|
Konu Kimliği: Konu Sahibi kurtmehmet,Açılış Tarihi: 12 Şubat 2010 (22:30), Konuya Son Cevap : 14 Şubat 2010 (15:14). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
12 Şubat 2010, 22:30 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5446 Üyelik T.:
30 Kasım 2008 | Her şeyin hayırlısı Her şeyin hayırlısı Zamanın birinde bir padişah yaşarmış. Padişah avlanmayı çok sever, sık sık avlanırmış. Padişahın aklı-selim, “Her şeyin hayırlısı, her şeyde bir hayır vardır.” cümlesini dilinden düşürmeyen bir de veziri varmış. Padişahın başına bir şey gelse vezir hep ; “Padişahım üzülmeyin her şeyde bir hayır vardır.” dermiş. Padişah da vezire bu yüzden çok kızarmış. Yine bir gün padişah vezirine “bugün ava nereye gidelim” diye sormuş, vezir bir yer tarif etmiş. Oraya gitmişler fakat avlanırken padişah elinden yaralanmış, eli kanamış ve elinin yarasını sarmışlar. Padişah vezirine kızmış, “senin yüzünden oldu” demiş. Vezir yine aynı cevabı vermiş ; “Her işte bir hayır vardır padişahım, üzülmeyin.” demiş. Bunun üzerine padişah vezire çok kızıp, ben elimi kesiyorum, sen bana “Her işte bir hayır vardır” diyorsun deyip veziri zindana attırmış. Vezir zindana giderken yine “Her işte bir hayır vardır” deyip gitmiş. Padişah yine öfkelenmiş, “adamı zindana attırıyorum adam yine aynı şeyi söylüyor” demiş. Padişah avlanmak için az bir adamla başka insan ayağı değmemiş bir yere gitmiş, avlanırken oranın yerlileri bunları faka bastırıp, esir etmişler. Yerliler her gün bir esiri kendi inançları gereği kurban ediyorlarmış, sıra padişaha gelmiş ama onu serbest bırakmışlar. Çünkü yerlilerin inancına göre sakat veya, bir yeri yaralı adamdan kurban olmazmış. Padişah vezirini düşünüp ona hak vermiş. Hemen ülkesine dönüp vezirini serbest bıraktırmış. Ama yine soruyu sormuş; “Hadi benim elimin kesilmesini anladık, peki senin zindana girmendeki “hayır” nedir demiş. Vezir de; “bende zindana girmeyip sizinle gelseydim, yerliler şimdi diğerleri gibi beni de kurban etmiş olacaklardı demiş.” Ders alıp, öğüt çıkaranlara ne mutlu… Uyanışımıza vesile olan/lar/dan Rabbim (c.c.) razı olsun……. Selam ve duâ ile.. |
Konu Sahibi kurtmehmet 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hırsızlığa KESİN çözüm! -Müthiş cevap | Serbest Kürsü | kurtmehmet | 0 | 1540 | 31 Ekim 2014 17:09 |
MEDİNEWEB de kurban pazarı | Resim/Karikatür | İnceSızı | 2 | 2191 | 21 Ekim 2012 12:42 |
Yaşanmış gerçek olay | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 13 | 6007 | 26 Eylül 2012 23:24 |
Mü’minlerin baharı ramazan | Oruç-Ramazan | GÖKCEN_AZRA | 2 | 1836 | 18 Temmuz 2012 15:38 |
Müslümanlar kardeştir.. | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | suhtem | 2 | 1821 | 17 Nisan 2011 23:09 |
12 Şubat 2010, 22:34 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 5446 Üyelik T.:
30 Kasım 2008 | RE: Her şeyin hayırlısı
biri kırda, seri ve heyecanlı bir şekilde yürüyen bir köylü kızı ile karsılaşıyor ve “Kızım, dur bakalım biraz nefeslen” diyor.Derviş kıza bakıyor ve eteğinde bir şeyler taşıdığını görünce soruyor: - Eteğindekiler nedir? - Elma - Kime götürüyorsun? - Şu karşı tarlada çalışan sevdiğime götürüyorum. - Peki kaç elma var eteğinde? - Derviş amca, o nasıl söz, insan sevdiğine götürdüğünün hesabını yapar mı hiç? Bu cevabı duyan derviş donup kalıyor ve elindeki tesbihi kırıyor…! |
14 Şubat 2010, 13:28 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 5710 Üyelik T.:
18 Aralık 2008 | RE: Her şeyin hayırlısı
Eskiden herşeyde bir hayır vardır sözünü pek önemsemezdim. Ama bazı konuların üzerinde düşündüğümde, ısrarla etkenlerin beni bir tarafa yöneltiklerini gördüm ve dedimki her şeyde bir hayır vardır. Elbetteki bu söz hayattı doğanın ellerine teslim edelim anlamına gelmiyor, hayatın tamamen insan kontrolünde olamayacağı anlamına geliyor. |
14 Şubat 2010, 15:03 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 10886 Üyelik T.:
04 Ekim 2009 | RE: Her şeyin hayırlısı
Elbetteki bu söz hayattı doğanın ellerine teslim edelim anlamına gelmiyor, hayatın tamamen insan kontrolünde olamayacağı anlamına geliyor... Hayat doğanın ellerinde olamazki..Doğa ve hayat kurucunun himayesinde olur...Senin kontrol altında olabileceğin tekşey oda cüzi iradenle yapmış olduğun kararlardır..selam va duayla.. |
14 Şubat 2010, 15:14 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | RE: Her şeyin hayırlısı
Evet her olanda bir hayır vardır ama bizler idrak edebilirsek Mevlam anlamamızı nasip eylesin geçen gece namaz üzerinde konuştuk eşimle güzel bir muhabbet oldu ama muhabbette kaldı gece 3 : 00 telefon çaldı eşim telefonu kaldırdı karşıdaki ses bizim şöförün sesi panik ve ne söylediğini bilmez bir halde "Abi otobüsü bütün dikkatimi yola verdiğim halde durduramadım bir uçurumun kenarındayım metrelerce yükseklikte ne yapayım ? " o an hiç kıpırdamadan kalakaldık o otobüs uçurumun kenarında neden durdu ? o kadar sürüklenmiş uçurumun aşağısına yuvarlanabilirdi içi dolu yolcuyla elhamdülillah dedik bundada vardır bir hayır sonra sabah ezanı okundu eşim kalktı abdest aldı sonra namaza durdu ..Buruk bir sevinç yaşadık başımıza gelen şer gibi görünen olayların içinde mutlak hayırlı bir yön vardır olayları göründüğü gibi algılamamk perdenin arka tarafınıda düşünmek lazım göremeyiz belki ama akledebiliriz düşünebiliriz..Allah c.c. razı olsun mehmet abi ellerin cennt gülleri dersin insAllah....
|
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |