|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Asilem,Açılış Tarihi: 23 Şubat 2014 (00:34), Konuya Son Cevap : 25 Şubat 2014 (17:45). Konuya 34 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Şubat 2014, 20:59 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: Talim Nasıl Çalışılır? Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.Sakarya ilahiyat iyi üniversitelerden bildiğim kadarıyla..
__________________ |
23 Şubat 2014, 21:15 | Mesaj No:13 |
Cevap: Talim Nasıl Çalışılır?
Çok iyi bilmeyen birinden nasihat almak ister misiniz bilmem ama cahil cesaretimi(tecvit konusunda cahilimdir) hoş görürseniz, şöyle söyleyebilirim... Öncelikli olarak hafız arkadaşlarımdan özür dileyerek, bu konuda cüretimi de hoş görmeniz dileğiyle: Şeddelerde biraz durun... Yani durun derken vurgulayın. Tenvinlerde(iki esre, iki ötre, iki iki üstün), cezimli nun ve mim lerde durarak vurgulayın, yani hafif uzatın. Ebu Bekir Şatiri'yi bir dinleyin derim. Çok güzel bir kıraat...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
23 Şubat 2014, 21:28 | Mesaj No:14 | |
Durumu: Medine No : 22031 Üyelik T.:
26 Kasım 2012 | Cevap: Talim Nasıl Çalışılır? Alıntı:
__________________ | |
23 Şubat 2014, 23:25 | Mesaj No:15 | |
Durumu: Medine No : 15208 Üyelik T.:
10 Aralık 2011 | Cevap: Talim Nasıl Çalışılır? Alıntı:
Herkesin sözlü tarihi önceden belli oluyor.Hocanın karşısında Kuran'ı yüzünden tahkik usulü 4-5 satır okuyoruz.Sonra hoca karışık ezber soruyor.mesela Alak suresinin herhangi bir ayetini okuyor,devam et diyor.yaklaşık 4 sûre soruyor.Ezberler de tahkik usulü. Ayrıca dönem ödevi var.Hocanın belirlediği 3 sûreyi okuyup,ses dosyası şeklinde yüklüyoruz.Bunun da etkisi %10 Hocalar Kur'ân dersinde çok titiz davranıyorlar.Her hafta 90 dakikalık canlı dersler oluyor. Burada hocalara soru sorabiliyoruz. | |
24 Şubat 2014, 00:06 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 20781 Üyelik T.:
10 Ekim 2012 | Cevap: Talim Nasıl Çalışılır?
çok güzel bi imkan ama biraz zor sanki yani başka şehire derse gitmek zor gibi geldi..
|
24 Şubat 2014, 08:37 | Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 15208 Üyelik T.:
10 Aralık 2011 | Cevap: Talim Nasıl Çalışılır? Selamun Aleyküm.Evi bırakıp gitme düşüncesi başta bana da zor geldi.Fakat o ortamda bulununca öğrenci olduğumu anladım.Yurtlarda kalıyoruz ve evdekinden daha verimli çalışabiliyoruz.Yemek,temizlik yok.Herkes çalıştığı için ister istemez siz de çalışıyorsunuz. |
24 Şubat 2014, 12:54 | Mesaj No:18 | ||
Durumu: Medine No : 16419 Üyelik T.:
27 Ocak 2012 | Cevap: Talim Nasıl Çalışılır? Alıntı:
Alıntı:
Evet talim videoalarından gördüğüm kadarıyla okuyuşlar tahkik usulü hep. Tabii okuyuşumuzu düzeltmek için çalışırken tahkikten başka yol yok, lakin bir cemiyette tahkik usulü mesela Yasin okumaya kalkarsak ablalar sıkılabilir uzun sürmesi münasebetiyle.. Biran önce hayırlısıyla çalışmaya başlamaktan başka çıkar yolumuz yok bu kesin.. (ki ben başladım bu konuyu açtıktan sonra araştırmalarıma devam ederken.. bunu da paylaşacağım inşallah..)
__________________ "Bana ne çok 'gel-git'ler var hayatında, diyorsun.. Tut ki biraz Hâcer'im, hayat denen çölde say ediyorum..!" A.Genç | ||
24 Şubat 2014, 13:04 | Mesaj No:19 | ||
Haseki öğrencisi dayımla aynı şeyleri söylemişsiniz takip edilesi hocalar konusunda Fatih Çollak, Davut Kaya, artı olarak dayım Ramazan Pakdil Hocayı söyledi, İst.Haseki hocasıymış kendisi.. Alıntı:
Evet yeterlik belgesi aldım abla ama mülakata girmedim hiç.. Bende İlitamdaki Kuran dersini yeni öğrendim şimdi yukarda yazılanlardan zaten aöf okumuşuz ilahiyatı, böyle yüzyüze bir ders olması çok hoşuma gitti tabi mesafe sorunu var ama ilim için diş sıkmak sabretmek gerek galiba..
__________________ "Bana ne çok 'gel-git'ler var hayatında, diyorsun.. Tut ki biraz Hâcer'im, hayat denen çölde say ediyorum..!" A.Genç | ||
24 Şubat 2014, 13:11 | Mesaj No:20 | ||
Bahsettiğiniz kariîne bakacağım inşallah, sağolun.. Alıntı:
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |