|
Konu Kimliği: Konu Sahibi hattaboğlu,Açılış Tarihi: 14 Şubat 2009 (00:08), Konuya Son Cevap : 30 Mart 2016 (09:43). Konuya 44 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Şubat 2009, 18:32 | Mesaj No:21 |
Cvp: yavuz sultan selim han
ata olarak kabul etmeyin zorla kimse ata olarak kabul ettirmiyor.. eminim onlarda sizi soylarından kabul etmezler... din kutu içinde saklanmış olsa idi bugüne dek taşınmaz idi... Allah-u Teala da saklanmasına da izin vermez... siz gözlüklerle oturuyorsunuz sanırım bi çıkarsanız??? | |
14 Şubat 2009, 18:39 | Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: yavuz sultan selim han
Yani bu kadar osmanlıyı savunma niye ihtiyaç hissediliyor İslamda saltanat varmı saltanatla yönetilen bir devleti savunalım Birde halifeliği kendilerine mal etmiş kişiler acaba gerçekten hilafeti temsil ediyorlarmıydı. |
14 Şubat 2009, 18:41 | Mesaj No:23 |
siz o devirde yaşadınız sanırım bu kadar eminsiniz özür dilerim hata ettim kimin dönemiyidi yaşadığınız???
| |
14 Şubat 2009, 19:10 | Mesaj No:24 |
mevlüt hönül din kutu içinde değil ama allah başka bir şekilde himaye etmiş hamdolsun.hakikatlerden rahatsızlığı şeytan duyar.takıntımız yok hamdolsun..ama hakikat dediğiniz şeyin daha kaynağını vermediniz...yalan da olsa uydurma da olsa şu şekilde bir tarih inancımız var buna göre inanıyoruz da demediniz...sadece ezber kin. ayrıca kan emici kelimesi ceddim için çok ağır olmuş..daha dikkatli olun derim.. -- size bir soru sormuştum ehli beyt in imameti de saltanatmıdır ? hz hasan saltanat mı başlatacaktı hilafeti ile (haşa) ? | |
14 Şubat 2009, 19:28 | Mesaj No:25 |
İmam Hasan ve ehlibeyt imamlarının ana gayesi zalim yönetimlerin ezdiği toplumları uyandırma ve boyun eğmemeydi saltanatla işleri yoktu.Çünkü Mua-viye'nin tek gayesi islâm'a düşmanı[/FONT][/SIZE][/FONT]k etmek değil,iktidara gelmek olsaydı, bu durumda Hasan b. Ali'nin kenara çekilmesiyle hedefine ulaşmış olurdu; öyleyse İmam Hasan'ı zehirlemesinin gerekçesi neydi? Ona, dostlarına ve özgür insanlara çeşitli zulümleri reva görmesinin ve onların kökünü kazımaya kalkışmasının sebebi ne olabilirdi?... |
14 Şubat 2009, 19:37 | Mesaj No:26 |
soruma cevap vermemişsin.hala dedi ile kodu ile geçiştiriyorsun.saltanatı istemeyen oniki imamın imametine de karşıdır.ne de olsa o da babadan oğula geçen hilafet anlayışııdr.
| |
14 Şubat 2009, 19:47 | Mesaj No:27 |
hattaboğlu oniki imamla osmanlı yı nasıl bir tutabilirsiniz haddinizi bilin onlar peygamber soyu vede allahın kitabıyla yaşayan insanlardı onların saltanata ihtiyacı yoktu ve sizin sorunuz olan babadan oğula geçme işi değil oniki imamın halk arasında saygı duyulan ve herşeyden önce kendileride bu saygıya layık insanlardı size söyliyim bu güne kadar hangi imam hakkında yanlış bir şey duydunuz ama biz osmanlı padişahları hakkında çok şey duyduk bu fark niye olabilir. |
14 Şubat 2009, 20:29 | Mesaj No:28 |
had bildirmeye çok meraklısınız ama ben zaten ehli beyte kurbanım...şimdi de olsa da peygamber soyu bizi yönetse.. ben ehli beyt ile âli osmanı da kıyaslamadım üstelik..saltanat dediniz bende babadan oğula geçen yönetim olan saltanat ise savunulan imamette saltanattır... ehli beyt hakkında yanlış birşey duymanın imkanı yoktur..onlar allah tarafından temizlenmişlerdir.burda sorun yok..sorun çelişkilerinizde. duymak ile amel ediyorsanız bizde birileri hakkında birşeyler duyyoruz ..ama kur an derki "bir fasık size bir haber getirirse araştırmadan inanmayın".ve "hakkında kesin bilgi sahibi olmadığınız kuruntuların peşine düşmeyin" dolayısı ile beğenmediğiniz uygulamalar varsa yazarsınız kanıtı ile eyvallah deriz ama kulaktan dolma veya mitoloji ile hareket ederseniz kendinizi dahi inandıramassınız. -- islama en büyük hizmeti verenlerin başlarında osmanlı gelir.allah ve rasulune vede ehlibeytine sevdalı osmanlı..dersen 600 senelik bir iktidarda hata olamazmı ? elbette olur ama bunu genellemek için vicdandan yoksun olmak lazım. | |
14 Şubat 2009, 20:34 | Mesaj No:29 |
duymakla değil okuyup öğrenmekle size cevap yazdım bol keseden atma işimiz değildir. Amele gelince İslamın öğretileri neyse onla amel ederiz.batıla hurafeye zalim yönetimlere evyallahımız yoktur.kim olursa olsun |
14 Şubat 2009, 20:38 | Mesaj No:30 |
okuduklarınızı bizlede paylaşsanız diyorum hani? 40000 aleviyi kim katletmiş ? maraşta alevileri kim katletmiş ? iran neden hep osmanlı ile savaşmış ? yavuz sultana olan özel kin in altında yatan saltanat mı yoksa şiiliğe koyduğu taş mı ? bunları kaynakları ile yazmalısınız..inandırıcı olmak istiyorsanız.gerisi laf-ı güzaf...herkes yazar çizer.. | |
Konuyu Toplam 11 Kişi okuyor. (0 Üye ve 11 Misafir) | |