sorular konuyu o anda anlayıp anlamadığınızı test eder.
Bu 1 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçecektir. Son 5 günde sadece soru çözmeniz size çok fayda sağlayacaktır. Özellikle geçmiş yıllarda çıkan sorular size yol gösterecektir. Her sınavda geçmiş yıllardaki soruların noktasına kadar aynı olan 4-5 soru gelmektedir. Diğer sorularda geçmiş yıllarda çıkan sorulara çok benzer olmaktadır.
Açıköğretimde geçmiş yıllarda çıkan soruları online deneme sınavı olarak ekliyoruz. Şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Ders çalışmak son 3 günde aklınıza geldiyse, buna yapacak bir şeyimi bulunmuyor. Hiç bir şey imkansız değildir ama 3 günde mucize beklememek gerekir. Bu 3 günde tüm derslere çalışmak yerine iyi anlayabileceğiniz 2 derse çalışmak daha iyi olacaktır.
Sınav zamanı geldi ne yapmalıyım?

Açıköğretim okuyan herkes 1 defada olsa ÖSS sınavına girmiştir. ÖSS sınavındaki stres açıköğretim sınavlarında bulunmuyor fakat son düzenleme ile 4 yanlış 1 doğruyu götürdüğü için aynı stres yaşanmaya başladı.
Açıköğretim sınavlarında her ders için 30 dakika verilir ve 20 soru vardır. Bir gün 3 dersten, diğer gün 4 dersten sınava gireceksiniz. Buda bir gün 90dk, diğer gün 120dk demektir. Süre oldukça fazladır. Yetiştirememe gibi bir sorununuz olmaz.
Yeni düzenleme ile 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğünü söylemiştik. Bu nedenle artık sallamak yerine bilmediğiniz soruları boş bırakmanız gerekiyor.
Eğer sallamanız gerekiyorsa sallama tekniğinide söyleyelim. Daha önce denenmiş bir çok sallama metodu var. Benim tavsiyem ise en bilimsel olanı Öncelikle bilmediğiniz soruları boş bırakın. Sadece bildiklerinizi cevaplayın. Boş bırakırken mümkün olduğunca şıkkı elemeye çalışın. Daha sonra cevapladığını şıkları sayın. Sınavlarda cevaplar genelde eşit olarak şıklara dağılır. Örneğin 20 soru var ise 4 tane A, 4 tane B, 4 tane C, 4 tane D, 4 tane E olacağını düşünebilirsiniz. Cavapladığınız şıkları saymıştınız. Hangi şık daha fazla ise sallarken o şıkkı işaretlememeye bakabilirsiniz. Bu metod ile 10-15 puan fazla alabilirsiniz.
Açıköğretim sınavlarında hesap makinesi kullanmanıza izin veriliyor. Tabi hesap makinenizin hafıza özelliği olmaması gerekiyor. Böylece hesaplama işlemlerinizi daha kolay ve hızlı yapabilirsiniz.
Açıköğretimde 2 dönem ( Güz ve Bahar dönemi), Her dönemde 2 sınav ( Arasınav ve Yılsonu Sınavı) vardır. Ağustos ayında ise üç ders sınavı yapılmaktadır. Yukarıdaki tüm işlemleri bu sınavlar için uygulayabilirsiniz. Tekrar hatırlatmak istiyorum Vize ( Arasınav ) en önemli sınavdır. Vize sınavınız ne kadar yüksekse dersi geçme şansınızda o kadar yüksektir.

Sınavlarınızda başarılar diliyoruz
Allahın kulu_ beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1512 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 2307 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 1001 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 884 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 1022 04 Aralık 2020 13:56

Alt 08 Kasım 2018, 20:13   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.631
Konular: 164
Beğenildi:1156
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart

Aof okumak sınav taktığında profosor olmak gibi biŕ şey

Önceden matematik küçükten büyüğe seçeneklerin altına yazılıymış hangi sayı çakışırsa cevap oymuş bu taktik artık yok
Türkçede ise 3 aynı biri farkli taktiğini uygulardım doğru mu bilemem
Birde c ve d seçeneklerin fazla olduğunu idda eden
Uzaktan bakınca baklava dilimi olması lazım diyen
Sizinde bahsettiğiniz gibi 4 ten fazla a yada b yada c yada d olmaması
Kodlamalar vs vs en iyisi özet cikarmak
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
CUZEM Öğrencileri ders çalışma bölümü Medineweb İlitam 4.Sınıf Dersleri 187 11Haziran 2020 02:06
OMU İlitam-Medineweb Ders Çalışma Bölümü Medineweb SAMSUN OMÜ İlitam 304 03 Kasım 2019 16:14
KUR”AN Tercüme Teknikleri Ders Notları (14 Hafta FuLL) enderhafızım İlitam 4.sınıf Genel Paylaşımlar 16 28 Ocak 2017 16:24
Ders çalışma enes78 İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar 8 31 Ocak 2014 09:13
2. Sınıf islam düşünce tarihi ara sınav çalışma özeti Medine-web İslam Düşünce Tarihi 0 03 Nisan 2012 18:14

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.