|
Konu Kimliği: Konu Sahibi İnceSızı,Açılış Tarihi: 16 Mart 2013 (13:49), Konuya Son Cevap : 11 Mart 2014 (13:58). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16 Mart 2013, 13:49 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13046 Üyelik T.:
16 Aralık 2010 | Eşinizle kavga mı ediyorsunuz? Eşinizle kavga mı ediyorsunuz? Kavgayı Bitirme Usulü Peygamberimiz (s.a.v) bir gün ashabına, “Size cennetlik kadınların kimler olduğunu haber vereyim mi?” buyurdu. Ashap, “Buyrun, haber verin yâ Resûlallah” dediler. Peygamber Efendimiz (s.a.v) bu saadeti hak eden kadınları şöyle tanıttı: “Onlar kocalarını çok severler. Onlara çocuk verirler. Bir kızgınlık anında veya kendisine kötü davranıldığında ya da kocası ona kızdığında elini kocasının elinin üzerine koyar ve ona, işte elim elinde; sen benden razı olmadıkça uyku uyumayacağım’ der. ” 35 Böyle bir kadın karşısında eriyip yumuşamayacak ve kusurun biraz da kendisinde olduğunu söylemeyecek erkek çok azdır. Kocasına karşı tevazu gösterip sabırla bu formülü uygulayan kadın dünyası da âhireti de cennet olur. Böyle özür dileyen bir kadının özrünü kabul etmeyen ve ona hâlâ sert davranan erkeğin de hesabını Allah görür. [Elinde sevgi sermayesi olan kimse, bunu önce en yakınlarına harcamalıdır.] 35 Taberânî, et-Kebîr, 19/140; el-Evsat, nr. 1764; Heysemî, Mecmau’z-Zevâid, 4/312; Münzirî, et-Tergib ^
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. |
Konu Sahibi İnceSızı 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Geceleri Nurlandıran Kandiller | Namaz-Abdest-Teyemmüm | "Tebessüm" | 1 | 2024 | 16 Nisan 2013 09:39 |
Eşinizle kavga mı ediyorsunuz? | İslamda Kadın ve Erkek | ali70 | 3 | 2283 | 16 Mart 2013 13:49 |
Dünya Bir Beşik Mi? | Bilgi Dağarcığı | İnceSızı | 0 | 1745 | 01 Aralık 2012 01:52 |
Taşlar ağaçlar bile yahudilerden şikayetçi olacak | Hadis-i Şerif | nurşen35 | 1 | 2072 | 17 Kasım 2012 01:49 |
Hakimin Dört Suçu | Makale ve Köşe Yazıları | İnceSızı | 2 | 2179 | 16 Kasım 2012 13:17 |
16 Mart 2013, 14:02 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 24494 Üyelik T.:
05 Ocak 2013 | Cevap: Eşinizle kavga mı ediyorsunuz?
İnşallah... Allah razı olsun çok güzeldi... Rabbim herkese hayırlı bir eş, eşi olanlara da hayırlı geçimler nasip etsin inşallah... |
11 Mart 2014, 13:58 | Mesaj No:4 |
Cevap: Eşinizle kavga mı ediyorsunuz?
Torun kendi halinde tatlı talı oynarken, dedesine bir soru sorar: - Dedecim, dikkat ettim de, siz hiç babaannemle kavga etmiyorsunuz. Halbuki annemle babamın kavgasız geçen bir günü yok. Bunun sırrı ne? Dede güler: - Bak evladım. Biz babaanennle evlendikten sonra,eşyalarını almak için onun köyüne gitmiştik. Benim bir at arabam ve ihtiyar bir atım vardı. Yolda gelirken at tökezledi. Biiiiiiiirrr dedim. Biraz daha geldik, at bir kez daha tökezledi. İkiiiiiii dedim. Köye yaklaşınca at üçüncü kez tökezledi. Çıkardım tabancamı atı vurdum. Babaannen hemen bağırdı. Niye vurdun atı, şimdi köye kadar yürüyecek miyiz? Ben, biiiiiiiirrrr, dedim. Hemen sustu... O gün bugündür hiç kavga etmiyoruz. Şakaydı... Sustum...kimseye-söyleme000 Tamam itiraf ediyorum... Bizim evde son sözü ben söylerim. Tamam karıcım haklısın dedim mi kavga biter... Tavsiye ederim...skr Bu arada, yazı güzeldi... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |