|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Nisanur UŞMA,Açılış Tarihi: 15 Şubat 2012 (22:06), Konuya Son Cevap : 20 Şubat 2012 (18:15). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
15 Şubat 2012, 22:06 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 16707 Üyelik T.:
15 Şubat 2012 | Sureler Sureler - Meryem Suresi - "Ye, iç. Gözün aydın olsun! Eğer insanlardan birini görürsen de ki: Ben, çok merhametli olan Allah’a oruç adadım; artık bugün hiçbir insanla konuşmayacağım." (Meryem 26) - Şuara Suresi - Ancak iman edip iyi işler yapanlar, Allah’ı çok çok ananlar ve haksızlığa uğratıldıklarında kendilerini savunanlar başkadır. Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akıbete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir. (Şuara 227) - En'am Suresi - Onlardan seni (okuduğun Kur’an’ı) dinleyenler de vardır. Fakat onu anlamalarına engel olmak için kalplerinin üstüne perdeler, kulaklarına da ağırlık verdik. Onlar her türlü mucizeyi görseler bile yine de ona inanmazlar. Hatta o kâfirler sana geldiklerinde: "Bu Kur’an eskilerin masallarından başka bir şey değildir" diyerek seninle tartışırlar. (En'am 25) - İsra Suresi - İşte bunlar, Rabbinin sana vahyettiği hikmetlerdir. Allah ile birlikte başka ilâh edinme; sonra kınanmış ve (Allah’ın rahmetinden) uzaklaştırılmış olarak cehenneme atılırsın. (İsra 39) |
Konu Sahibi Nisanur UŞMA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Nebi ve Rasullere İman Etmek | Peygamberler(a.s) | Nisanur UŞMA | 2 | 2067 | 07 Mart 2012 21:39 |
İlk Nebi ve İlk Rasul kimdir? | Soru Cevap Arşivi | Nisanur UŞMA | 16 | 10566 | 21 Şubat 2012 09:59 |
Sureler | Kur'ân-ı Kerim Genel | YaŞuHa | 6 | 2193 | 15 Şubat 2012 22:06 |
15 Şubat 2012, 23:38 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 11916 Üyelik T.:
02 Mart 2010 | Cevap: Sureler hoşgeldin güzel kızım. Paylaşımın için teşekkürler Allah razı olsun. Bende bu güzel paylaşımdan Şuara suresinin ayetinin tefsirini paylaşayım sizlere. [QUOTE=Nisanur UŞMA;159077] - Şuara Suresi - Ancak iman edip iyi işler yapanlar, Allah’ı çok çok ananlar ve haksızlığa uğratıldıklarında kendilerini savunanlar başkadır. Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akıbete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir. (Şuara 227) /QUOTE] 227- Yalnız iman edip iyi ameller işleyenler, sık sık Allah'ı ananlar ve zulme uğradıklarında zalimlere karşı koyanlar böyle değildirler. Zalimler ne acı bir akıbetle yüzyüze geleceklerini yakında anlayacaklardır.Fizilal'il Kur'an
__________________ |
16 Şubat 2012, 08:33 | Mesaj No:3 |
Cevap: Sureler Meryem Suresi - "Ye, iç. Gözün aydın olsun! Eğer insanlardan birini görürsen de ki: Ben, çok merhametli olan Allah’a oruç adadım; artık bugün hiçbir insanla konuşmayacağım." (Meryem 26)
__________________ Yurdum insanına batıl hak gibi zulumde adelet miş gibi yutturulmuş | |
17 Şubat 2012, 19:19 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Cevap: Sureler Cemrenur ben Elifnurun konu başlığına bir yazı yazdım Nisanur neden benim açtığım konuyada yazmadın dedi.... Cemrenur yiyenim anlaki ben işim bu kadar zor.. Bende bebeklerime karşı adil olmak için bu bölümede katkı yapmaya çalışayım bari..... Ancak iman edip iyi işler yapanlar, Allah’ı çok çok ananlar ve haksızlığa uğratıldıklarında kendilerini savunanlar başkadır. Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akıbete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir. (Şuara 227) Kuran da hangi ayette iman olgusu vurgulanmışsa muhakkak ki hemen akabinde amel vurgusuda yapılmıştır.... O halde imanı sırf soyut bir düşünceden ibaret zan edenler yanılmışlardır... Yine Asr suresinde de keskin bir şekilde iman ve amel birlikte vurgulanmıştır... İman ve amellerine şirk ve küfür bulaştırmayanlar,müslüman,iman ve amellerine şirk küfür bulaştıranlar gayri müslim kabul edilirler... Günümüzde islamda olmayan çokca islama zıt şeyleri kendi iman ve amellerine bulaştıranlar inşAllah bu ayetlere bakarak Allah'ın istediği bir imana ermiş olurlar......
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
18 Şubat 2012, 16:00 | Mesaj No:5 |
Cevap: Sureler
Hoşgeldin küçük hanım ellerine sağlık ne kadar güzel bir paylaşım hemde renkli cıvıl cıvıl... Haydi yeni paylaşımlara gell. Cemre tebrikler siteye iki prenses getirmişsin ne güzel 3 kızımız oldu.
__________________ Yurdum insanına batıl hak gibi zulumde adelet miş gibi yutturulmuş | |
19 Şubat 2012, 11:44 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 16707 Üyelik T.:
15 Şubat 2012 | Cevap: Sureler Teşekkürler yasemin abla paylaşımın için.
__________________ Allah Güzeldir Güzelliği Sever... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |