|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Leyl_Işıkları,Açılış Tarihi: 22 Ağustos 2007 (22:09), Konuya Son Cevap : 11Haziran 2021 (08:49). Konuya 55 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Kasım 2007, 23:18 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!..
Seni anlıyorum güzel kardeşim, haya iffet namus kavramlarıyla bakış açını da çokk iyi anlıyorum , fakat bunu alanen açıkça yazmak nezaketsizlik gibi algılanıyor, insan ilişkilerinde dikkat edersek o kadar ikiyüzlü bir toplumuz ki, gerçekleri gerçekten hissettiğimiz ve düşündüğümüz gibi anlatmıyoruz , anlatamıyoruz, toplum ne der, elalem ne der diyerek, halbuki iki genç erkek , yada iki genç bayan veya iki eş yanlız kaldıklarında bu tür konuşmaları rahatça sıkılmadan konuşabiliyorlar, en yakınları ya.. Şimdi ben bu adamın çokkk açık, sıkılmadan , gerçekleri , içinde cinsellik olmasına rağmen ikiyüzlü olmadan , net bir şekilde ortaya koymasını yadırgarsam , içimden de adam ne kadar doğru konuşuyor, ne kadar net konuşuyor dersem ama bunu yayınlamazsam , edebe ahlaka uygun değil dersem bu kez kendimi iki yüzlü düşüneceğim, neden dersen insanoğlu tutarlı olmak zorunda, düşünceleriyle yaptıkları birbirine uyumlu olmak zorunda, ben bu yazının medineweb'e yakışmadıgını düşünmüyorum , aksine toplumun gerçek içsel düşünceleriyle yansıtmış, islam adına da utanmadan sıkılmadan hayasızlıgı ve ifftesizliği kaleme almış bu adama şapka çıkarıyorum.. Şahsi düşüncem bu.. Falan kimse havadan nem kapıyor derler, ya yağmur altında ıslanmayanlara ne demeli.!!!!.. Araştırmaktan, bilimsel yazıları okumaktan öte dobra dobra yazılmış bir yazıyla daha çok yol kat edileceğini düşünüyorum şahsen.. Adamın biri gelir şimdi , burada yazdıkları için bu yayımladığım şeyden dolayı atıp tutar gider, sonra .. bir vakit gelir yanlız kalır,adama bak bee ne kadar dosdoğru anlatmış helall olsunn der içten içe.. Neyse konumuz bu değil.. Dediğim gibi yazının kaldırılmasını isterseniz kaldırırım, şahsi görüşünüze katılmıyorum canım inzar'cığım.. İnsan açık seçik ve net olmalı diyorum... |
03 Kasım 2007, 23:21 | Mesaj No:12 |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!..
aslında düşündüğüm zaman sorun üsluplada bitmiyor.. cinsellik denilen olgunun kişinin sahip olduğu fıtratıyla alakalı bir şey olduğunu ifade etmek isterim.. inançlarlada bu değerini ve ahlaksal konumunu oluşturup kişide cinsel hayatını belli eder.. yani cinsellikte var olan kadın ve erkeğin yapısıyla alakalı özelliklerdir.. bunuda ne olduğunu hem kadın hemde erkek bilir.. yani doğası gereği özellikler vardır.. ve bu her kul için aynıdır.. bunlar belirli bir çağa gelmiş her insanda var olan değişimlerdir. ahlak eğitimi ve islami terbiye almış bir birey bunu kontrol etmenin cevaplarınıda bulacaktır.. sadece tespitleri iyi yapmak ve kaynakları iyi belirlemek gerekir.. aslında uzatmak ve arkadaşımızın paylaşımı üzerine bir yorum yapmak istemiyorum.. şunu düşünmenizi isterim.. bu tarz yazılar sahabeler dönminde bile yer almamıştır.. bu kadar deşifre edilip en ince ayrıntısına kadar anlatılması..düşündürücü geldi bana.. bir yol belirlenecekse bunun ifade tarzı daha farklı olmalı.. yine okuyan okuya bilir..bunca özel paylaşımlara karşı ben yaklaşımımı ifade etmek istedim. tekrar saygılar. | |
03 Kasım 2007, 23:24 | Mesaj No:13 | |
30Haziran 2007 | Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. Alıntı:
Hocam flörtsüz olmaz demiyor dikkat, iki gencin başında elli kiişiyle olmaz o insanlar birbirlerini nasıl tanıyacaklar diyor.. evet 3. bir kişi olmalı emniyet subabı bakımından diyor ama, uzaktan dinlemeli diyor.. neyse... dobralık batıyor işte toplumda biryerlere... ama bunlar da gerçekler.. Afedersiniz bir söz vardır , uluorta söylenmez, namus iki bacak arasında değildir, kafadadır diye, bunları dobra dobra konuşan belki bunu sokak agzıyla yazan bir insan neden dışlanır? Toplumun gerçeğini apaçık yazan bir insan neden dışlanır ? İtiraf edelim ki , bu yazılanların yüzde 80'İ hiç mi kafamızdan geçmemiştir ? Doğru söyleyeni, dobra söyleyeni neden 9 köyden kovarlar ?.. insan olarak neden apaçık konuşamayız ? Çelişki yok mu sizce... | |
03 Kasım 2007, 23:25 | Mesaj No:15 |
iyi ozaman ekranlarda boy gösteren haydar dümen amcayıda alkışlayalım .. ya hu bir şeyler ifade edilir...ki çok şey ifade ediliyor..ben medinewebe yakıştırmıyorum..şapkada çıkarmıyorum bu paylaşıma.. Adamın biri gelir şimdi , burada yazdıkları için bu yayımladığım şeyden dolayı atıp tutar gider, sonra .. bir vakit gelir yanlız kalır,adama bak bee ne kadar dosdoğru anlatmış helall olsunn der içten içe.. Neyse konumuz bu değil.. Dediğim gibi yazının kaldırılmasını isterseniz kaldırırım, şahsi görüşünüze katılmıyorum canım inzar'cığım.. İnsan açık seçik ve net olmalı diyorum... akresifleşme kardeşim.. | |
03 Kasım 2007, 23:26 | Mesaj No:16 |
30Haziran 2007 | Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!..
[=inzar] aslında düşündüğüm zaman sorun üsluplada bitmiyor.. cinsellik denilen olgunun kişinin sahip olduğu fıtratıyla alakalı bir şey olduğunu ifade etmek isterim.. inançlarlada bu değerini ve ahlaksal konumunu oluşturup kişide cinsel hayatını belli eder.. yani cinsellikte var olan kadın ve erkeğin yapısıyla alakalı özelliklerdir.. bunuda ne olduğunu hem kadın hemde erkek bilir.. yani doğası gereği özellikler vardır.. ve bu her kul için aynıdır.. bunlar belirli bir çağa gelmiş her insanda var olan değişimlerdir. ahlak eğitimi ve islami terbiye almış bir birey bunu kontrol etmenin cevaplarınıda bulacaktır.. sadece tespitleri iyi yapmak ve kaynakları iyi belirlemek gerekir.. aslında uzatmak ve arkadaşımızın paylaşımı üzerine bir yorum yapmak istemiyorum.. şunu düşünmenizi isterim.. bu tarz yazılar sahabeler dönminde bile yer almamıştır.. bu kadar deşifre edilip en ince ayrıntısına kadar anlatılması..düşündürücü geldi bana.. bir yol belirlenecekse bunun ifade tarzı daha farklı olmalı.. yine okuyan okuya bilir..bunca özel paylaşımlara karşı ben yaklaşımımı ifade etmek istedim. tekrar saygılar. [/quote] Dikkat ederseniz bunca ÖZEL konuyu dile getiren kişi, şahsen islam alanında bir akademisyen.. Aynı zamanda bir evlilik danışmanı.. Bir de bu gözle bakalım.. olmaz mı.. Adamı savunuyorum sanmayalım, yanlızca açık ve çok dobra olmasının eleştirilmesine karşıyım.. hepsi bu.. |
03 Kasım 2007, 23:30 | Mesaj No:17 |
ya hu konuyu neden saptırıyorsun anlayamadım.. ahlakın ne olduğunu anlamamış,hidayete ermemiş ve cinsel seçimi üzerine düşünmemiş bir zihniyeti,toplumu ve bireye temel akaidleri aşılamadan buraya istediğin kadar paylaşımda bulun istediğin kadar absür yazılar as ,kopyala hiç bir şeyi değiştirmezsin.. kişilerin seçimleri yaşamları ile devamlılık arz eder.. | |
03 Kasım 2007, 23:30 | Mesaj No:18 | |
Agresifleşmiyorum inzarr, net olalım uslubu kötü olabilir, ama gerçeklerdir diyorum.. Gerçeklerin ittirilmesinden , elimizle ayagımızla konunun ittirilmesinden hoşlanmıyorum sadece.. | |
03 Kasım 2007, 23:36 | Mesaj No:19 | |
| |
03 Kasım 2007, 23:38 | Mesaj No:20 |
hakikatin ne olduğunu bilen biliyor.. bende samimiyetimle bu tarz paylaşımlarla hiç birşey öğrenilmeyeceğini ifade etmek istedim.. kişinin akademisyen veya islamı bir yazar olması beni ilgilendirmez kardeşim... bak açık ve üslubun aşağılık olduğunu sende anlamışsın.. o na kalırsa yamyamların,yada afrikanın en ıssiz köşelerinde yaşayan insanların cinselliğe bakışıda var.. sana bir şey deyim mi..aslında herkes neyin ne olduğunu biliyor.. ama seçimleri bu yönde.. ahlak dışı. | |
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |