|
Konu Kimliği: Konu Sahibi aslıı,Açılış Tarihi: 20 Aralık 2011 (01:26), Konuya Son Cevap : 19 Ağustos 2021 (08:18). Konuya 872 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18 Mart 2013, 10:47 | Mesaj No:501 |
Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü
herkese geşmiş olsun arkadaşlar. sınav gerçekten zordu, yada beklediğimiz tarzın dışında olduğu için bize öyle geldi. çünkü bende dahil çoğu kişi son zamanlarda piyasaya sürülen ticari maksatla hazırlanmış,yeterliliğe hazırlık adlı kitaplardan çalıştık hatta ezberledik resmen. ama sınav sorularını görünce biraz şok yaşadı herkes.aslında meal sorulan sureler zaten mülakat içim ezber bilinmesi gereken surelerdi. ben bir hafız olarak çok zorlandım ki.. olmayanlar ne yapmıştır bilmem.Rabbim hakkımızda hayırlısını versin vesselam...
| |
18 Mart 2013, 12:31 | Mesaj No:502 | |
Durumu: Medine No : 17229 Üyelik T.:
10 Mart 2012 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü Alıntı:
protesto edip kınıyorum!..
__________________ "..insanın ruhunu yücelten bir acı, ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..." | |
18 Mart 2013, 13:04 | Mesaj No:503 |
Durumu: Medine No : 16614 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü
eğerki niyetleri hafız seçmekse mülakatta hiç şansımız yok o zaman baştan böyle duyursalardı diyanet hafızlık sınavları diye ona göre başvuru yapardık neyse yine kendi adıma bişeyler öğrenmem için bi vesile oldu gerisi nasip kısmet...
|
18 Mart 2013, 14:34 | Mesaj No:504 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü
sorular yarın yayınlanacakmış..bakalım bi az çok tahmin ederiz kaç alacağımızı
|
18 Mart 2013, 14:38 | Mesaj No:505 |
bunlarda mbsts de çıkmış sorulardan 2013 MBSTS çıkmış soruları ve cevaplarından hatırımızda kalanları burada paylaşıyoruz. Ha Mim Ayin Sin Kaf : İZHAR Adetli Kadınlara yaklaşmayı yasaklayan ayet: Bakara Suresi 222 Hangi kelimede İşmam var: El Kuranu Küçük Abdesten sonra temizlik: İstibra Hacerul Esver ile Kabe Kapısı Arası: MÜLTEZEM Hadisin türkçe karşılığı: Ramazan Umresi Hac Sevabına Denktir Medine'de inen ilk sure: Bakara Suresi Diyanet Başkanlığı yapmayan kişi: Kamil MİRAS Hadisleri yazdıran devlet başkanı: Ömer b. Abdülaziz Bir musannifin şartlarına uygun olmasına rağmen eserinde yer almamış olan hadislerin bir başkası tarafından toplanması: MÜSTEDREK ku'anda başka dillerden gelen kelimeleri inceleyen: Garibu'l Kur'an Makalat ve diğerler eserler: Hacı Bektaşı Veli Hanbelilere göre evlenmek mübah değil: Doğru Hanbelilere göre kokulu sabun kullanılabilir: Doğru Yürüyerek yapılan sa'y Malikilere göre ŞART: Yanlış Vacip olacak. Maliki mezhebine göre hac aylarından önce ihrama girilemez: YANLIŞ Keşşaf Suyutiye aittir: Yanlış Keşşaf Cassasa ait Kolaylaştırın Zorlaştırmayın sorusunun cevabı: Hoşgörü Harekeleme ve Noktalamayla alakalı meşhur eser: Ed-Dani'ye ait. "el-Muhkem fi Nakdi'l-Mesahif" Yahudilerin haftalar bayramı: Şabat İsmaililerle ilgili yanlış bilgi hangisidir: Hz. İsmail'in oğludur Ayetin zahiri manası bırakılıp yorumlanması: Tevil Arafat Vakfesine yetişemem durumu: FEVAT Hangisinden sonra yapılan say vaciptir: Umre Tavafı Öğle Namazı kılan kişi, ikindi diye niyet etse: Kalben Niyet Geçerli Hümeze Suresi ile ilgili soru: Arkadan Çekiştirme, Malları devamlı saymak Hangisi pazar denetleyicisi değildir: Hasan bin Sabit Adak Kurbanını fakir olmak şartıyla kim yiyebilir: Kardeş Allahın kulun dilediği fiili yaratması: Adl (Mutezile) Hiç bilenlerle Bilmeyenler bir olur mu? Ancak akıl sahipleri öğüt alırlar İsrailiyat ili ilgili rivayetler gelmeyen kişi: Said b. Cubeyr Eşari ve Maturidinin ortak olduğu görüş: Allah Kuluna gücü yetmeyeceği şeyi yüklemez Akşam ve Yatsıyı akşam vaktinde kılmak: Cemi Takdim Ravzada ne yapılmaz: Telbiye Medinede ilk inen sure: Bakara Zararlı sonuçları götüren yolların kapanması: Seddi Zerai Rukuden kalkınca ayakta durmak ve iki secde arası oturmak: Kavme - Celse Selati Ümmiye yi kim besteledi: Mustafa Itri Taif dönüşü Peygamberimizi himaye eden: Mutim b. Adiy Cevher ve Araz: Kelam Batı Trakya Müftüsü: İbrahim Şerif Kurbanla alakalı zenginlik ölçüsü: Nisabı İstiğna Hemzei Vasıl: El Karia Seferilikte namazı iki rekat kılmak: Azimettir Mecidül Kıbleteyn: Muhassar Vadisi 2012 yılında yapılan toplantı: 8. Avrasya İslam Şurası Evlenilmesi devamlı yasak olmayan hangisidir? 3 kere boşanan kadın |
18 Mart 2013, 14:49 | Mesaj No:506 | |
Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü Alıntı:
| ||
18 Mart 2013, 14:59 | Mesaj No:507 |
yeterlilikten sorular Soru 1: Hz şuaybın kızının Kuran da hangi özelliginden bahsedilir ? Soru 2: Ahmed ismi hangi surede gecmektedir Soru 3: Hangi vakitte kaza namazı kılınmaz Soru 4: şafiler göre sehiv secdesi ne zaman yapılır Soru 5: Fakirin ve zenginin aldığı kurbanlar ölürse ne yapılması gerekir? Soru 6: Ümit kesmeyin kesmeyin kimin duası dir Soru 7: La yemessuhu illel mutahherun kelimesi nerde geçiyodur? Soru 8: Tümden gelim hangi delil türüdür? Soru 9: Suphesizki biz seni insanlar ibret alsinlar diye curutmedik sözü ne manaya geliyor? Soru 10: Kefeni kifaye nelerdir? Soru 11: Odalar anlamina gelen sure hangisidir? Soru 12: Yelheszalike de vakıf yaptıgımız zaman ne olur? Soru 13: Tavafta heybetli yürüyüşe ne denir? Soru 14: Sayda heybetli yürüyüşe ne denir? Soru 15: Duha suresinin 2. Ayetinin meali nedir? Soru 16: Peygamberimizin vefatından sonra halife seçmek için nerede toplanmışlardır..? Soru 17: iyi huylu anlamına gelen kelime hangisidir? Soru 18: Kur'an-ı Kerim'de açık bi şekilde ifade edilen kadın kimdir? Soru 19: Şafii mezhebine göre 4 rekatlı farz namazlarda Fatiha suresini okumanın hükmü nedir? Soru 20: Oruçun mekruh gunleri hangileridir? Soru 21: Öşür verilecek mahsulun şartı İmamı Azama göre nelerdir? Soru 22: Şek günü nedir? Soru 23: Faite ne demek? Soru 24: Kıblenin en fazla sapma derecesi kaçdır? Soru 25: Peygambirimiz vefat etmeden önce hangi olay meydana gelmistir? Soru 26: İhrama mikatta girmese ne yapması gerekir? Soru 27: Bile bile yalan yere yapılan yemin hangisidir? Soru 28: Şafilerde farzların her rekatında fatiha okumanın hükmü? soru.29. Vahiy çeşitlerinden değildir? soru.30.Namazda birkaç yanlış yapan kaç kere sehiv secdesi yapar soru.31. Ehedtu hangi tecvit vardir soru.32. mMüzedelifede gecelemenin hükmü nedir soru.33. Gazvelerin sayısı kaçtır soru.34. Beni mustalik gazvesi sonrası hangi olay olmuştur soru.35. İnil kafirune nın devamı nasıl olacaktı .. soru.36. Zeyd bin sabit hangi dili öğrendi soru.37. Fecr sursi meali nedir soru.38. Yelhes zalik burası vasıl halınde nasıl okunu soru.39. Dinin tanimi hangisidir soru.40.Hangisi hac aylarındandır soru.41. Allahın rahmetinden ümit kesmeyin diyen hangi peygamberdir soru.42. kabeye gelenlere su vermekle görevli olan kişiye,ne denir soru.43. Velleyli ize sece anlamı hangisidir soru.44. Vahyin kesintiye uğramasına ne denir soru.45. 4 sahabenin ortak özellikleri nelerdir |
18 Mart 2013, 15:05 | Mesaj No:508 | |
Durumu: Medine No : 16419 Üyelik T.:
27 Ocak 2012 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü Alıntı:
39- dinin sözlük anlamı hangisi değildir şeklinde değil miydi hocam, ben mi yanlış hatırlıyorum...
__________________ "Bana ne çok 'gel-git'ler var hayatında, diyorsun.. Tut ki biraz Hâcer'im, hayat denen çölde say ediyorum..!" A.Genç | |
18 Mart 2013, 15:07 | Mesaj No:509 |
Durumu: Medine No : 16419 Üyelik T.:
27 Ocak 2012 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü
faite li sorunun şıklarını hatırlayan var mı arkadaşlar ?
__________________ "Bana ne çok 'gel-git'ler var hayatında, diyorsun.. Tut ki biraz Hâcer'im, hayat denen çölde say ediyorum..!" A.Genç |
18 Mart 2013, 15:10 | Mesaj No:510 |
Durumu: Medine No : 24663 Üyelik T.:
07 Ocak 2013 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü bende öyle hatırlıyorum....
__________________ Başkalarının başarılarını küçümseyenler,hayatta hiçbirşey başaramayanlardır. |
Konuyu Toplam 5 Kişi okuyor. (0 Üye ve 5 Misafir) | |