|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Kara Kartal,Açılış Tarihi: 29 Mayıs 2021 (01:25), Konuya Son Cevap : 31 Mayıs 2021 (00:16). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
29 Mayıs 2021, 01:25 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Eşek Olduğunu Eşşeklere Anlatamamak Eşek Olduğunu Eşşeklere Anlatamamak Dağda özgürce yaşayan bir inek, bir beygir, bir eşek, dağılıp insanların arasına karışarak ne yaptıklarını öğrenmeye ve beş yıl sonra buluşmaya karar verdiler. Her biri başka yöne yola çıktılar. Beş yıl sonra buluşma yerine önce inek ile beygir geldi. Ikisi de perişan bir halde, zayıflamış, dişleri dökülmüş, kamburları çıkmış, adeta çökmüşlerdi. Beygir sordu: “Nedir bu halin inek?..” Inek iç çekerek anlattı: “Bu insanlar merhametsiz. Beni durmadan birbirlerine sattılar. Alan sütümü sağdı. Bir inek daha varmış, onu yanıma koyup çifte koştular, aç bıraktılar. Canımı zor kurtardım be kardeş…” Sonra beygir anlattı: “Benim de ağzıma bir demir parçası geçirdiler, ağzımı açamadım. Üzerime bindiler. O indi öbürü bindi, o indi öbürü bindi… Binmedikleri zamanlar zincire vurdular… Belim çöküp de onları taşıyamaz bir hale geldiğimde arkama kocaman bir araba bağladılar, bu sefer birçoğunu birden taşımaya başladım. Ben onları taşıdıkça kırbaçladılar. Canımı zor kurtardım yav inek kardeş…” Ve uzaktan eşek gözüktü. Eşek; ıslık çala çala, taşlara tekme ata ata geldi. Mutluydu. Şişmanlamıştı, tüyleri parlıyordu, gözlerinin içi gülüyordu, üzerinde lacivert takımlar vardı. Inek ile beygir, “Nedir bu halin, neler oldu” diye merakla sordular, eşek anlattı: “Bir memlekete vardım, birisi bağırdıkça insanlar onu alkışlıyordu. Ben de yüksekçe bir yere çıkıp bağırdım. Benim bağırmamı bilirsiniz, duyan benim yanıma koştu, duyan koştu. Onlar geldikçe ben daha çok bağırdım…” “Sonra?..” “Sonra beni başkan seçtiler…” “Yani sen başkan mı oldun?..” “Evet… Bir şey yapmama gerek kalmıyordu, ben bağırdıkça onlar ‘Memleket seninle gurur duyuyor’ diye alkışladılar. Yiyecek birçok şey vardı. Ben ise yedim ve bağırdım, yedim ve bağırdım…” “Pekiii… Senin eşek olduğunu anlamadılar mı?…” Eşek yanıtladı: “Valla yarısı anladı ama diğer yarısına anlatamadılar…” |
Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Mirac gecesi süt içmekde ne? | Üç Aylar / Kandiller | Kara Kartal | 4 | 71 | 26 Ocak 2025 20:01 |
Kartalkaya da yandık | Gündem/ Manşetler | Kara Kartal | 11 | 160 | 21 Ocak 2025 18:42 |
Gazze de ateşkes | İslami Haberler | Esma_Nur | 4 | 82 | 17 Ocak 2025 18:19 |
Help Abd yanıyor | Gündem/ Manşetler | Vasat | 1 | 58 | 11 Ocak 2025 22:01 |
Niye bu kadar mutsuzsunuz? | Psikoloji | Esma_Nur | 3 | 97 | 03 Ocak 2025 21:45 |
30 Mayıs 2021, 10:03 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Çok manidar olmuş bu hikaye )
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
31 Mayıs 2021, 00:16 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Rivayete göre 90larda Batmanda şeyhin biri için "Suyu suya kattı ayran oldu" diye bir efsane dolaşırmış müridleri şeyhin rakı içtğine bi türlü ikna edilememiş |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |