|
Konu Kimliği: Konu Sahibi seb-i aruz,Açılış Tarihi: 06 Mayıs 2014 (12:55), Konuya Son Cevap : 07 Mayıs 2014 (17:16). Konuya 24 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Mayıs 2014, 20:47 | Mesaj No:11 | |
Durumu: Medine No : 21933 Üyelik T.:
23 Kasım 2012 | Cevap: bosuna mı okuttuk! Alıntı:
__________________ “Biz bu cihandan göçelim ol dost iline uçalım Arzu hevâdan geçelim gel dosta gidelim gönül.” — Yunus Emre k.s. | |
06 Mayıs 2014, 20:50 | Mesaj No:12 | |
23 Kasım 2012 | Cevap: bosuna mı okuttuk! Alıntı:
__________________ “Biz bu cihandan göçelim ol dost iline uçalım Arzu hevâdan geçelim gel dosta gidelim gönül.” — Yunus Emre k.s. | |
06 Mayıs 2014, 20:55 | Mesaj No:13 |
Cevap: bosuna mı okuttuk! | |
06 Mayıs 2014, 21:15 | Mesaj No:14 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | Cevap: bosuna mı okuttuk!
eskiden kızlar bayanlar çalışır mı diye ayıplanırdı ,son yıllarda ise calışmıyorlar diye ayıplanır hale geldi bayanlar,,ve erkeklerde artık çalışan bayan arıyor artık maalesef, benim görüşürüm bayanlar sokaklardan cekilmeli cünki evli bayanlar calışıyor evde cocuklardan bir haber islam eğitimi yok en cok ihtiyaç olduğu dönemde anne calışıyor, anne babanın bi haber nesil yetişiyor, elbette mecbur calışan bayanlar için demiyorum onlar ayrı,,mahremlik ortam yok ister istemez erkeklerle muhattap oluyorlar, Rabbimiz boşuna bayanlar için evde oturmalarını söylemedi haramlar coğalıyor maalesef edepli bayanları tenzih ederim yanlış anlaşılmasın düşüncelerim,,
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
07 Mayıs 2014, 07:13 | Mesaj No:15 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: bosuna mı okuttuk! Alıntı:
bencede biraz bıraksalar işsiz,evini geçindiremeyen erkek kalmayacak herhalde..tembel miskin erkekleri yorum kapsamına almıyoruz tabi
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
07 Mayıs 2014, 08:34 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: bosuna mı okuttuk!
Alemlerin tek ilahı olan tek Allah,kadınların bakımını erkeklere yüklemiştir.Kadınların korumakla mükellef oldukları iffetlerini ve izzetlerini ancak mahremiyetlerini koruyarak muhafaza edebilirler. Bunuda ancak mevcut Allah ın hükmünü dikkate almayan tağuti türkiye toplumları gibi toplumlarda ancak ve ancak evlerinde oturup cahileye adetlerini gütmeden yapabilirler. Kadınların çalışmak gibi bi kazanımları olmaz bu erkeklere has bi görev ve sorumluluktur.Hiç bir kadının evin geçimine yardım amaşlı bi sorumluluğu yoktur evin diğer bireyleri olan kızlarda böyledir. Yalnız günümüz tüketim kültüründe her şeyi ihtiyaç kabul edip kendini tüketen zavallı bi toplum olduğu için,yatmak için yatak odasına,oturmak için oturma gurubuna,yemek için yemek takımlarına,yani sadece eşyaya hizmet için gayret etmekte ve hayatını böyle eşyaya hizmete heder etmektedir. EVLENENLERİN ÇEYİZ TAKIMLARINA BAKIN O KADAR ÇOK GEREKSİZ EŞYA VARDIR Kİ SAYMAKLA BİTMEZ Ayrıca bi işyerinde bi bayanın çalıştırılması hem maaş olarak hemde ekstra temizlik işleri için daha cazip olduğu için bayanlar sosyal hayata aktarılma oyunlarıyla aktarılmıştır.Bayanları kendi ayaklarınız üzerinde durursanız ancak ÖZGÜR KADIN olursunuz safsatalarıyla kandırıp,evinde eşine ve çocuğuna bakmayı HİZMETÇİLİK,dışarda herhangi bi işyerinde ONLARCA,YÜZLERCE KİŞİNİN AĞIZ KOKUSUNU ÇEKİP HİZMET ETMEYEDE ÖZGÜRLÜK DENMİYOR MU... İşte böyle oyuna getirilerek sömürülür insanlar,sömürgeciler tarafından.Bir erkeğin sorumluluklarından dolayı 1500 lira gibi bi maaşla çalışacağı bi işi bi kadına 700 lira gibi bi parayla yaptırıp üstüne ilave olarakta işyerinin bütün temizliğinide yaptırırlar. Son olarak şunuda izah etmeden geçemiyecem,bi bayanın kazandığı para sadece onu şımartır ve etrafına karşı asi olmasına sebeb olur,çoğu böyledir.Bu yanlış özgüvenle kendini velayet gibi fıtratına aykırı bi sahiplenmeyede götürür. Erkekler ailenin bakımını yapmakla mükelleftirler yani bu onların ASLİ GÖREVLERİDİR,bunu yaparak kadınlarının başına kakıyorlarsa,buda o erkeğin ŞEERFSİZLİĞİNDENDİR,ALÇAKLIK KOMPLEKSİNDENDİR,ÜSTÜNLÜK TASLAMA GİBİ Bİ İZZETSİZLİĞİNİN DIŞA VURUMUDUR..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
07 Mayıs 2014, 08:41 | Mesaj No:17 |
23 Kasım 2012 | Cevap: bosuna mı okuttuk!
Allah razı olsun hepınzdn demek kı bu konuda boyle duşunerek yalnz deglmşm
__________________ “Biz bu cihandan göçelim ol dost iline uçalım Arzu hevâdan geçelim gel dosta gidelim gönül.” — Yunus Emre k.s. |
07 Mayıs 2014, 09:25 | Mesaj No:18 |
Durumu: Medine No : 42248 Üyelik T.:
28 Nisan 2014 | Cevap: bosuna mı okuttuk! selamünaleyküm arkadaşlar Ben de, eğer çok çok zaruri bir durum yoksa kadının çalışmaması taraftarıyım çünkü bir arkadaşımızın da dediği gibi günümüzde helal çerçevede çalışma ortamı sağlayan işyeri çok sınırlı sayıda ama şöylede bi durum var bir arkadaşımın başından geçen olay benim arkadaşım çok sığ bir düşünceye sahip ve "kadının yeri evidir evden dışarı adımını atamaz" derdi hep. bir gün eşinin doğumu için hastaneye gitmişler ve kadının çalışmasına kesinlikle karşı olan arkadaşım tabiri caizse yana döne bayan doktor aramış ve gittiği hastanede bulamayınca başka hastaneye gitmek zorunda kalmış bu sırada bebeğin boğazına kordon dolaşma derecesine gelmiş neredeyse. olayın özü kadının çalışması için İslamda hiç bir engel yoktur tabi belli şartları sağladığı sürece ama günümüzdeki hanım kardeşlerimizin çoğu maalesef daha evlenmeden boşanmayı düşünüyor ve bunun için çalışmayı kendisine şart sayıyor
__________________ بير كون موتلاكا |
07 Mayıs 2014, 09:31 | Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 42248 Üyelik T.:
28 Nisan 2014 | Cevap: bosuna mı okuttuk! boşuna mı okuttuk konusuna gelince tabiki imkan var ise bence hanım kardeşlerimizde okumalı çünkü millet olarak bilinçli bir kadın toplumuna, bilinçli annelere, bilinçli eşlere, bilinçli ablalara fazlasıyla ihtiyacımız var diye düşünüyorum ayrıca her okuyan kadın çalışacak diye bir şartta yok yani
__________________ بير كون موتلاكا |
07 Mayıs 2014, 10:35 | Mesaj No:20 |
23 Kasım 2012 | Cevap: bosuna mı okuttuk!
aleykum slm evet haklsnz ama okunacksa helal daıre de olması lazm tabı kı cahl kalmasn mumın kmseye ısne yaracak ılmı ogrenmek farz. Bayanlar okuyacaksa zaten tıp okusun
__________________ “Biz bu cihandan göçelim ol dost iline uçalım Arzu hevâdan geçelim gel dosta gidelim gönül.” — Yunus Emre k.s. |
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|