Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Kişisel Gelişim ve Psikoloji

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  09 Kasım 2024 (23:49), Konuya Son Cevap : 14 Kasım 2024 (14:33). Konuya 25 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı84Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 11 Kasım 2024, 17:17   Mesaj No:11
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:su damlası isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Memleket:sivas
Konular: 697
Beğenildi:8538
Beğendi:10075
Takdirleri:27951
Takdir Et:

Gönlümden 11 numara geçti , ne yakın ne uzak ,kartalda seçmiş ama
yapacak yok , oturur bir güzel dinlerim daha samimi geldigi için yer minderini seçtim..

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alt 11 Kasım 2024, 18:01   Mesaj No:12
Medineweb Editörü
Sükutu-Ezber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Sükutu-Ezber isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 41016
Üyelik T.: 08 Nisan 2014
Arkadaşları:10
Konular: 168
Beğenildi:2593
Beğendi:2942
Takdirleri:11325
Takdir Et:

Sallanan sandalye güzel ama tam ortada biraz kenarda olsaydı kesinlikle onu seçerdim,, 🤭
Koltuk güzel ama çok arkada ya konuşmacıyı göremezsem bir de önüme benden uzun gelir istemem arada göz teması olması lazım,, 🤭
1 numarayı seçiyorum Yandan arada göz teması iyidir çok göz önünde değil,, 🙃

Ama gözüm hala 2 numaradaki sallanan sandalye de arada saklanırdım🤭

Yüksekleri istemem ne o öyle gözetleme kulesi gibi🤭
dürüst olmayı
kendinde barındırır,,,,

*Eyy gönül...!!
yarın Rabbinin huzurunda
nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan
bu dünya da ona göre yaşa derim,,,

"Bir Hiç"
Alt 12 Kasım 2024, 10:11   Mesaj No:13
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1315
Beğenildi:12541
Beğendi:9260
Takdirleri:28574
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Buyurun seçtiğiniz yere göre kişiliğiniz ne diyor bakın? İtirazı olanlar psikolog Sena Özdemir'e lütfen 😄

➕ 🔴

1) Siz mantikli bir insansınız, her seye bilinçli yaklaşıyorsunuz ve neredeyse hiç hata yapmıyorsunuz. Baskı altında en iyi çalışan insanlardan birisiniz. Maceraya girmektense konfor alaninda kalmayi tercih ediyorsunuz.

2) Siz inanilmaz derecede strese dirençli birisiniz . En zor durumlarda bile sakin kalmayi biliyorsunuz. Her zaman, her durumda olumlu şeylere odaklanmaya çalışıyorsunuz. Siz kendini bilen, düşünmeyi seven ve düşüncelerinizle
baş başa kalmayı seven birisiniz. Insanlarla iletişim kurmaktan da korkmuyorsunuz.

3) Siz yorulmaz, çalışkan birisiniz.
Çalışkanlık, başladığı işi bitirme ve kararlılık en önemli özelliklerinizden. Azim ve sabir genellikle sizi alaninda yüksek nitelikli bir uzman yapar. Doymak bilmeyen bilgi ihtiyacınız da buna yardimcidir. Sahip oldugunuz tüm
bilgiler sistemli ve organize. Gerekli bilgileri aninda verebilirsiniz. Alaninda bilgili bir uzman olarak görülüyorsunuz.

4) Bunu seçenler, mevcut yaşam tarzindan memnun olmayan ve bu nedenle daha iyi bir pozisyon aramakla meşgul olan insanlardir.

5) Siz överili birisiniz, gerçek bir maceracisiniz. Riske girmeyenin kazanamadigina inanirsiniz, iste bu yüzden her zaman risk alma alışkanlığınız vardir. Dayanıklılığınız ve kendinizi konfor alaninizla sinirlamamaniz sizi enerjik ve hayatin size getirdigi her seye karsi sizi hazir biri yapar. Ayni kayadan bin kere düsüp kalkabilirsiniz. Kişiliğinizin diger
tarafi sizin en kötü düsmaniniz olabilir çünkü çogu zaman davranışlarınızın sonuçlarını küçümsüyorsunuz ve bunun
bedelini kendiniz ödeyebilirsiniz.
Bir sey yapmadan önce birkaç kez düsünmeyi öğrenmelisiniz.

6) lyi insanlar arasindaki ilişkilere gerçekten ilgi duyuyorsunuz. Sizin için en büyük değer insanlardir. Cok arkadas canlısı ve açiksiniz. Sık sık ve ailenizi bir arada tutan " tutkal " rolünü üstleniyorsunuz. İyi iletişim kuruyorsunuz ve her seyden önce dinlemeyi iyi biliyorsunuz. Yüksek hassasiyet,
ileri empati yeteneginiz var. Insan okumada iyisiniz. İş arkadaşlarınız ile arasinda popülersiniz.

7) Durumlari kontrol etmeyi seven, organize bir insansiniz. Yenilik yapmayi sevmiyorsunuz ve fikirleriniz konusunda tutucusunuz. Iste bu yüzden asiri durumlarda ilk önce korkuyla tepki
gösterir ve dünyadan gizlenmeye çalisirsiniz. Stres altinda gizlenmeyi tercih ediyorsunuz ve bir seylerin geçmesini bekliyorsunuz.

8) Liderligi simgeler ve 8. koltugu seçenlerin çogu kaderini onda hisseder. En karakteristik özellikleri, asil hedefe konsantre olabilmeleridir. Dikkatinizi sorunun özüne odakliyorsunuz. Her konuda hakli olmak istiyorsunuz.

9) Duygusal istikrar ve denge ile karakterize ediliyorsunuz. Duygulari kontrol etmeyi biliyorsunuz ve hiçbir durumda aklinizi kaybetmiyorsunuz.

10) Böyle bir sandalyenin sahibi mütevazi fakat kesinlikle yeri doldurulamaz bir insandir. Istenmese de her zaman yardima, sözünde ve amelde destek olmaya çalışacaktır.

11) Bu sandalye yaratıcılığı simgeler. Büyük olasılıkla sizin sağ beyniniz aktif. Hayal ve sezgilerinizle karakterize ediliyorsunuz.

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~

Alt 12 Kasım 2024, 12:12   Mesaj No:14
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:2
Konular: 482
Beğenildi:3737
Beğendi:4401
Takdirleri:26295
Takdir Et:

puf minder
11) Bu sandalye yaratıcılığı simgeler. Büyük olasılıkla sizin sağ beyniniz aktif. Hayal ve sezgilerinizle karakterize ediliyorsunuz.

Hayal sezgi beynimin sağ tarafının aktifligi katilmamam elde değil teşekkürler sayın başkanım.psikolojimi çözdünüz
Alt 12 Kasım 2024, 14:20   Mesaj No:15
Medineweb Aktif Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Memleket:Ankara
Konular: 4
Beğenildi:410
Beğendi:596
Takdirleri:5003
Takdir Et:

İlk seçimim olan 1 benim için uygun görünüyor : )

Yalnız 2. seçeneğim olan 5 için söylenenler de isabetli; "Bir sey yapmadan önce birkaç kez düsünmeyi öğrenmelisiniz" önerisini aldım baş tacı yaptım : )

Böyle psikolojik testleri severim, insanın kendini değerlendirmesi için güzel fırsatlar. Paylaştığınız için teşekkür ederim Mihrinaz kardeşim : )

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]

Alt 12 Kasım 2024, 14:54   Mesaj No:16
Medineweb EDİTÖRÜ
Takdir Et:

Alıntı:
Vasat Üyemizden Alıntı Mesajı göster
İlk seçimim olan 1 benim için uygun görünüyor : )

Yalnız 2. seçeneğim olan 5 için söylenenler de isabetli; "Bir sey yapmadan önce birkaç kez düsünmeyi öğrenmelisiniz" önerisini aldım baş tacı yaptım : )

Böyle psikolojik testleri severim, insanın kendini değerlendirmesi için güzel fırsatlar. Paylaştığınız için teşekkür ederim Mihrinaz kardeşim : )
1) Siz mantikli bir insansınız, her seye bilinçli yaklaşıyorsunuz ve neredeyse hiç hata yapmıyorsunuz. Baskı altında en iyi çalışan insanlardan birisiniz. Maceraya girmektense konfor alaninda kalmayi tercih ediyorsunuz.
5) Siz överili birisiniz, gerçek bir maceracisiniz. Riske girmeyenin kazanamadigina inanirsiniz, iste bu yüzden her zaman risk alma alışkanlığınız vardir. Dayanıklılığınız ve kendinizi konfor alaninizla sinirlamamaniz sizi enerjik ve hayatin size getirdigi her seye karsi sizi hazir biri yapar. Ayni kayadan bin kere düsüp kalkabilirsiniz. Kişiliğinizin diger tarafi sizin en kötü düsmaniniz olabilir çünkü çogu zaman davranışlarınızın sonuçlarını küçümsüyorsunuz ve bunun
bedelini kendiniz ödeyebilirsiniz. Bir sey yapmadan önce birkaç kez düsünmeyi öğrenmelisiniz.

Biri maceracı diğeri değil diyor, biri konfor alanı diyor diğeri risk sever diyor. Sence hangisi daha baskın 1 mi 5 mi sandalyemi mindermi?
Alt 12 Kasım 2024, 17:15   Mesaj No:17
Medineweb Aktif Üyesi
Takdir Et:

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster

Biri maceracı diğeri değil diyor, biri konfor alanı diyor diğeri risk sever diyor. Sence hangisi daha baskın 1 mi 5 mi sandalyemi mindermi?
Doğrusu ikisi arasında gelip gidiyorum ve değişik dönemlerde beni her iki hal üzere de bulmanız mümkün : )

Nitekim geçmiş hayatım depresif bir hayat ve çok uzun yıllar boyunca o hal üzere kaldım. Bu insanda alışkanlık yapıyor : ) Ardınca "istediğim gibi bir ben" için çok çalıştım ve elhamdülillah büyük oranda oldum da : ) Bu da çalışmanın gayreti. Ve ama o geçmiş yıllardaki halim, her ne kadar geride kalmış gibi görünse de, bazen "Merhaba, ben hâlâ burdayım" diyebiliyor : ) Sonuç olarak da, zaman zaman kararsızlıklarla mücadele eden bir ben olabiliyor ortada : )

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

Alt 12 Kasım 2024, 17:25   Mesaj No:18
Medineweb Aktif Üyesi
Takdir Et:

Bu arada kararsızlığımı besleyen şey: mükemmeliyetçilik. Gerek kendimden, gerek çevremdeki insanlardan hep en iyisini bekliyorum. "Bu böyle olmamalı, insan kusurlu varlıktır." diye hem kendime, hem çevreme dair hata toleransımı artırmaya çalışıyorum; ancak ben hoşgörü moduna geçsem de, çevrem benim hatalarımı görünce ve ama hoşgörmeyince "Dünyanın enayisi ben miyim?" isyanına tutulabiliyorum : ))

Bu geçici oluyor tabi ve bana bu yapılanı da "Bu da bir hata." diyerek hoşgörü listeme alıyorum; ve böyle böyle, hiç kimsenin buğzundan korkmayan çelik iradeli bir birey olma yolundaki gayretimi Allah'ın izni ile devam ettirmeye çalışıyorum. Yine hatalarımla birlikte tabi : )

Son olarak şunu diyebilirim ki: insan kendini sevmeli ve kabullenmeli, hem de tüm hataları ile birlikte. Hataları sevmeyi kastetmiyorum, "hata yapabilir bir insan" olarak kendimizi hoşgörmemizi kastediyorum. Ve diğer insanları da aynı şekilde... Hataları bize karşı yapsalar da : )

Bu şekilde, bu saydıklarımın hepsinden daha zehirli olan "mükemmeliyetçilik" tuzağından kurtulmak mümkün. Dua edin başarayım; nitekim çok çalışıyorum bunun için ve tam başaramadığım sürece acı çektirmeye devam ediyor : )

Konu Vasat tarafından (12 Kasım 2024 Saat 17:33 ) değiştirilmiştir.
Alt 12 Kasım 2024, 19:33   Mesaj No:19
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Memleket:sivas/istanbul/
Konular: 582
Beğenildi:4846
Beğendi:6518
Takdirleri:26008
Takdir Et:

[QUOTE=Mihrinaz;446832]Buyurun seçtiğiniz yere göre kişiliğiniz ne diyor bakın? İtirazı olanlar psikolog Sena Özdemir'e lütfen 😄

➕ 🔴

Sena hoca ne diyorsa doğrudur psikologlar pahalı hazır bedava bulmuşuz ))

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alt 13 Kasım 2024, 14:58   Mesaj No:20
Medineweb EDİTÖRÜ
Takdir Et:

Alıntı:
Vasat Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bu arada kararsızlığımı besleyen şey: mükemmeliyetçilik. Gerek kendimden, gerek çevremdeki insanlardan hep en iyisini bekliyorum. "Bu böyle olmamalı, insan kusurlu varlıktır." diye hem kendime, hem çevreme dair hata toleransımı artırmaya çalışıyorum; ancak ben hoşgörü moduna geçsem de, çevrem benim hatalarımı görünce ve ama hoşgörmeyince "Dünyanın enayisi ben miyim?" isyanına tutulabiliyorum : ))

Bu geçici oluyor tabi ve bana bu yapılanı da "Bu da bir hata." diyerek hoşgörü listeme alıyorum; ve böyle böyle, hiç kimsenin buğzundan korkmayan çelik iradeli bir birey olma yolundaki gayretimi Allah'ın izni ile devam ettirmeye çalışıyorum. Yine hatalarımla birlikte tabi : )

Son olarak şunu diyebilirim ki: insan kendini sevmeli ve kabullenmeli, hem de tüm hataları ile birlikte. Hataları sevmeyi kastetmiyorum, "hata yapabilir bir insan" olarak kendimizi hoşgörmemizi kastediyorum. Ve diğer insanları da aynı şekilde... Hataları bize karşı yapsalar da : )

Bu şekilde, bu saydıklarımın hepsinden daha zehirli olan "mükemmeliyetçilik" tuzağından kurtulmak mümkün. Dua edin başarayım; nitekim çok çalışıyorum bunun için ve tam başaramadığım sürece acı çektirmeye devam ediyor : )
Kendini ne güzel tanimişın bende tanırım inşallah Bende titiz biriyim ama tabi mükemmeliyetçi miyim deilim galiba Güzel ama her işte mükemmel olma mükemmel yapmaya çalışma gayretinde olmak. Bence yüklenme kendine bu kadar
su damlası ve Vasat beğendiler.

Konuyu Toplam 5 Kişi okuyor. (0 Üye ve 5 Misafir)