Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi Kara Kartal,Açılış Tarihi:  28 Mayıs 2024 (12:51), Konuya Son Cevap : 28 Mayıs 2024 (12:51). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 28 Mayıs 2024, 12:51   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Kara Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 3.703
Konular: 445
Beğenildi:3319
Beğendi:3810
Takdirleri:26794
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Soykırımın ortakları

Soykırımın ortakları

Soykırımın ortakları

İnsanlığın hafızasında kapkara bir gece daha. Adalet Divanı’nın ‘Saldırıları durdur’ hükmüne rağmen İsrail, Filistinlilerin son sığınağı olan Refah’ı vurdu. Kadın, çocuk en az 40 kişi hayatını kaybetti. 7 aydır süren vahşet karşısında dünyanın sadece kınamayla yetinmesi ABD, İngiltere ve Almanya’nın ise tam desteği Netanyahu’nun sınır tanımaz ‘soykırım iştahı’na dayanak oldu.
  1. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Dünyanın gözü önünde bir millet yok ediliyor. Uluslararası Adalet Divanı’nın daha dört gün önce verdiği ‘İsrail, saldırılarını durdurmalı’ kararı ortadayken İsrail güçleri Refah kentindeki Tel Al-Sultan çadır kampını bombaladı. Filistin Kızılay’ı, saldırıda en az 40 kişinin can verdiğini duyurdu. İsrail Ordusu üst düzey Hamas üyelerine dönük saldırı düzenlendiğini ileri sürdü. Sivil kayıplar için ‘inceleme başlatıldığı’ duyuruldu. Vahşete dünyadan tepki yağdı.

SINIRLARI AŞAN KATLİAMA KARŞI DÜNYA DAHA NEYİ BEKLİYOR?
Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Rudeyne “Yerlerinden edilenlerin barındığı çadırların kasıtlı olarak hedef alınması sınırları aşan bir katliam” dedi. AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Tel Aviv’in Lahey kararlarını yok saydığına vurgu yaparak Brüksel’in harekete geçme zamanının geldiğini kaydetti. Katliama Türkiye’den de tepki yağdı. Muhalefet liderleri “Herkesin gözü önünde insanlık ölüyor. Elinde gücü olanlar caydırıcı adım atmak için neyi bekliyor”

'VURMAYACAĞIZ' DEDİKLERİ KAMPA HEDEF GÖZETİP BOMBA YAĞDIRDILAR
Filistin yönetimi Refah’ta yerlerinden edilenlerin bulunduğu bölgeye saldırının hedef gözetilerek düzenlendiğini belirtti. Vurulan bölgeye ilişkin İsrail’in bir tahliye emri olmadığı da vurgulandı. Görgü tanıkları ise yaşanan dehşeti “Hava saldırıları çadırları yaktı. Bombalardan kurtulan insanlar yanan çadırlarda can verdi”

BU SOYKIRIM DIŞ BASKI OLMADAN BİTMEYECEK
Uluslararası Adalet Divanı İsrail’in saldırılarını durdurması yönünde karar aldıktan sonraki üç günde işgalciler alay edercesine daha fazla katliam yaptı. İsrail, Refah’a sığınan sivilleri ‘insani alandaki’ çadırlarında vurdu. En az 45 kişi hayatını kaybetti. BM’den “Gazze soykırımı dış baskı olmadan bitmeyecek” tepkisi geldi, dünyaya harekete geçme çağrıları yapıldı.

İşgalciler tarafından Refah’a gitmeye zorlanan Gazze halkına burada da hayat hakkı tanınmıyor. Uluslararası tüm çağrılara kulak tıkayan Netanyahu ve aşırı sağ ortakları, Uluslararası Adalet Divanı’nın ‘saldırıların durdurulması’ hükmüne de uymayarak Refah’ta yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı bir yerleşkeye acımasızca saldırdı. En az 45 kişi hayatını kaybederken, yetkililer çoğu kadın ve çocuk olmak üzere çok sayıda yaralının olduğunu açıkladı. Birleşmiş Milletler’in (BM) Gazze’de Filistinliler için faaliyet yürüten kuruluşu UNRWA ise en az 50 kişinin öldüğünü ve yaralandığını belirtti.

Filistin Kızılayı, ölenlerin çoğunun Tel Al-Sultan kampındaki çadırlarda yaşadığını belirtti, ölü sayısının artabileceğini söyledi. İsrail ordusu ise “üst düzey Hamas üyelerinin faaliyet gösterdiği” Refah’taki bir yerleşkeye “hassas mühimmatla” hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Çok yöresel vesvese Videolar/Slaytlar Esma_Nur 3 87 06Haziran 2024 20:40
Ateşkesmi? Gündem/ Manşetler Medine-web 3 75 31 Mayıs 2024 22:05
Soykırımın ortakları İslami Haberler Kara Kartal 0 67 28 Mayıs 2024 12:51
İsrail tankları Refahta Gündem/ Manşetler Kara Kartal 1 69 28 Mayıs 2024 12:40
İran Cumhurbaşkanı Reisiyi taşıyan helikoter kaza... Gündem/ Manşetler Kara Kartal 10 201 19 Mayıs 2024 16:32

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.