|
Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi: 07 Şubat 2011 (16:17), Konuya Son Cevap : 16 Ocak 2017 (19:40). Konuya 58 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
02 Kasım 2014, 14:38 | Mesaj No:31 | ||
Cevap: Bir Eş İstiyorum...:) [Evlenecek Erkekler klavuzu] Alıntı:
Kim bilir? Eğer konu evliliğin dini açıdan ele alınması olsaydı, sözlerinizde haklılık payı vardı. Ama konu o değil. Evliliği bayanlar açısından ele alırsak: Yemek yapma, bulaşık yıkama, temizlik, Tüm ev işlerinde aktif rol oynama, Çocuk doğurma Çocuk bakımı, eğitimi, sıkıntıları ve çocuğun tüm sıkıntılarıyla birinci olarak rol oynama, (Erkek sadece sever, zırlamaya başlayınca anneye postalar) Aldatma potansiyeli olan bir koca, Bozulan ruh sağlığı, Burnun dikine giden bir koca... vs. vs... Evliliği erkekler açısından ele alırsak: Kadın dırdırı, Kıskançlık, rahatsız edici boyutlarda aşırı kıskanılma, Çocuk zırıltısı, Ev, mutfak harcamalarının bütçeyi zorlaması, Boş gezilen cepler, Hanım tuz ister, cepte para yok cız der, Her ki cins için de hayalinde kurduğu eş profilinin aldığı eşe uymaması sonucunda yaşanan hayal kırıklığı, Neyse canım evliler anladı. Not: Evliliği bu şekilde algılamayan insanlar için şiddetle evliliği tavsiye ederim. Evlilik güzeldir. Ama evlenmek isteyen erkeklere dostça bir tavsiyede bulunmak isterim. Peygamber efendimiz(sav), ''Şu iki zayıfın hakkı konusunda sizi uyarırım'' buyurmuştur. O iki zayıfıda, ''Yetim ve kadın'' olarak açıklamıştır. Ayrıca veda hutbesinde, Kadınlar konusunda Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim demiştir. Çünkü kadınlar hem zayıf, hem de Allahın bir emanetidir. Allahın emanetini incitme, dövme gibi hakkı kendinde gören öküzler(afedersiniz), mahşer gününde pek istedikleri gibi karşılanmayabilirler. Alıntı:
Bazen yalnızlık da iyidir be Baattin...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |||
02 Kasım 2014, 14:45 | Mesaj No:32 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Bir Eş İstiyorum...:) [Evlenecek Erkekler klavuzu]
Ali hocam başına iş açtın şimdi.toparla bakalım
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
02 Kasım 2014, 14:49 | Mesaj No:33 |
Cevap: Bir Eş İstiyorum...:) [Evlenecek Erkekler klavuzu] Pirincin taşı da beyaz olmasa ayıklıycam ama taşlarla pirinci ayırt etmek zor görünüyor. Amaaan en iyisi dağınık kalsın yoksa hepten kel kalacaz.
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
02 Kasım 2014, 15:49 | Mesaj No:34 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Bir Eş İstiyorum...:) [Evlenecek Erkekler klavuzu] Ali70, merak ettim. evlimisiniz,yoksa değil mi ?.
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
02 Kasım 2014, 16:33 | Mesaj No:35 |
Cevap: Bir Eş İstiyorum...:) [Evlenecek Erkekler klavuzu]
bulaşık yıkayıp temizlik yapan sultan gördünüzmü aklını çalıştıran her ewrede sultan olur | |
02 Kasım 2014, 17:38 | Mesaj No:36 |
Cevap: Bir Eş İstiyorum...:) [Evlenecek Erkekler klavuzu] 20 yıllık evliyim ve çok mutluyum elhamdülillah. Allah eşimden razı olsun. Ben sultanımı buldum darısı arayanların başına... Kör düğümü 20 yıl önce attık. Çok şükür düğüm ilk günkü gibi... Evliliği şiddetle tavsiye edenlerdenim. Çünkü insan her daim bir kanadı eksik yaratılmıştır. Evlenince o kanat tamamlanır. Boşuna mı eşim denir. Eş... Adı üstünde, diğer yarı... Maksat muhabbet olsun. Bizimkisi yüzlerde biraz tebessüm oluşturmak. Başka da bir niyetimiz yok bilinmez... Konu açılırken başta söylenen şiirden belli değil mi her şeyin ciddiyetten uzak, şaka ve espiri olduğu. İşin ciddi tarafını soruyorsanız elbetteki evlilik önemli bir kurum. Evliliğin önemli olduğunu, Allahu Teala bize Havva annemizi Adem babamız için yaratarak anlatmış zaten. Bu konuda sözümüz olmaz.. Çünkü bundan ötesi kıylü kal. Bizim bu konu üzerine yaptığımız da bu zaten: Kıylü Kal... Biraz tebessüm...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
02 Kasım 2014, 20:59 | Mesaj No:37 |
öğretmenim yengemiz oralarda ise aklıma >>>bin bir tehditle o mesaj yazıldı<<<<< gelmiştir | |
19 Kasım 2014, 17:15 | Mesaj No:38 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Re: Bir Eş İstiyorum...:) [Evlenecek Erkekler klavuzu]
Es degil terligin esi olur Biz koca ve kari deriz Erkek koca dag gibi olmali Kari olmayan dag eksiktir
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
23 Şubat 2015, 18:14 | Mesaj No:39 |
bir eş istiyorum. kumandalı olsun. Stop Mute tuşları olsun. Kumanda hep bende olsun | |
30 Nisan 2015, 14:43 | Mesaj No:40 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Bir Eş İstiyorum...:) [Evlenecek Erkekler klavuzu]
müjde müjde ...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |