|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 29 Eylül 2017 (14:00), Konuya Son Cevap : 10 Nisan 2018 (15:49). Konuya 31 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
29 Eylül 2017, 14:00 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Medineweb Ögretmenler Bilgi Paylaşım/İstişare Bölümü Medineweb Ögretmenler Bilgi Paylaşım/İstişare Bölümü Selamun aleyküm... Sitemizde ücretli sözlesmeli ögretmenlik yapan arkadaslarımizın bilgi,dosya her türlü paylasım ve istisarede bulunabilecekleri bir bölümdür...Tecrübeli ogretmenlerimizden bilgilerini aktarıp desteklerini bekliyoruz...Göreve yeni baslayan arkadaslarimizda her türlü sorularinı bu alandan yöneltebilir birbirleriyle bilgi paylaşımı yapabilirler... Umarız ihtiyacı giderecek, bosluğu dolduracak faydalı bir alan olur..Yeni eğitim ögretim yılı sitemiz ögretmenlerinden başta Ali Parlak hocamız, Nurşen ve mehmet akif editlerimiz olmak üzere, bütün eğitimcilerimize hayirli olsun..Hayirli Paylaşimlar...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Dedesi Ruhunun Yanında | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 4 | 57 | 17 Aralık 2024 19:46 |
Peygamberler Neden Sadece Ortadoğu'ya Geldi? | Peygamberler(a.s) | Esma_Nur | 1 | 56 | 16 Aralık 2024 08:47 |
Namaz Hep Vardı | Namaz-Abdest-Teyemmüm | Mihrinaz | 0 | 44 | 16 Aralık 2024 08:36 |
Esad Ailesinin Keyfi Tutuklamaları | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 3 | 90 | 09 Aralık 2024 17:02 |
53 Yıllık Esad Rejimi Çöktü | Gündem/ Manşetler | Vasat | 8 | 118 | 08 Aralık 2024 09:59 |
29 Eylül 2017, 19:26 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
aleyküm selam ben bu sene ücretli öğretmenliğe başladım anadolu lisesinde 10. sınıfların hepsi 12. sınıfların hepsinin derslerine giriyorum formasyon alırken ortaokulda staj yaptım ama kısa süre şimdi bütün sorumluluk ben de okulda öğrendiğim bilgileri formasyonda öğrendiğim öğretim yöntem ve tekniklerini öğrencilerim üzerinde uygulayarak en güzel şekilde öğretmek istiyorum ben de öğrencilerim de makine değiliz robot değiliz her uyguladığım yöntem çocukların ilgisini çekmeyebilir bazı sınıflarda konu hakkında düşüncelerini söylemesini istiyorum bazı sınıflar sadece yüzüme bakıyorlar bazı sınıflar kendi düşüncelerini söylüyor benim düşüncem çocuklar kitabı kelime kelime ezberlemesin konuya bağlı olarak kendi kelime ve düşüncelerimizle konuyu kavrayalım veya başka bir öğretim yöntemi ile vermek istediğimi vereyim mezhepler alevilik bektaşilik yaşayan dünya dinleri gibi öğrenilmesi gereken terimleri de tablo veya kavram haritası yaparak öğretmeyi düşünüyorum |
29 Eylül 2017, 20:40 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 |
Bir kez daha hayranlık duydum..Başarıların devamıni dilerim göknur..Rabbim cizdigin yolda huzur ve mutluluk getirsin sana .ögrencilerin sen gibi nazik ve merhametlidir eminim.. Yolun açık işlerin rast gitsin inşaAllah ..söylecek çok sözüm var ama duygusala baglamadan gideyimpank/
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
29 Eylül 2017, 21:19 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Öncelikle hayrlı olsun eğitim dönemin Göknur hocam Öğretmenler tecrübeyi eğitimde pratik yaparak kazanıyor. Göknur hocam talebelerini zamanla tanırsın ancak. Öğretmenlerinin önce bilgi düzeylerini ölçerler. Lise 11 ve 12 de daha çok bunu yaşarsın. 9 ve 10. Sınıflarda yeni öğretmenlerini kendi istedikleri eksende yönlendirmek isterler. Tecrübe edindikçe tatlı sert olmanın önemi burada başlar. Zamanla talebe ve öğretmen birbirini benimsedikçe sendeki bilgi hazinesinden faydalanabilmek için tenefüslerinde bile peşindedirler. Yorulsanda senin görevin Allah CC. için olunca yorgunluğu unutursun.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
30 Eylül 2017, 00:49 | Mesaj No:5 | |
25 Şubat 2011 | Alıntı:
lise öğrencileri olunca biraz tedirgin oldum ama baktım ki hiç de öyle değil şimdilik öğrencilerim ile empati kuruyorum çok aşırıya kaçmadıkları sürece söyledikleri espiri ve sözlere izin veriyorum bu hafta tanıştık öğrencilerimle ben hepsini çok sevdim son sınıflar benden üniversite sınavına hazırlık için mezhepler konusunu işlememi istediler bir erkek öğrencim kalkıp bana dedi ki hocam ben aleviyim anlatırken dikkatli anlatsanız dedi sanırım sandı ki ben o konuda yereceğim ben dedim ki olabilir kimse kimseyi asla yargılayamaz gibi sözler söyledim şimdi bu öğrencim çevremde dolaşıyor yeniyim diye okulda başarım nasıldı veya başka şeyler hakkında benle konuşuyor | |
30 Eylül 2017, 00:59 | Mesaj No:6 | |
25 Şubat 2011 | Alıntı:
bugün ilk sorum geldi tenefüsde formasyondaki hocamın söylediğine göre bir öğretmen her şeyi bilemez çocuklar her şeyi bilemiyeceğinizi bilsin demişti benden şu konuyu üniversiteye yönelik anlatın diye söyleyince ben hazırlanayım kitaba bakayım sizin seviyenize göre anlatayım diyorum hatta bazen diyorum ki bizim okulda öğrendiğimiz daha fazla bilgi bir de o anda her bilgi aklıma gelmezse eksik bir şey öğretmek istemiyorum evet şimdi birbirimizi tanıma evresindeyiz çocukları derse katarak ders işledim ama o arada karmaşa ve gürültü olur ise otoritemi koyuyorum konuşmalarını istiyorum çocuklar benim dersimde rahat olsun benden korkmasın ama dersimde ders dışı başka bir şeye müsamaha göstermeyeceğimi bilsin şu an çok yeniyim ama onlara en güzel şekilde ders öğretmek için çaba göstereceğim inşallah | |
30 Eylül 2017, 01:33 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 |
MasaAllah goknur kardesim rabbim yar ve yardimcin olsun
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
30 Eylül 2017, 09:56 | Mesaj No:8 |
25 Şubat 2011 | |
30 Eylül 2017, 16:27 | Mesaj No:9 |
25 Şubat 2011 |
iki 12. sınıfın temel dini bilgiler dersine de giriyorum ilk konu aile ve önemi ile ilgiliydi lokman süresi örneğini vermiş ben de çocuklara ödev verdim lokman süresinin mealini okuyup gelmelerini istedim hz. lokman oğluna bu sürede öğütler veriyor kuran evrensel olduğu için bu öğütler bizlere de veriliyor dedim ben de lokman a.s'ın öğütleri geçen ayetleri ve içinde geçen öğütleri ana başlıklarla word dosyası oluşturdum akıllarında kalan var mı diye soracağım bir de benim hazırladığımı birlikte okuyacağız inşallah |
30 Eylül 2017, 17:24 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Göknur hocam sınıfların gürültüsü bir kaç hafta sonra azalmaya başlar İnşaAllah. Telefonlarla ilgili uyarılarınızı yapın. Elinizde bile görmemiz disiplin suçu işlemeniz için yeterlidir,diyebilirsin.Baştan önleminizi almazsanız çok yorulursunuz sürekli sıraların altında telefonla oyunlar oynamaya başlarlar. Çocuklara bazen hak vermiyor değilim. Hergün 10 saat ders görüyorlar. Sabah derse girip akşam çıkışları oluyor. Fakat ne olursa olsun disipline uymaları gerekir. Kulaklıklara dikkat edin hocam. Öyle kamufle ederek saklarlarki o hareketli yerinde duramayan talebenin seni uslu uslu dinlediğini sanırsın oysa müzik dinliyordur Benim hoca arkadaşlarımdan biri kulaklığı bulduğu gibi 4.kattan aşağıya atıyormuş. Bu da ağır bir ceza alıp masanızın üzerinde tutabilirsiniz Sınıfta ders anlatmanıza engeller olursa eksi puanla sözlü notu vermeye başlayın. Hatta her eksi 5 puan değerindedir. Sınıf davranışlarınızdan, defter ve kitap kontrollerinden, derse karşı ilgisinden ayrıca birbirlerine karşı davranışlarından bir sözlü notu alacaklarını diğer sözlü notunuda dönem ödevi vererek puanlamanın yapılacağını bildirin .Aldıkları eksiklerden puan vermedim sadece sınıfın düzenini bu şekilde düzenlemeye çalıştım.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |