|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KalbinNûru,Açılış Tarihi: 16Haziran 2007 (20:47), Konuya Son Cevap : 23 Ağustos 2024 (22:03). Konuya 79 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05Haziran 2013, 19:43 | Mesaj No:71 |
Durumu: Medine No : 27502 Üyelik T.:
20 Nisan 2013 | Hazır Cevaplar
Yahya kemale sormuşlar; Ankara nın en çok hangi tarafını seviyorsunuz? O da şöyle cevap vermiş: İstanbul la dönüşünü. Sokrates ölüme mahkum edildiginde eşi demişki:Haksız yere öldürülüyorsun. Sokrates cevap vermiş :Ne yani bir de haklı yeremi öldürselerdi? Fransızın biri paris te çalışan bir Türk e sormuş:Sizin kadınlarınızı evden cıkartmadıgınız dogru mu? Daha önceleri öyleydi Fakat şimdi dışarı cıkarttık ve bir türlü iceri sokamıyoruz.Napolyon savaşta İspanya yı yenmiş. İspanya Kıralı demişki:Siz ancak para ve mal icin savaşırsınız biz ise namusumuz ve şerefimiz icin savaşırız Napolyon şöyle cevap vermiş Evet insanın neyi eksikse onun için savaşır. Fatih Sultan Mehmed Hana sormuşlar:İstanbul u nicin fethettin?Önce o benim gönlümü fethetti, ben de onu fethettim!
__________________ Allah ile oldukdan sonra Ölüm de Ömürde hoşdur |
05Haziran 2013, 20:03 | Mesaj No:72 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Çok düşündürücü hazır cevaplar
İçerikleri aynı olduğundan konu birleştirilmişdir.Paylaşımlarınıza burdan devam edebilirsiniz.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
07 Nisan 2020, 03:25 | Mesaj No:73 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
DİKKAT!! ÇOK FAZLA MESAJ İÇERİYOR!!! Avrupa'da bir Müslüman abdest alırken, yanına bir Yahudi yaklaşır ve ona şöyle der : " Siz pis Müslümanlar kirli ayaklarınızı; ellerimizi yüzümüzü yıkadığımız temiz yerlere koyuyorsunuz ." Müslüman : " Peki söyle bakalım sen günde kaç defa yüzünü yıkıyorsun." Yahudi şaşırır ama cevap verir:" Sabahları bir kez bazen ıhtıyaç olursa iki defa." Müslüman Avrupalı : Biz Müslümanlar günde ayağımızı 5 defa yıkıyoruz, şimdi söyle bakalım hangisi daha temiz, senin yüzünmü yoksa benim ayaklarım mı ? Bugün bütün Avrupa, bütün medeniyetler, bütün insanlık abdest alıyor
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
08 Şubat 2021, 07:31 | Mesaj No:74 |
15 Kasım 2011 |
Şair Esmai, çok yaşlı birisine hayretle sormuş: ''Ömrün ne kadar uzun...'' demiş. O da cevap vermiş: ''Haset etmedim, rahat yaşadım.''
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
28Haziran 2021, 22:39 | Mesaj No:75 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | HAYATI SEYRETMEK Yazar Kazancakis, bir ihtiyara "neye bakıyorsun?" diye sorduğunda, ihtiyar adam gözlerini akan sudan ayırmadan şu cevabı verir: - Hayatıma oğlum, akıp giden hayatıma.
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
20 Eylül 2021, 00:53 | Mesaj No:76 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Kaza Etmek Yolculardan biri, otobüs şoförünün yanına gider ve namaz vakti geçmeden bir mola vermesini rica eder. Şoför sinirlenerek: - Kaza edin efendim, der. Ne olur yani? Adam, sakin sakin cevap verir: - Ben kaza etmeden, ya sen kaza edersen?
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
13 Temmuz 2022, 13:15 | Mesaj No:77 | |
15 Kasım 2011 | Alıntı:
İnce zekânın kalın kafaya üstünlüğü ne diyelim )
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
14 Temmuz 2022, 00:41 | Mesaj No:78 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Geçmiş olsun keskin zeka ile kılıcı, silahı bile yenersin der atalar. Hoca kıvrak zekayla olayı iyi çözmüş ama paylaşmayı önermek, adilane bi paylaşım önermek yerine biraz hinlik yapmış Kim yapmıyorki. Herkes işine geldiği yerden işine geldiği kadar parça koparma derdinde. Hak yememek lazım
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
24 Mart 2024, 14:40 | Mesaj No:79 |
03 Şubat 2018 |
Seçim propagandası yapan bir aday gittiği kasabada aksakallı, yaşlı bir dede ile karşılaşır. Dede sorar: “Siz rakı içer misiniz?” “Haşa! Ağzımıza sürmeyiz!” “Kumar oynar mısınız?” “Biz kumar nedir bilmeyiz!” “Peki, bara-pavyona da mı gitmezsiniz?” “Aslaa! Bizde öyle şeyler olmaz!” Adayı dinleyen aksakallı dede bunları duyunca öfkeyle bağırır: “Öyleyse neden bu kadar çalıp milleti böyle perişan edersiniz be adam?”
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
23 Ağustos 2024, 22:03 | Mesaj No:80 |
03 Şubat 2018 |
Platon: “Felsefede kesin derecesinde bir bilgi elde edilemez, ancak zan derecesinde bir bilgi elde edilir.” İbn-i Haldun: “Bu kadar emek verdikten sonra yalnız zan derecesinde bilgi elde edecek isek, yorulmaya değmez.”
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |