|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi: 01 Temmuz 2012 (22:52), Konuya Son Cevap : 11 Eylül 2013 (17:09). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Durumu: ![]() Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | ![]() 2012 Kpss Önlisans Konuları 2012 Kpss Önlisans konuları nelerdir KPSS Sınavı Önlisans Konuları 2012 Kpss önlisans mezunları sadece genel kültür ve genel yetenek sınavlarına girmektedirler. Kpss genel kültür dersleri: Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık (Anayasa) ve Güncel bilgilerdir. Kpss genel yetenek dersleri ise Matematik ve Türkçe’dir. Kpss 2012 Önlisans sınavında konu dağılımları şu şekilde: Türkçe Konu Dağılımı (30 Soru) : - Sözcükte anlam - Cümlede anlam - Paragraf (Ana Düşünce , Yardımcı Düşünce) , Paragrafta Yapı , Paragrafta Anlatım Biçimleri - Ses Bilgisi - Yazım Kuralları - Noktalama İşaretleri - Dil Bilgisi - Anlatım Bozukluğu Matematik – Geometri Konu Dağılımı (30 Soru) : - Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği - Temel Kavramlar - Sayı Sistemleri - Doğal Sayılarda Bölme - Bölünebilme - Asal Çarpanlara Ayırma - OBEB – OKEK - Rasyonel Sayılar - Basit Eşitsizlik ve Sıralama - Mutlak Değer - Üslü Sayılar - Köklü Sayılar - Çarpanlara Ayırma ve Sadeleştirme - Oran – Orantı - Denklem Çözme - Problemler (Sayı, işçi havuz, hareket, yüzde, karışım, grafik vb.) - Kümeler - İşlem - Modüler Aritmetik - Permütasyon – Kombinasyon - Olasılık - Üçgende Açı , Alan vb. - Çokgenler, Paralel Kenar, Dikdörtgen, Kare, Yamuk-Deltoid, Çember-Daire , Analitik Geometri, Katı Cisimler Vatandaşlık (Anayasa) Konu Dağılımı (12 Soru) : - Temel Hukuk Bilgileri - Devlet ve Devlet Biçimleri - Türk Anayasa Tarihi - 1982 Anayasası - Temel Hak ve Ödevler - Yasama - Yürütme - Yargı - İdari Hukuku - Türkiye’nin İdari Yapısı - Sosyal Kurumlar ve Bankacılık - Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar - Türk-İslam Düşünürleri Coğrafya Konu Dağılımı (18 Soru) : - Dünyanın Şekli, Hareketleri ve Türkiye’nin Coğrafi Konumu - Türkiye’nin Yeryüzü Şekilleri - Türkiye’nin İklimi ve Bitki Örtüsü - Türkiye’de Nüfus ve Yerleşme - Türkiye’nin Ekonomik Coğrafyası - Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri - Grafik ve Tablo Yorumlama Tarih konu içeriği (30 Soru) : - İlk Türk Devletleri ve Kültür – Medeniyet - İlk Türk – İslan Devletleri ve Kültür ve Medeniyet - Anadolu Türk Tarihi ve Kültür ve Medeniyet - Osmanlı Tarihi ve Kültür ve Medeniyet - III. Selim’den İtibaren Türk İnkılabını Hazırlayan Etmenler - Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı - Ulusal Kurtuluş Savaşı - Atatürk İnkılapları - Atatürk’ün Hayatı, Düşünce Sistemi ve İlkeleri - Atatürk Dönemi Dış Politika ve İç Olaylar - II. Dünya Savaşı |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar | nurşen35 | 87 | 33846 | 23 Mayıs 2015 21:53 |
![]() | Videolar/Slaytlar | Kara Kartal | 3 | 4090 | 10 Mayıs 2015 16:16 |
![]() | İslami Haberler | Medineweb | 0 | 2743 | 10 Mayıs 2015 16:13 |
![]() | Ayın Üyesi | 9Esra | 13 | 9024 | 30 Nisan 2015 14:29 |
![]() | Tefsir Çalışmaları | Medineweb | 0 | 3352 | 19 Nisan 2015 15:45 |
![]() | Mesaj No:2 |
Durumu: ![]() Medine No : 16640 Üyelik T.:
12 Şubat 2012 | ![]()
Cografyayi bitirmek uzereyim konular icin tesekkurlr
__________________ “Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona sıkıntıdan çıkış kapıları açar. Onu hiç ummadığı yerlerden rızıklandırır. Allah’a dayanıp güvenene Allah kâfidir.” |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 |
Durumu: ![]() Medine No : 16419 Üyelik T.:
27 Ocak 2012 | ![]()
Bu konular her sınav dönemi güncellenip duyuruluyor mu yoksa geçerli mi oluyor, mesela önümüzdeki sınavda ![]()
__________________ "Bana ne çok 'gel-git'ler var hayatında, diyorsun.. Tut ki biraz Hâcer'im, hayat denen çölde say ediyorum..!" A.Genç |
![]() |
![]() | Mesaj No:5 |
Durumu: ![]() Medine No : 16419 Üyelik T.:
27 Ocak 2012 | ![]()
Üstteki sorumu yinelesem ![]()
__________________ "Bana ne çok 'gel-git'ler var hayatında, diyorsun.. Tut ki biraz Hâcer'im, hayat denen çölde say ediyorum..!" A.Genç |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Kpss Önlisans Çıkmış Sorular | nurşen35 | KPSS-Çıkmış Sorular-Cevaplar | 0 | 06 Ekim 2020 18:16 |
2018 Önlisans KPSS'de Çıkmış Sorular... | nurşen35 | KPSS-Çıkmış Sorular-Cevaplar | 2 | 17 Kasım 2018 17:02 |
önlisans kpss paylaşım alanı | Elvin meyra | KPSS İstişare/Sohbet | 61 | 21 Nisan 2014 09:31 |
Medineweb kpss önlisans için vatandaşlık notları !! | makbergülü | Vatandaşlık | 1 | 11 Nisan 2014 20:08 |
2012 (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans: Sınava Giriş Belgeleri | Medineweb | KPSS İstişare/Sohbet | 0 | 14 Eylül 2012 22:53 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|