|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ali70,Açılış Tarihi: 08 Kasım 2014 (20:37), Konuya Son Cevap : 12 Kasım 2014 (16:11). Konuya 12 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Kasım 2014, 20:37 | Mesaj No:1 |
Medineweb'e Çiğ Köfte Tarifi Medineweb'e Çiğ Köfte Tarifi 15 kişilik çiğ köfte malzeme listesi 1 kilogram tamamen yağsız iki kere çekilmiş kıyma 1 kilogram çiğ köftelik bulgur (Bunun normalde ölçüsü kaç kişi yiyecekse kişi başı 1 çay bardağı bulgurdur. 1 kilogram bulgur da yaklaşık 15-16 çay bardağına tekabül eder) 3 adet orta boy kuru soğan 3-4 adet yeşil soğan 2-3 tane domates 6 yemek kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı biber salçası 2 demet maydanoz 3-4 diş sarımsak 2-3 tane taze nane Baharatlar: kimyon (4-5 çay kaşığı) karabiber (4-5 çay kaşığı ) En önemlisi ve çiğ köfteyi çiğ köfte yapan acı biberler: 2 çeşit acı kullanıyoruz. Normal kırmızı biber ve isot … Ortamdaki insanların acı yeme durumuna göre çiğ köfteyi yapan usta tarafından ayarlanır. İsot hem renk verir hem de acı. alıntı Yukarıda alıntı olarak bir çiğ köfte yapımını paylaştım. Belki çiğ köfte ustaları bana kızacak ama ben çiğ köfte içine yoğurt da ekledim. Daha değişik ve ilginç bir tat oldu. Hem lezzet verdi hem de acısını biraz aldı. Ayrıca kimyon, fesleğen, kekik, limon suyu, nar ekşisi ve kabuğu soyulmuş domates püresi de ekledik... En sevmeyenler bile o kadar beğendi ki...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
Konu Sahibi ali70 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ana baba ve çocuk muhabbetleri | Fıkralar-Hikayeler | vuslat_ | 3 | 1125 | 07 Nisan 2019 20:26 |
Bulunmayacak Tek Şey Senin Benzerindir / Duygusal... | Edebiyat | ali70 | 2 | 1752 | 17 Temmuz 2017 02:28 |
At Binmenin Faydaları/MEDİNEWEB | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | ali70 | 3 | 1477 | 13 Temmuz 2017 22:53 |
Kız Çocuğu Olanların Okumasını Tavsiye Ederim | İslamda Kadın ve Erkek | Allahın kulu_ | 1 | 1475 | 19 Aralık 2015 18:52 |
Allah'u Teala'nın Övdüğü Onlar | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | ali70 | 0 | 1368 | 19 Aralık 2015 18:46 |
08 Kasım 2014, 20:57 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Çiğ Köfte
eline sağlık hocam eminim çok güzel tat olmuştur keşke resimleseydin sunumu nasıl yaptın görseydik abim de çiğ köfteye tarçın ile değişik aroma katıyor ama miktarını ne kadar koyuyor bilemiyorum |
09 Kasım 2014, 00:03 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | re: Medineweb'e Çiğ Köfte Tarifi
Elinize saglik hocam yogurt bende deniycem sonucu anlatirim
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
09 Kasım 2014, 00:06 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 45760 Üyelik T.:
27 Ekim 2014 | Cevap: Çiğ Köfte
bi de sıvıyağ koyuyolar yumurtalısı da guzel olıyo yaptımben yumurta kokmuyo korkmayın
__________________ HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL! |
09 Kasım 2014, 00:32 | Mesaj No:6 |
Yumurta gercektende guzelmis denedim bnde
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
09 Kasım 2014, 11:25 | Mesaj No:7 | |
Cevap: Çiğ Köfte Alıntı:
Resim eklemeyi bir türlü beceremiyorum. Anlamıyorum şu resim eklemekten, yapamadım. Sıvıyağ eklemeyi düşünüyorsanız zeytinyağı olsun. Hem sağlıklı hem lezzeti daha güzel. Ceviz işi güzel gibi görünüyor. Sarımsak ekleyenler de var ama sarımsak kokusunu ben sevmediğim için eklemiyorum.
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
09 Kasım 2014, 13:23 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Çiğ Köfte Ellerine sağlık abim..Bence bu çiğ köftenin tadına sizin el lezzetiyle bakmak lazım Ne yapsak şimdi bilemedim ki
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
09 Kasım 2014, 13:32 | Mesaj No:9 |
Su damlam Katiliyorum biz juri uyeleri puan veririz dimihocam bi tepsi kesmez bizi
11 Kasım 2014, 13:46 | Mesaj No:10 | ||
Cevap: Re: Çiğ Köfte Alıntı:
Neyse o da olur inşallah. Alıntı:
Şimdi sizler gibi profesyonel aşçılar dururken benim gibi bir amatör. Cık cık cık...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |||
Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir) | |