|
Konu Kimliği: Konu Sahibi namzet davadar,Açılış Tarihi: 06 Eylül 2009 (16:35), Konuya Son Cevap : 06 Eylül 2009 (23:47). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Eylül 2009, 16:35 | Mesaj No:1 |
Toprak gibi olmalısın Toprak gibi olmalısın Toprak gibi olmalısın Ezildikçe sertleşmelisin Seni ezenler sana muhtaç olmalı Hayatı sende bulmalı Ölümü sende yaşamalı Toprak gibi olmalısın… Saflığı simgeleyen kar taneleri Üzerine düştüğünde Kardelenlere can veren Mutluluk kefenin olmalı Toprak gibi olmalısın… Üzerinde dağların var olmalı Depremlerle sarsılmayan Kışın ayazında Yazın sıcağında Sığınak olan Her mevsim başı dumanlı Ama hiç eğilmeyen dağların Toprak gibi olmalısın… Nisan yağmurlarını beklemelisin Muhammedi tohumları yeşertmek için Bağrından rengarenk çiçekler açılmalı Zemheri ardından baharı müjdeleyen Meyveler veren ağaçlar yeşertmelisin Solgun yüzlere tebessüm olmalı Ham iken pişen piştikçe yanan meyveler Yokluğunda varlığını bulmalı Umuda kanat çırpan göçmen kuşlara Yolu olan Yesriplerin olmalı Sana düşen tohumları tuba yapmalısın Gölgesine yurtları işgal edilmiş garipler sığınmalı Zalimlerin gelişmiş füzelerine karşı Yüreğinden zemzemler fışkırmalı ALLAH dostlarının çatlamış dudaklarına derman olmalı İbrahimlere ilham İsmaillere can Hacerlere canan olmalı Yezidlerin zulmüne başkaldıran laleler yetiştirmelisin Aşkı uğruna can veren yiğitleri maşukuyla sen buluşturmalısın Dedim ya işte toprak gibi olmalısın… Ve haykırmalısın !!! Ey İslam ümmetinin mustazaf halkları Sizlere zulmedenler benimle buluşacaklar Zalimlerden intikamınızı ben alacağım demelisin Ve siz …. Ey ezilmiş coğrafyanın gözü yaşlı mazlumları Özgürlük kuşunun kanadını size ben takacağım Sımsıcak iklimlere uçacaksınız İbrahim’i Musa’sı Muhammedi olan iklimlere Kanat çırpacaksınız Bir daha dönmemecesine ... alıntıdır. | |
Konu Sahibi namzet davadar 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Cennet Sizin Neyinize !!! | Şiirler ve Şairler | GÖKCEN_AZRA | 6 | 2525 | 20 Ekim 2009 15:06 |
YENİLGİLERİ ZAFERE DÜNÜŞTÜREN..YİĞİTLER. | Şiirler ve Şairler | kurtmehmet | 3 | 1711 | 09 Ekim 2009 11:39 |
“Harcarım” Yüreğimi ! | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | su damlası | 2 | 1603 | 09 Ekim 2009 11:19 |
BİR DEMET NASİHAT... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | namzet davadar | 0 | 1839 | 07 Ekim 2009 19:35 |
Entel Abilere İsyankarız Biz | Serbest Kürsü | NİLGÜN YAZAR | 5 | 2102 | 02 Ekim 2009 15:24 |
06 Eylül 2009, 23:40 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 5446 Üyelik T.:
30 Kasım 2008 | RE: Toprak gibi olmalısın
Yüreğinden zemzemler fışkırmalı ALLAH dostlarının çatlamış dudaklarına derman olmalı İbrahimlere ilham İsmaillere can Hacerlere canan olmalı Yezidlerin zulmüne başkaldıran laleler yetiştirmelisin Aşkı uğruna can veren yiğitleri maşukuyla sen buluşturmalısın Dedim ya işte toprak gibi olmalısın |
06 Eylül 2009, 23:47 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 5446 Üyelik T.:
30 Kasım 2008 | RE: Toprak gibi olmalısın
Toprak; ağırbaşlı ve mütevazi. Pembe pembe yanağı,utangaç bir kız misali. Boşuna söylenmemiş, toprak gibi ol diye, İkram eder herkese, yanağındaki gülleri. Toprak; utangaç ve düşünceli. Ser verir, sır vermez, sırrı onun esiri. Boşuna söylenmemiş, toprak gibi ol diye, Ağyara hissettirmez, bağrından kopan sesleri. Masum yüreğinde nice hazineler gizli. Nice korlar saklar tâ derinlerde , sımsıcaktır kalbi. Boşuna söylenmemiş toprak gibi ol diye, Kabuk bağlamış yüzü, hissettirmez ateşi. Toprak; göz pınarları dolu dolu, ağlamaklı,. İnsanoğlu deniz der, göl der, bilmemki nekadar haklı? Boşuna söylenmemiş, toprak gibi ol diye, Kimbilir, kara bağrında ne büyük okyanuslar saklı? Mayasıdır toprak insanın ve her şeyin. Hem anasıdır türlü türlü hayvanın ve bitkinin. Boşuna söylenmemiş, toprak gibi ol diye, Mihmandarıdır aşkın ve sonsuz sevginin. Bağrında saklarda onca sırlı hazineyi, İsterki ademoğlu bassın üstüne, neylesin sefineyi. Boşuna söylenmemiş toprak gibi ol diye, Bir kere olsun şımartmamıştır nefiseyi. Çağıl çağıl çağlarda gözyaşları, Akar derelerden, aşar gelir engelleri, dağları. Boşuna söylenmemiştir, toprak gibi ol diye, Sevgisiyle eritir bağrındaki kayaları, taşları. Gülümser rengârek çiçeklerle. Hem karşılar insanı, türlü türlü yemişlerle. Boşuna söylenmemiş toprak gibi ol diye, Öyle cömert ki, sunar sonsuz sayıda hediye. Anadır toprak küsmez, darılmaz. Yırtsanda bağrını kazma ile aldırmaz. Boşuna söylenmemiş, toprak gibi ol diye, Yalan nedir bilmez, insanları kandırmaz. Örter, gizler kusurlarını beşerin. Koparırken gülü, incitmesin toprağı ellerin. Boşuna söylenmemiş, toprak gibi ol diye, Hiç farkı yok topraktan, vefakâr annelerin. Toprak!... Benzemesende naçiz bedenimize. Ancak sen dolacaksın, sen olunca, gözlerimize. Boşuna söylenmemiş, Toprak gibi ol diye, Hep senin özelliğin var hücrelerimizde. Davetkâr !.. misafirperver misali. Davet eder hanesine, tahsis eder kabrini. Boşuna söylenmemiştir, toprak gibi ol diye, Koynunda uyutur, ömür boyu sevgiliyi. Toprak!... Öfkem benziyor senin öfkene. Kızgınlığın kime? Lavlarını püskürtme üzerime. Boşuna söylenmemiş, toprak gibi ol diye, Öfken kimseye değil, ancak kendi kendine. Toprak!... Çiğnenirsinde neden sesin çıkmaz? Karnını yararlarda hiç kanın akmaz. Boşuna söylenmemiş, toprak gibi ol diye, Derdim çoktur, senden başkası derman olmaz. Toprak!...Biliyorum, senden geldim, sen olacağım. Büyük güne kadar, koynunda sessizce uyuyacağım. Kim bilir? Nice zaman sonra kalkacağım, O zamanda bana sahip çıkar mısın TOPRAK? İSMAİL KILIÇBAY |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |