|
Konu Kimliği: Konu Sahibi TufeyL,Açılış Tarihi: 24 Temmuz 2007 (00:37), Konuya Son Cevap : 08 Mart 2022 (16:13). Konuya 21 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
24 Temmuz 2007, 00:37 | Mesaj No:1 |
Bir erkeğe varmak istiyorum?! Bir erkeğe varmak istiyorum?! Efendinimiz S.A.V in huzuruna bir gün bir kadın gelip. Bir erkeğe varmak istiyorum, ne buyurursunuz? dedi. Buyurdular ki: Erkeğin kadın üzerinde hakkı çoktur, hakkından gelebilirmisin dedi? Kadın: Nedir hakkları dedi kadın. Efendimiz S.A.V: Sen onu incitir isen ALLAH 'a asi olursun, namazın kabul olunmaz. Kadın: daha varmı? Efendimiz S.A.V: Hangi kadın erkeğinden izinsiz dışarı çıksa her adımı başına günah yazılır. Kadın: daha varmı? Efendimiz S.A.V: Erkeğine kötü söz söylese, kıyamette dilini ensesinden çıkarırlar. Kadın: daha varmı? Efendimiz S.A.V:hangi kadın ki malı olsun ve erkeğinin hacetini gidermesin.ahirette o kadının yüzü kara ola. Kadın: daha varmı? Efendimiz S.A.V:Hangi kadın erkeğinin malından izinsiz alıp bir diğerine verse erkeğiyle helallik dilemese, ALLAH C.C o kadının zekat ve sadakasını kabul etmez. Kadın: başka varmı Efendimiz S.A.V: Hangi kadın erkeğine sövse, karşı çıksa cehennem içinde dilinden asarlar ve hangi avrat fuzuli birşeye para harcasa küçük yaşından beri kazandığı sevap mahvola.Ve üzerinde olan elbiseleri davacı olup ' bizi mübarek günlerde ve helaline karşı giymedi. Haram yerlerde giydi diye. Hak Teala buyurur: Böyle kadınları bin yıl yaksam gerekir. O kadın bu cevapları işitti ve: Ya Rasullullah! bu zamana kadar kocaya varmadım. daha varmam. | |
Konu Sahibi TufeyL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ebul vefa hz.'nin duası | Dua Bölümü | TufeyL | 0 | 2488 | 19 Mart 2009 15:03 |
Cennet kapısını açan dua | Dua Bölümü | TufeyL | 0 | 2463 | 19 Mart 2009 15:02 |
Gel sana dünyanın misalini göstereyim | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Ağlama_Karanfil | 1 | 2269 | 19 Mart 2009 14:58 |
BabaanneMaceraları | Fıkralar-Hikayeler | Kara Kartal | 2 | 2116 | 18 Mart 2009 00:02 |
Evlilik aşkı öldürür derler.YaLaN.. | Evlilik-Nikah Konuları | Mihrinaz | 5 | 2067 | 17 Mart 2009 22:43 |
24 Temmuz 2007, 00:37 | Mesaj No:2 |
RE: Bir erkeğe varmak istiyorum?! Efendimiz S.A.V: Kocaya varmanın sevaplarını haber vereyim dinle. Hangi kadına erkeği: ALLAH senden hoşnut olsun dese, 60 yıl ibadet etmenden iyidir. Erkeğine bir için su verse 1 yıl oruç tutmadan efdaldir.Erkeğinin döşeğinden kalktığı gibi gusul etse bin kurban etmişce sevap alır.Ve helalne hile etmeden ölse, onun için gökte melekler tesbih ederler. ve helaliyle oynasa 60 köle azad etmekten hayırlıdır.Erkeğinin rızkını saklasa ve akrabasına merhamet etse, beş vakit namazını kılıp oruçunu tutsa, bin kere Kabe ye varmadan efdal dir. Fatıma Annemiz R.A: bir kadın erkeğine asi olsa ve helelleşmese ALLAH'ın laneti içinde kalır. ve erkeğinin yatağından kaçsa tüm sevapları gider.ona karşı kibirlense Hak Teala ona gazap eyler. Erinin izni ile seyre çıksa(sefer mesafesinde mahremsiz gönderse veya zaruri olmayan yerlere gönderse.)erkeğin defterine bin günah yazılır.İzin verdiği için.İzinsiz çıkanları siz artık bundan kıyas eyleyin.(iş yerlerine, okullara, tezgahtarlığa gidendenlerin hali ne olur?) Efendimiz S.A.V:Ya Fatıma! Eğer ALLAH 'u teala bana bir kişinin bir kişiye secde etmesini buyursa idi: kadının erkeğine secde etmesini buyururdum. Hz. Aişe R.A Ya Rasullullah bana vasiyet eyle: Efendimiz S.A.V: Ben sana vasiyet ederim ki, sende ümmetinim hatunlarına vasiyet eyle. Yarın kıyamet gününde evvel imandan, ikinci abdestten, üçüncü erkeğin hakkında sual olunur.Hangi erkek kadınının sertliğine sabr eylese, Hak Teala ona Eyyüb Peygamber sevabı vere. Hangi kadın erkeğinin sertliğine sabr eylese Hak Teala ona Aişe-i Sıddık mertebesini bula.Ve bir erkek kadınını suçsuz yere dövse, kıyamette ben ondan davacı olurum(ALLAH C.C muhafaza eylesin cümlemizi.) Erkek kadını 3 yerde dövmesi caizdir. Namazdan ötürü, döşeğine gelmediğinden ötürü, izinsiz dışarı çıktığından ötürü. Diğer kabahatlerinde tenbih etmek gerekir. Eğer olmazsa kendi haline bırakmak gerekir. Azapta olmamak içn. | |
24 Temmuz 2007, 00:38 | Mesaj No:3 | |
RE: Bir erkeğe varmak istiyorum?! Alıntı:
| ||
24 Temmuz 2007, 00:48 | Mesaj No:4 | |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | RE: Bir erkeğe varmak istiyorum?! Alıntı:
hadis ise nerde geçiyor.yorum kurgu ise kim yazmış.? | |
24 Temmuz 2007, 19:09 | Mesaj No:5 |
RE: Bir erkeğe varmak istiyorum?!
çok afedersiniz ama yazılan yazı hanımları inanılmaz derecede incitir ya dinden soğutur veya şu sonucu çıkartır: burdan tüm hanımlara sesleniyorum "kimse evlenmesin))))" | |
24 Temmuz 2007, 19:22 | Mesaj No:6 |
RE: Bir erkeğe varmak istiyorum?!
yazıyı bitirmeye bile tahammül edemedim ya... **Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: [size=medium]"Eğer benden, kalbinizce tanınan, tenlerinizi yatıştıran bir hadîsi duyarsanız ve onun size yakın olduğunu görürseniz, ben o sözü söylemeye sizden daha yakınım. Kalblerinize yabani gelen, tenlerinizin nefret ettiği bir söz duyarsanız ve onun sizden uzak olduğunu görürseniz, bilin ki, ben ondan sizden daha uzağım![/size]"Ebû Humeyd radıyallahu anh. Ahmed. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "[size=medium]Benim adıma yalan söylemeyin! Kim benim adıma yalan söylerse, ateşe girer[/size]!" Ali radıyallahu anh. Buhârî. | |
24 Temmuz 2007, 21:44 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | RE: Bir erkeğe varmak istiyorum?!
Lütfen Kaynak Belirtilsin.. Saygıdeğer bir üstadımdan, bunların bir kısmının asılsız olduğunu öğrenmiş idim, sahih değil denmekte idi.. Araştırılmasını tavsiye ederim..Eger bulursam kendim de koyarım forumumuza İnşaallah..
|
24 Temmuz 2007, 23:24 | Mesaj No:8 |
14Haziran 2007 | RE: Bir erkeğe varmak istiyorum?!
"Efendimiz S.A.V: Hangi kadın erkeğine sövse, karşı çıksa cehennem içinde dilinden asarlar ve hangi avrat fuzuli birşeye para harcasa küçük yaşından beri kazandığı sevap mahvola...." düşüncelidüşüncelidüşünceli kardeşim sakın olaki sizi yerdiğimi falan düşünmeyın,kırılmayın.sorunum siz değil asla.. |
24 Temmuz 2007, 23:57 | Mesaj No:9 |
RE: Bir erkeğe varmak istiyorum?! Arkadaşlar,konun şahsımla hiç bir alakası olmamakla beraber okudum ve diğer forum sakinleri ne diyecek ne yorum yapacak diye burada paylaştım... | |
25 Temmuz 2007, 00:24 | Mesaj No:10 |
14Haziran 2007 | RE: Bir erkeğe varmak istiyorum?!
kardeş sizinle alakası olmadığını biliyoruz zaten:2: bizim sorduğumuz şudur: hz Resululah sav ümmetinin yarısı olan bayanlara avrat demez,köle olmasına musade etmez,erkeğe kul olmasına razı olmaz,her kes haddini görevini bilecek tavsiyeleri mevcuttur.burada yazılanlar hadis olduğu şüphelidir bana göre hadis değildir.yazarın coşmasıdır: emeğinize paylaşımınıza sağlık.. |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |