|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi: 01 Temmuz 2012 (22:52), Konuya Son Cevap : 11 Eylül 2013 (17:09). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Temmuz 2012, 22:52 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | 2012 Kpss Önlisans Konuları 2012 Kpss Önlisans Konuları 2012 Kpss Önlisans konuları nelerdir KPSS Sınavı Önlisans Konuları 2012 Kpss önlisans mezunları sadece genel kültür ve genel yetenek sınavlarına girmektedirler. Kpss genel kültür dersleri: Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık (Anayasa) ve Güncel bilgilerdir. Kpss genel yetenek dersleri ise Matematik ve Türkçe’dir. Kpss 2012 Önlisans sınavında konu dağılımları şu şekilde: Türkçe Konu Dağılımı (30 Soru) : - Sözcükte anlam - Cümlede anlam - Paragraf (Ana Düşünce , Yardımcı Düşünce) , Paragrafta Yapı , Paragrafta Anlatım Biçimleri - Ses Bilgisi - Yazım Kuralları - Noktalama İşaretleri - Dil Bilgisi - Anlatım Bozukluğu Matematik – Geometri Konu Dağılımı (30 Soru) : - Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği - Temel Kavramlar - Sayı Sistemleri - Doğal Sayılarda Bölme - Bölünebilme - Asal Çarpanlara Ayırma - OBEB – OKEK - Rasyonel Sayılar - Basit Eşitsizlik ve Sıralama - Mutlak Değer - Üslü Sayılar - Köklü Sayılar - Çarpanlara Ayırma ve Sadeleştirme - Oran – Orantı - Denklem Çözme - Problemler (Sayı, işçi havuz, hareket, yüzde, karışım, grafik vb.) - Kümeler - İşlem - Modüler Aritmetik - Permütasyon – Kombinasyon - Olasılık - Üçgende Açı , Alan vb. - Çokgenler, Paralel Kenar, Dikdörtgen, Kare, Yamuk-Deltoid, Çember-Daire , Analitik Geometri, Katı Cisimler Vatandaşlık (Anayasa) Konu Dağılımı (12 Soru) : - Temel Hukuk Bilgileri - Devlet ve Devlet Biçimleri - Türk Anayasa Tarihi - 1982 Anayasası - Temel Hak ve Ödevler - Yasama - Yürütme - Yargı - İdari Hukuku - Türkiye’nin İdari Yapısı - Sosyal Kurumlar ve Bankacılık - Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar - Türk-İslam Düşünürleri Coğrafya Konu Dağılımı (18 Soru) : - Dünyanın Şekli, Hareketleri ve Türkiye’nin Coğrafi Konumu - Türkiye’nin Yeryüzü Şekilleri - Türkiye’nin İklimi ve Bitki Örtüsü - Türkiye’de Nüfus ve Yerleşme - Türkiye’nin Ekonomik Coğrafyası - Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri - Grafik ve Tablo Yorumlama Tarih konu içeriği (30 Soru) : - İlk Türk Devletleri ve Kültür – Medeniyet - İlk Türk – İslan Devletleri ve Kültür ve Medeniyet - Anadolu Türk Tarihi ve Kültür ve Medeniyet - Osmanlı Tarihi ve Kültür ve Medeniyet - III. Selim’den İtibaren Türk İnkılabını Hazırlayan Etmenler - Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı - Ulusal Kurtuluş Savaşı - Atatürk İnkılapları - Atatürk’ün Hayatı, Düşünce Sistemi ve İlkeleri - Atatürk Dönemi Dış Politika ve İç Olaylar - II. Dünya Savaşı |
Konu Sahibi Medineweb 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Medinewebli önlisans İlahiyat 1.sınıf öğrencileri... | İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar | nurşen35 | 87 | 33474 | 23 Mayıs 2015 21:53 |
Gülmek isteyenler tıklasın :))) | Videolar/Slaytlar | Kara Kartal | 3 | 4075 | 10 Mayıs 2015 16:16 |
Cumartesi Anneleri’nin ahı/Can Dündar | İslami Haberler | Medineweb | 0 | 2730 | 10 Mayıs 2015 16:13 |
Ayın Üyesi ''zeynepnm'' | Ayın Üyesi | 9Esra | 13 | 8956 | 30 Nisan 2015 14:29 |
Müzemmil suresi bize ne anlatıyor | Tefsir Çalışmaları | Medineweb | 0 | 3329 | 19 Nisan 2015 15:45 |
01 Temmuz 2012, 23:39 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 16640 Üyelik T.:
12 Şubat 2012 | Cevap: 2012 Kpss Önlisans Konuları
Cografyayi bitirmek uzereyim konular icin tesekkurlr
__________________ “Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona sıkıntıdan çıkış kapıları açar. Onu hiç ummadığı yerlerden rızıklandırır. Allah’a dayanıp güvenene Allah kâfidir.” |
03 Ağustos 2013, 02:39 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 16419 Üyelik T.:
27 Ocak 2012 | Cevap: 2012 Kpss Önlisans Konuları
Bu konular her sınav dönemi güncellenip duyuruluyor mu yoksa geçerli mi oluyor, mesela önümüzdeki sınavda
__________________ "Bana ne çok 'gel-git'ler var hayatında, diyorsun.. Tut ki biraz Hâcer'im, hayat denen çölde say ediyorum..!" A.Genç |
11 Eylül 2013, 17:09 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 16419 Üyelik T.:
27 Ocak 2012 | Cevap: 2012 Kpss Önlisans Konuları
Üstteki sorumu yinelesem
__________________ "Bana ne çok 'gel-git'ler var hayatında, diyorsun.. Tut ki biraz Hâcer'im, hayat denen çölde say ediyorum..!" A.Genç |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |