|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MusabBinumeyr,Açılış Tarihi: 09 Nisan 2012 (22:10), Konuya Son Cevap : 09 Nisan 2012 (22:24). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Nisan 2012, 22:10 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13855 Üyelik T.:
22 Mayıs 2011 | Kur'an İle Konuşan Kadın Kur'an İle Konuşan Kadın >>> >>>>Tebe-i Tâbiîn neslinden Abdullah ibn Mübarek hazretleri >>> >>>>anlatıyor: Hacca gidiyordum. Irak-Suriye topraklarından >>>geçerken >>> >>>>yalnız bir kadına rastladım. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>Selâm verdim; selâmımı "Söz olarak Rahîm bir Rabden selâm >>>sözüdür >>> >>>>onların duyacağı" (Yâ-Sîn: 58) âyetiyle aldı. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>"Buralarda ne yapıyorsun?" diye sordum. "Allah kimi yoldan >>> >>>>çıkarmışsa, ona yol bulduracak yoktur" (A'râf: 186) âyetini >>> >>>>okudu. Anladım ki, yolunu kaybetmiş. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>Nereye gittiği soruma "Bir gece kulunu Mescid-i Haram'dan >>>alıp >>> >>>>Mescid-i Aksâ'ya ****üren Allah'ı tesbih ederim" (İsrâ: 1) >>> >>> >>>>âyetiyle karşılık verdi. Anladım ki, geçtiğimiz hacc >>>mevsiminde >>> >>>>haccını tamamlamış, Kudüs'e gidiyor. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>"Ne zamandan beri böyle yolunu kaybettin?" dedim. "Tam üç >>>gece >>> >>>>(yani üç gündür)" (Meryem: 10) dedi. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>Yiyecek verme teklifinde bulundum. "Sonra orucunuzu gün >>>batıncaya >>> >>>>kadar tamamlayın" (Bakara: 187) âyetini okudu. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>"İyi de Ramazan'da değiliz" dedim. "Kim Allah için nafile bir >>> >>>>hayır yaparsa, Allah her hayrın karşılığını verendir, her >>>şeyi >>> >>>>hakkıyla bilendir" (Bakara: 158) âyetiyle cevap verdi. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>"Yolculukta oruç açılabilir" dedim. "Ama orucu >>>tutarsanız, bu >>> >>>>hakkınızda daha hayırlıdır" (Bakara: 184) âyetini okudu. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>Niye benim gibi konuşmadığını sordum. "Ağzından tek bir söz >>>bile >>> >>>>çıkmasın ki, yanında onu gözleyen ve o sözü kaydetmeye hazır >>>bir >>> >>>>gözcü bulunmamış olsun" (Qâf: 18) dedi. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>"Kimlerdensin?" diye sordum. "Bu konuda bilgin yok (ailemi >>> >>>>söylesem de tanımazsın). Sonra göz de, kalb de (görmeden, >>>kesin >>> >>>>bilgiye dayalı olmadan verdiğin her hükümden) sorumludur" >>>(İsrâ: >>> >>>>36) âyetiyle cevap verdi. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>"Hata ettim, hakkını helâl et!" dedim. "Bugün size kınama >>>yok. >>> >>>>Allah, sizi bağışlasın" (Yusuf: 92) >>>dedi. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>Deveme bindirip kafilesine ulaştırma teklifinde bulundum. >>>"Hayır >>> >>>>adına ne işlerseniz Allah onu bilir" (Bakara: 215) âyetiyle >>> >>>>mukabele etti. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>Devemi yanına getirdim. Binecekken, "Mü'min erkeklere söyle, >>> >>>>bakışlarını sakınsınlar" (Nûr: 30) âyetini okudu. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>Gözlerimi çevirdim; binecekken deve ürküp kaçtı, bu arada >>> >>>>elbisesi az yırtıldı. "Başınıza musibet olarak ne gelirse, bu >>> >>>>bizzat işleyip, onu hak etmeniz sebebiyledir" (Şûrâ: 30) >>>âyetini >>> >>>>mırıldandı. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>"Sabret, deveyi bağlayayım!" dedim. "Bu hususta Süleyman'ı >>> >>>>anlayışlı ve >>>daha isabetli davranır kıldık" (Enbiyâ: 79) âyetini >>> >>>>okuyarak, devemi yönlendirme konusunda benim daha başarılı >>> >>>>olduğumu kasdetti. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>Deveye bindi ve "Bunu bize baş eğdiren Allah'ı tesbih ederim; >>> >>>>yoksa bunu biz başaramazdık. Ve sonunda şüphesiz Rabbimize >>> >>>>döneceğiz!" (Zuhruf: 13-14) âyetlerini okudu. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>"Haydi!" diye deveyi hızlandırdım. "Yürüyüşünde (ve >>> >>>>davranışlarında) vakur ol ve sesini yükseltme. Seslerin en >>> >>>>çirkini, (bağıran) eşeğin sesidir!" (Lokman: 19) >>>mukabelesinde >>> >>>>bulundu. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>Yürürken şiir okumaya başladım. "Kur'an'dan kolayınıza geleni >>> >>>>okuyun!" (Müzzemmil: >>>20) dedi. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>"Şiir okumak haram değil ki!" dedim. "Bu hususu ancak gerçek >>> >>>>idrak ve basiret sahipleri düşünüp anlar!" (Bakara: 269) >>>cevabını >>> >>>>verdi. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>Bir süre gittik; sonra evli olup olmadığını sordum. "Ey iman >>> >>>>edenler! Cevabı verildiğinde sizi üzecek meselelerden >>>sormayın!" >>> >>>>(Mâide: 101) âyetini okudu. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>Derken kafilesine ulaştık ve "Kafile içinde kimsen var mı?" >>> >>>>dedim. "Mal ve evlât dünya hayatının süsüdür!" (Kehf: 46) >>>dedi. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>Anladım ki, evlâdı var. İsimlerini sordum. "Allah İbrahim'i >>>dost >>> >>>>edindi; Allah Musa ile konuştu; Ey Yahya, Kitab'a >>>kuvvetle >>> >>>>tutun!" (Nisâ: >>> >>>>125, 164; Meryem: 12) âyetlerini okudu. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>"Ey İbrahim, ey Musa, ey İsa!" diye kafileye seslendim. Nur >>>yüzlü >>> >>>>üç genç "Buyur!" diye çıkageldi. Onlara para verip, "Bununla >>> >>>>içinizden birini şehre yollayın! Yemeklerin helâl ve temiz >>> >>>>olanına baksın ve size bir yiyecek getirsin. Dikkatli >>>davransın!" >>> >>>>(Kehf: 19) dedi. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>Yiyecek gelince bana, " Geçmiş günlerinizde yaptıklarınızın >>> >>>>karşılığında şimdi afiyetle yiyip için!" (Hâqqa: 24) dedi. >>> >>>> >>> >>>> >>> >>>>Çocuklara, "Annenizin bu durumunu bana söylemezseniz bu >>>yemekten >>> >>>>yemem!" dedim. "Annemiz" >>>dediler, >>> >>>> >>> >>>>"Ağzından Cenab-ı Allah'ın gazabını çekecek yanlış bir söz >>>çıkar >>> >>>>korkusuyla 40 yıldır böyle sadece Kur'an'la konuşur." >>> >>>> >>> >>>>İbn Mübarek, bu hadiseyi Kur'an'da her şeyin bulunduğuna >>>delil >>> >>>>olarak anlatırdı. |
Konu Sahibi MusabBinumeyr 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Bİr fİrakın ardından | Makale ve Köşe Yazıları | YaŞuHa | 1 | 2634 | 09 Aralık 2013 22:01 |
Hikaye okumakta fayda var | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | GÖKCEN_AZRA | 2 | 2483 | 25 Kasım 2013 14:27 |
Köle Olabilmek | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | mehmet akif2 | 2 | 2557 | 17 Kasım 2013 13:01 |
Nereye atıyorsun adımlarını /medineweb | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | su damlası | 3 | 2652 | 17 Kasım 2013 12:50 |
Suriyeli Kardeşimizin Feryadı | Videolar/Slaytlar | YaŞuHa | 1 | 1960 | 10 Kasım 2013 13:57 |
09 Nisan 2012, 22:24 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: Kur'an İle Konuşan Kadın
İlk olarak dost tv de izlemiş ve dinlemiştim çok etkilenmiştik halada her dinlediğimde aynı düşünceler hasıl oluyor Allah c.c. razı olsun paylaştığınız için...
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |