|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ahmetmeydani,Açılış Tarihi: 10 Nisan 2013 (12:47), Konuya Son Cevap : 13 Nisan 2013 (23:30). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Nisan 2013, 12:47 | Mesaj No:1 |
İncili Çavuştan Nükteler İncili Çavuştan Nükteler İncili ile padişahın yolu yayladan geçer Mevsim ilkbahardır. Padişah yine bir sefere giderken, İncili Çavuş da yanındadır. Yolları, yemyeşil bir yayladan geçmektedirler. Padişahın iştahı kabarır ve içinden yiyecek bazı şeyler geçmektedir. İncili’yi denemek için: — Bak İncili şu yaylayı gördün mü?” diye sorar. — Evet gördüm, der. — Şimdi burada neler lazım? deyince hazır yanıt İncili, — Pişmiş top yumurta, pişmiş top patates ama taze soğan da olsa iyi olur hünkârım” der. Başka bir şey konuşmadan yola revan olurlar. Bir yıl sonra yine aynı yaylaya uğrarlar, Padişah İncili’yi deneyecek ya sorar. —Ey İncili o dediklerin ne ile tatlı olur? Deyince: — Tuz ve toz biber ile pek tatlı olur sultanım, unuttu mu sandın, buradan gideli daha ne oldu bir sene anca doldu sanırım, aklımdadır” diye bir sene evvelki soruya yanıt verir ve hazır yanıt olduğunu bir daha gösterir. | |
Konu Sahibi ahmetmeydani 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Bolivya ABD’nin Yardım Kuruluşuna Kapı Gösterdi! | Bilgi Dağarcığı | 0 | 1418 | 02 Mayıs 2013 12:14 | |
Ağrı`daki kutlamada Hizbullah hedef alındı | Bilgi Dağarcığı | 0 | 1769 | 02 Mayıs 2013 12:01 | |
Myanmar`da İki camiye saldırı | İslami Haberler | 0 | 1601 | 02 Mayıs 2013 11:58 | |
Varsın Muhammedi Sevdayı Yazmasınlar | Serbest Kürsü | Allahın kulu_ | 1 | 1801 | 02 Mayıs 2013 11:52 |
Myanmar kutlu doğum | İslami Haberler | Allahın kulu_ | 28 | 11344 | 30 Nisan 2013 12:31 |
10 Nisan 2013, 16:19 | Mesaj No:2 |
Cevap: İncili Çavuştan Nükteler Assanız olmaz mı? Padişahın isteği üzerine bir gün İncili Çavuş, vezirlerden birinin taklidini yapmış. Taklidi yapılan vezir bunu duyunca çok kızmış ve: — Ben onu öldüreyim de aleme ders olsun, demiş. İncili Çavuş vezirin bu sözlerini işitince can derdine düşmüş ve Padişaha gidip durumu anlatmış. Padişah İncili Çavuş'a: — Sen korkma, o seni öldüremez, eğer o seni öldürürse ben de ona kısas uygularım," demiş. Bunun üzerine İncili Çavuş, şöyle bir istekte bulunmuş: — Aman Padişahım, o beni öldürmeden önce siz onu assanız olmaz mı? | |
11 Nisan 2013, 22:57 | Mesaj No:3 |
Cevap: İncili Çavuştan Nükteler Adama göre adam gönderirler Osmanlı elçisi olarak Fransa Kralı'na gönderilen İncili Çavuş'un elbisesinin bazı yerlerinde yama varmış. Kral kıyafetinden dolayı yadırgadığı İncili Çavuş'a: - "Bana senden başka gönderecek adam bulamamışlar mı?" diye sormuş. Bu soruya İncili Çavuş şu yanıtı vermiş: -"Osmanlılar, adama göre adam gönderirler. Beni de sana göndermelerinin sebebi bu olsa gerek." | |
13 Nisan 2013, 23:30 | Mesaj No:4 |
Cevap: İncili Çavuştan Nükteler Minareyi keserim ha! Divanenin biri her nasılsa tımarhaneden firar ederek, doğruca Süleymaniye Camii şerifinin minaresine çıkmış. O esnada ezan okumakta olan müezzini belinden yakalayarak: — Haydi hazır ol! Tevbe ve estağfir et, seni buradan aşağıya atacağım. Paldır küldür nasıl yuvarlandığını göreceğim der.Divanenin beline sarıldığını gören müezzin, korkusundan tir tir titremeye başlamış ve kendisini kurtarmak için, derhal hatırına divaneyi aldatmak hususu geldiğinden, demiş ki: — Peki efendim, beni aşağıya atmayı arzu ediyorsanız atınız. Ben buna razıyım, ancak henüz ezanı bitirmedim. Ezan kalır ise herkes bundan kuşkulanarak buraya gelir. Sizi görerek tutarlar. — Öyle ise ne yapalım? — Müsaade ediniz de ezanı okuyup bitireyim. Sonra ne isterseniz yaparsınız. — Pek ala! Haydi çabuk ol.Divanenin bu muvafakatı üzerine müezzin ezanı okumaya başlar. — Allahu ekber, Allahu ekber. Minarede deli var. Eşhedu en lailahe illallah, can kurtaran yok mu? — Bu ezan ne kadar uzun sürdü, çabuk bitir, işim var gideceğim. — Peki efendim, işte bitiyor. Eşhedu enne Muhammeden Resulullah, yetişiniz deli var. — Bitti mi? — Şimdi bitiyor, biraz sabredin.Müezzin, süratle ezanı okumaya ve imdat çağırmaya devam eder. O sırada çevreden duyanlar minarenin dibine yaklaşırlar. Yukarıda divane ile müezzinin bulunduğunu görürler. Kalabalıktan biri: — Haydi minareye çıkalım. Diğer biri: — Biz çıkıncaya kadar deli müezzini atar ise? Bir üçüncü: — Hem de atar, bizim yukarıya çıktığımıza şüphesiz kızar. — O halde ne yapalım? — Bunun çaresini bulup deliyi aşağıya indirelim.O sırada oradan geçmekte olan İncili Çavuş, gördüğü bu telaşlı kalabalığın yanına gelerek, ne için toplanmış olduklarını sorar. Seyirciler durumu ayrıntılı hikâye ederler. İşi anlayınca der ki: — Siz telaş etmeyiniz, divaneyi ben şimdi aşağıya indiririm. — Sakın minareye çıkayım deme, sonra felaket olur. Biçare müezzini aşağıya atar. — Merak etmeyiniz, merak etmeyiniz, minareye çıkacak değilim. Şimdi görürsünüz. İncili derhal cebindeki ufak çakıyı çıkarıp açarak, minarenin dibine gelmiş ve divaneye hitaben bağırmış: — Hey oradaki adam bana bak!Deli aşağıya bakarak: — Ne istiyorsun be? — Haydi aşağıya in bakayım! — İnmeyeceğim işte! — İnmeyecek misin? Sonra fena olur. — Ne olacak, ben senden korkmam ki... — Ne mi olacak? Şimdi şu çakı ile minareyi dibinden kesip, devireceğim... — (Telaşla) Rica ederim, sakın yapma! — Öyle ise çabuk aşağıya in. — İşte geliyorum.Divane, müezzini bırakıp minareden koşarak aşağıya iner ve ahali tarafından tımarhaneye geri götürülür. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |