|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KalbinNûru,Açılış Tarihi: 16Haziran 2007 (20:47), Konuya Son Cevap : 23 Ağustos 2024 (22:03). Konuya 79 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04Haziran 2008, 20:20 | Mesaj No:41 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: atın nalı...düşüncelerin gülümsemesi... KORKUYA GEREK YOK Bir Rus generali, Şeyh Şâmil'in iştahını abartarak "Beni yemenizden korkuyorum" deyince, Şeyh Şâmil: - Boşuna korkmayın efendi, demiş. Bizim dinimizde domuz eti yemek haramdır. ellrine sağlık düşündürren gülmecelerin için medinelimmm |
05Haziran 2008, 13:56 | Mesaj No:42 | |
Durumu: Medine No : 1808 Üyelik T.:
11 Mayıs 2008 | Cvp: atın nalı...düşüncelerin gülümsemesi... Alıntı:
| |
20Haziran 2008, 02:54 | Mesaj No:43 |
Durumu: Medine No : 9 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Hazır Cevaplar AYNI DİNİ PAYLAŞMAK Eski ağır siklet boks şampiyonu MuhammedAli, 11 Eylül günü yerle bir olan Dünya Ticaret Merkezi’ni olaydan bir ay kadar sonra ziyarete gittiğinde, gazeteciler kendisine; “şüpheliler ile aynı İslâm inancını paylaşmasından dolayı neler hissettiğini” sorarlar. Muhammed Ali nazikçe cevap verir: —Siz Hitler’le aynı dini paylaşmaktan dolayı ne hissediyorsunuz? NE MÜMKÜN? Son derece cahil bir arkadaşı, Mustafa Nihad Özön'e ilim satmak isteyen bir tavırla: —Seninle aynı zamanda aynı şeyi düşünsek, buna telepati mi derler? diye sorunca, ondan şu cevabı almış: —Hayır, dostum, buna mucize derler!... UZATMALI MAÇ Nüktedanlığı ve hazır cevaplılığı ile tanınan merhum Erzurumlu Naim Hoca, Erzurumsporun maçlarına ilgi duymaktadır. Takımın durumu hayli kötüdür. O gün kritik bir maç oynanacaktır. Naim Hoca’nın bu ilgisini bilen taraftarlardan birkaçı Hoca’ya gelerek: — Hocam, bir dua buyur da, şu Erzurumspor, hiç değilse berabere kalsın, derler. Hoca olur, der taraftarları gönderir. Maçın ilk doksan dakikası golsüz bitince, uzatmaya gidilir.Uzatma süresi içinde de Erzurumspor gol yer ve yenilir. Bunun üzerine taraftarlar, Naim Hoca’yı bularak: —Hocam derler, nasıl dua ettin ki, yenildik. Naim Hoca’da şöyle cevap verir: —Oğlum, ben doksan dakika için dua ettim. Ne bileyim iş uzatmalara kalacak! UÇAN TABAKLAR Gökyüzünde birtakım uçan cisimlerin görüldüğü iddia edildiğinde, bunlara ilk önce "uçan tabak" adı veriliyormuş. Nizamettin Nazif, bu esrarengiz olay hakkında Prof. Salih Murad'ın fikrini sorarak: — Ne dersiniz, hocam? demiş. Bu uçan tabaklar sizce gerçek midir? Ve daha önce görülmüş müdür? Profesör: — Elbette gerçektir, diye gülümsemiş. Karı koca arasında sık sık görülür. SUÇ MAKİNADA Yaşlı bir kadın tiyatrocu, gençlik yıllarından beri resmini çektirdiği fotoğrafçı İsmail İnsel'e gelerek: — Son fotoğraflarım, eskiden çekilenlere hiç benzemiyor, diye dert yanmış. Neden böyle oluyor? İsmail İnsel, nazik bir tavırla: — Ne yaparsınız hanımefendi, demiş. Seneler geçiyor, makinem ihtiyarladı. |
20Haziran 2008, 22:25 | Mesaj No:44 | |
Durumu: Medine No : 1808 Üyelik T.:
11 Mayıs 2008 | Cvp: Hazır Cevaplar Alıntı:
| |
21Haziran 2008, 02:03 | Mesaj No:45 | ||
Cvp: Hazır Cevaplar Alıntı:
| |||
11 Şubat 2009, 10:20 | Mesaj No:46 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Türk**ve**İslam Büyüklerinden Hazır Cevaplar [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Elmalılı Hamdi Yazır'a: - Allah dilediğine hidayet verebilir mi? Diye sormuşlar. - Evet, verebilirdi demiş. - O halde niçin vermemiş? dediklerinde ise şunları söylemiş: - Vermediğine göre dilememiş, demektir. Allah Allah Serdengeçti'ye sormuşlar: - Konuşmalarında "Allah" kelimesini neden bu kadar çok kullanıyorsun? Serdengeçti, kendisinden beklenen cevabı vermekte gecikmemiş: - Allah Allah yahu, hiç haberim yoktu. Kiralık Ev Bir toplantıda bazı büyük adamların ölümünden sonra onlara yaşadıkları evlerin bir müze haline getirildiği ve üzerine levhalar asıldığı konu edilirken, toplantıya katılan şair Nazım, Süleyman Nazif'e dönerek: Üstad ben ölünce kapımın üzerindeki levhaya ne yazarlar. Süleyman Nazif gayet ciddi: Kiralık Ev. Namaz Vehbi Karakaş hocaya gençlerden biri: - Hocam gündüz işteyim. O gün kılamadığım namazlarımı akşam eve dönünce kaza etsem olmaz mı? Diye sorunca: - Sen askersin farzedelim. Komutan sana günde beş defa haber gönderse, sen gitmeyip de akşam komutanının huzuruna çıksan, üst üste üç selam veya beş selam çaksan olur mu? Der. At Nalı Kadıköy Camiinde vaaz vermekte olan O. Demirci Hocaya: - Hocam, diye sormuşlar. At nalını evimizin kapısına asarsak uğur getirir mi? Demirci hoca: - Zannetmiyorum, diye cevap vermiş. Onlardan her atta dört tane var ama, bütün gün kamçı yiyip duruyorlar. Ne Diye Bindin Necip Fazıl Kısakürek vapurla Karaköy'e geçerken yanına biri yaklaşıp: - Üstad, diye sormuş. Peygamberlere ne diye gerek duyuldu, biz kendimiz yolumuzu bulabilirdik. Necip Fazıl, okuduğu kitaptan başını kaldırmadan: - Ne diye vapura bindin ki, cevabını vermiş. Yüzerek geçsene karşıya.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
12 Nisan 2011, 09:36 | Mesaj No:49 |
19 Ekim 2008 | Cevap: Hazır Cevaplar
KADINLAR DIŞARDA Bir Fransız bayan yazar, Mehmet Akif'e: "Mösyö Akif! Kadınlarınızı evden dışarı çıkarmadığınız doğru mu?" diye sorduğunda Akif: " Ah Madam! Daha önceleri öyleydi. Sonra çıkarttık ama bu defa bir türlü içeri sokamıyoruz." diye latife ederek cevap verir. AT NALI UĞUR GETİRİR Mİ? Kadıköy Camiinde vaaz vermekte olan Osman Demirci Hocaya: "Hocam, at nalını evimizin kapısına asarsak uğur getirir mi?" diye sormuşlar. Demirci Hoca: "Zannetmiyorum." diye cevap vermiş. "O nallardan her atta dört tane var ama bütün gün kamçı yiyip duruyorlar." USTASIZ OLMAZ Ebu Hanife hazretleri bir müşrikle tartışmak için anlaşır. Ancak kasten geç gelir. Bunun üzerine müşrik: "Bakın imamınız korktu; gelemiyor." der. Bir müddet sonra Ebu Hanife gelince de: "Niye geç kaldın?" diye sorar. Ebu Hanife: "Kayık yoktu. Irmaktan geçemedim, bir de baktım ki, ağaçtan kopan dallar kendiliğinden bir kayık oluverdi, ben de binip geldim, ondan geciktim." der. Ateist gülmeye başlar ve: "Gördünüz mü nasıl yalan söylüyor, hiç kendiliğinden bir ustası olmadan kayık yapılır mı?" der. İmamı Azam hazretleri hemen taşı gediğine koyar: "Bre akılsız, bir kayık ustasız kendiliğinden olamazsa, bu koca kâinat kendiliğinden nasıl var olur?" der. KAÇAN TREN Necip Fazıl Kısakürek'in istasyondan öfkeyle döndüğünü görenler sorar: "Üstad! Nedir bu öfkeniz? Yoksa treni mi kaçırdınız?" Mağlubiyeti kabul edemeyen Necip Fazıl: "Ne münasebet!" diye kükrer. "Kovdum, gitti!"
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
22Haziran 2011, 21:18 | Mesaj No:50 |
19 Ekim 2008 | Cevap: Türk**ve**İslam Büyüklerinden Hazır Cevaplar
Necip Fazıl’a “Allah deveyi iğnenin deliğinden geçirebilir mi?” diye sormuşlar. “Evet geçirir” demiş. Bunun üzerine “deveyi mi küçültür yoksa iğneyi mi büyültür?” demişler. Necip Fazıl İlahi kudretin sonsuzluğunu ifade babında şu cevabı vermiş: “Ne deveyi küçültür ne iğneyi büyültür. Gökteki yıldızları senin gözbebeğine sığdırdığı gibi vızır vızır geçirir.”
Konuyu Toplam 39 Kişi okuyor. (0 Üye ve 39 Misafir) | |