|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 12Haziran 2012 (12:51), Konuya Son Cevap : 30 Ocak 2013 (15:13). Konuya 8 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]() Halimizi Anlatan Acı Gerçekler Halimizi anlatan acı gerçekleri hatırlatarak, yaşarken, durup bir anda olsa düşünmenize vesile olmak istedik... O'nun (c.c.) yolunda yaşanılması gereken bir hayat için, düşülen bir not... * insan eğerki 10 milyonu sadaka verecek olsa bu miktarı çok bulur ama 10 milyon ile mağazadan birşey almaya gitse alacak birşey bulamaz... * insan 10 dk zikir edecek olsa bu zamanı çok bulur ama bir film veya maç olsa bir buçuk saatlik zaman onun için hemen geçiverir... * bir futbol maçının uzaması insanın hoşuna gider ama Cuma namazında hutbenin birkaç dk uzaması hiç de hoşuna gitmez... * insan duyduğu dedikoduya hemen inanır ve kabullenir ama kesin doğru olduğunu bildiği birşeyi inat ederek hemen kabullenmez... * insan modayı her an takip eder ama Peygamberimiz (ALLAHümme salli ala seyyidina muhammed) sünnetini bilmez veya bilsede uygulamaz... * insan camide bir saat ibadet ederek vakit geçirecek olsa onun için zaman geçmek bilmez ama bilgisayar başındayken zaman onun için çabucak geçer... * insan namaz kılarken,ibadet esnasında dünyevi konuları düşünmeyi sever ama normalde manevi şeyleri düşünmekten kaçınır... * insana bir sureyi veya surenin anlamını okumak zor gelir ama bir romanı okumak onun için kolaydır... * insan konserde ilk sıralarda olmak için çaba sarfeder ama camide ilk sıralarda olmak için çaba sarfetmez. Aksine namazın sonunda hemen çıkıp gideyim diye son sıralarda olmak ister... * bir ayet yada hadis ezberlemek insanın zoruna gider ama müzik listesi top 10da olan şarkıların hepsini ezbere bilir... * insan İslami konuları dinlemeyi ve anlatmayı zor bulur ama dedikoduları dinlemeyi ve anlatmayı çok sever... insan CENNET'e gitmeyi ister ama hiçbir şey yapmadan... Sizce de ilginç, değil mi?
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 0 | 37 | 22 Şubat 2025 11:30 |
![]() | Forum Oyunları | Kara Kartal | 24 | 307 | 20 Şubat 2025 13:47 |
![]() | Soru Cevap Arşivi | Esma_Nur | 4 | 209 | 05 Ocak 2025 11:05 |
![]() | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 0 | 114 | 30 Aralık 2024 19:18 |
![]() | Videolar/Slaytlar | Esma_Nur | 0 | 81 | 12 Aralık 2024 19:26 |
![]() | Mesaj No:3 |
Durumu: ![]() Medine No : 17229 Üyelik T.:
10 Mart 2012 | ![]() Niçin ? Dünyada hiç bir akıl , İmam_ı Gazalinin şu idrak inceliğine ulaşamaz : _ Size bir kahin , filan gün , falan renkteki elbiseni giyersen ölürsün , dese , siz bu lafa inanmaz , fakat o gün o elbiseyide giymezsiniz. Buna karşılık bir Peygamber günde şu kadar rekat namaz kılın dediği zaman ona inanıyor , sonrada "niçin?"diye soruyorsunuz ! " Hiç bir şey için değil , Allah (c.c) böyle emrettiği için " Adıdeğmez_
__________________ "..insanın ruhunu yücelten bir acı, ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..." |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 |
Cevap: HALİMiZİ ANLATAN ACI GERCEKLER
acizliğimi hatırlama ma vesile oldu paylaşımınız.ne mutlu ders çıkarabilene ne mutlu yüzü kızara na ![]() | |
![]() |
![]() | Mesaj No:5 | |
Durumu: ![]() Medine No : 21263 Üyelik T.:
02 Kasım 2012 | ![]() Alıntı:
Çok doğru tespitler.Ben burada şeytan ve nefs faktörü var diyorum. | |
![]() |
![]() | Mesaj No:6 |
Durumu: ![]() Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | ![]()
nefs insan dünyada herşeyle savaşıyor, çaba sarfediyor ama nefsiye baş edemiyor rabbim şaytanlaşmış nefslerden bizleri muhafaza etsin,nefsin isteklerine boyun eydirmesin..amin amin amin
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
![]() |
![]() | Mesaj No:7 |
Durumu: ![]() Medine No : 20510 Üyelik T.:
01 Ekim 2012 | ![]() insan konserde ilk sıralarda olmak için çaba sarfeder ama camide ilk sıralarda olmak için çaba sarfetmez. Aksine namazın sonunda hemen çıkıp gideyim diye son sıralarda olmak ister... ![]() ![]() ![]() ESmaNuR Abla her zamanki anlamlı güzel paylaşımlarından ....
__________________ Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur... |
![]() |
![]() | Mesaj No:8 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]()
Ecmain olsun bir nebzede olsa faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize ![]()
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
![]() |
![]() | Mesaj No:9 |
Durumu: ![]() Medine No : 25257 Üyelik T.:
30 Ocak 2013 | ![]()
Baba : Evladım seni çok göresim geldi, nerelerdesin? Evlat : Baba çok işim var.. —– Baba : Evladım seni arıyorum, ama ulaşamıyorum. Evlat : Baba toplantılarım var. —– Baba : Evladım seni bugün yemeğe bekliyoruz. Evlat : Baba arkadaşlarla önceden yaptığımız bir program var. —– Baba : Evladım bir sesini duyayım dedim. Evlat : Babacığım şimdi kapatmak zorundayım, ben seni ararım. —– Baba : Evladım seni ne zaman göreceğiz? Evlat : Baba çok işim var, bir ara uğrarım. —– Baba : Evladım dün gece rüyalarıma girdin, iyi misin? Evlat : İyiyim baba iyiyim.. Şimdi araba kullanıyorum, seni sonra ararım.. —– Baba : Evladım ne zaman arasam işin var, yoğunsun, seni çok özledim, ne zaman görüşeceğiz? Evlat : OF BABA YAAA!!! Bir zaman sonra evlat babasına telefon eder… Telefonu açan babasının komşusudur Evlat : Babamla görüşeceğim, çok işim var, gelemeyeceğimi söyleyecektim.. Komşu : Babanız dün gece vefat etti, son sözleri de “Evladım şimdi iş toplantısındadır, onu rahatsız etmeyin, beni toprağa siz verin” oldu.. |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Bilmemiz Gereken Gerçekler | Mihrinaz | Spor/ | 7 | 20Haziran 2023 11:45 |
İnanılmaz Gerçekler/Medineweb.. | YOLCUYUM | Resim/Karikatür | 8 | 05 Aralık 2018 20:05 |
Bilim dünyasından ilginç gerçekler.. | TufeyL | Serbest Kürsü | 3 | 28 Eylül 2018 14:59 |
Aklımıza ve İdrakimize Sığmayan GERÇEKLER | EyMeN&TaLhA | Makale ve Köşe Yazıları | 0 | 30 Eylül 2014 23:50 |
insan vücudu hakkında bilisel gerçekler | talibetün | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | 1 | 05 Mayıs 2012 00:09 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|