|
Konu Kimliği: Konu Sahibi melis,Açılış Tarihi: 23 Ağustos 2008 (10:45), Konuya Son Cevap : 07Haziran 2021 (22:21). Konuya 16 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Temmuz 2014, 16:01 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: "Dost bulmak kolay, önemli olan o dostu kaybetmemek" Dostça hayatı olmayan,vuslatına eremez..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
08 Temmuz 2014, 16:28 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: "Dost bulmak kolay, önemli olan o dostu kaybetmemek"
artık dostu bulmak da kolay değil "dost yüzlü yalancılar" diye bir tabir var ya hani:( kısacası; bulmak zor, kaybetmek kolay malesefuzgn |
08 Temmuz 2014, 16:35 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 44651 Üyelik T.:
03 Temmuz 2014 | Cevap: "Dost bulmak kolay, önemli olan o dostu kaybetmemek" Herkesle gülünür fakat çilelim, Ağlanmaz herkesle unutma bunu.... Dostluk yemininin üstünde elim... Bölmez mi bölmez mi hasret uykunu? Ve gülmek ki tokat tokat çilelim.... M.İslamoğlu
__________________ Rabbim.. namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla... |
08 Temmuz 2014, 17:55 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: "Dost bulmak kolay, önemli olan o dostu kaybetmemek"
Günlerce süre gelen kıtlıktan sonra elimize gecen ilk parayla kendimize ekmek almıştık yunusla...soframızı kurduk bilirsiniz belki fakirin yiyeceği aslında kürdünde yiyeceğidir kuru ekmek,peynir ve kuru soğan,evet soframızda onlar vardı,bizler günler sonra sofra kurabilmenin sevincini yaşarken yunus ,sanki olmasada olur gibi mahsun bakışlarla ya bulamayanlar dedi!!!! Derler Atalarım ekmeği dost dediğine bölüştür,ekmeği önüne bıraktım böldü ekmeği kendisine bir parça aldı geri kalan bütün parçayı benim önüme bıraktı,Şeytan Dostumun kendi nefsinden geçtiğini ve beni düşündüğünü söyletmemek için bana Sesleniyor du??Zaten yunus aç değildi... O gece cok sevinçliydim karnımız tok sırtımız pek halde namazımı kılıp yatağımıza geçtik,hava da soğuktu,sobamız bulduğumuz yada Yunus un topaldıkları ile sadace sobayı ısıtabliyorduk,yorganın içine yumulmuştum hicbirşey görmüyordum ve o sekil mide tokluğuyla uyudum ,gece bir vakit uyandım basımı yorganın altından çıkarıp oturdum,öyle ağırlaşmıştım ki hani sanki karabasanlar üstümdeydi,Biraz daha gerildim Yunusu gördüm kıyama durmuştu soğukta ve ağlıyordu,Ağladığı kendi nefsi değildi benim nefsimdi....tekrar uzandım yatağıma bişi omamaıs gibi yunusa helal olsun diyordum bu soğukta üşenmeden kalkmış üstünü giymiş ,abdestini almış,namaza duruyordu,birden ağmalak sesleri kesildi,dedim artık uyuyacak ama içimde de gıcırtılar var nedenbu kadar yorgan agır oldu diye,dayanamadım yorganı atdım üstümden oturmaya tam irkildim ki !!! Onu gördüm Yunus u kendi yorganınıda bana vermişti ,kendiside elbiseleriyle kabaniyla kıvranmış yanı basıma .... Yunus dedim efendim dedi yorganın nerde yunus titrek ağlamaklı sesi ile Can dediğim yoldaşımda,kan dediğim kardeşimde ,Dost dediğim yanıbaşımdakine verdim.... sarıldık ve sabaha kadar Böyle dostum var diye Rabbime şükretdim.... eRkam_eroğlu
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
08 Temmuz 2014, 18:07 | Mesaj No:15 | |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: "Dost bulmak kolay, önemli olan o dostu kaybetmemek" Alıntı:
ve bize, dost diyenin; dostluğuna bu şekilde talip olmak nasip etsin | |
08 Temmuz 2014, 18:16 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: "Dost bulmak kolay, önemli olan o dostu kaybetmemek"
Dost deriz hep gözlerimz dısarda olur beklentiler icersinde bir durus bir yanımıza varış bekleriz,biz böyle beklerizde dost için peki bizden bu bekleyiş ve duruşu bekleyenler aklımıza gelmezmiki... Dost dediğinizde dostun ile seni yargılayacaklar bunu unutma dostun senin yansımandır ve senin kişiliğindir.
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
07Haziran 2021, 22:21 | Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | O sana gülmeyi ögretir sen ona kahkaha atmayi... O sana emeklemeyi ögretir, sen ona yürümeyi... O sana okumayi ögretir, sen ona yazmayi ve bu böyle sürüp gider... Iste bunun adina DOST derler...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |