|
Konu Kimliği: Konu Sahibi NUR,Açılış Tarihi: 04Haziran 2009 (13:05), Konuya Son Cevap : 04Haziran 2009 (13:05). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04Haziran 2009, 13:05 | Mesaj No:1 |
Elif-Ba Öğretim Metodları Elif-Ba Öğretim Metodları ELİF-BÂ ÖĞRETİM METOTLARI 1.Bütün öğrencilere aynı Elif-ba’yı okutunuz. 2.Elif-ba dersinde yazılı çalışma yaptırınız. 3.Harflerin isimlerini öğretme üzerinde fazla durmadan hemen harekelerle okunuşa geçiniz. 4.Harekelerle beraber harflerin başta-ortada ve sonda yazılışlarını da veriniz. 5.Önce ayrı ayrı sonra da bitişik yazılışlarıyla kelime öğretimine geçiniz. 6.Cezm öğretilirken bütün harflerin üstün, esre ve ötre harekeli elif ile cezimli okunuşunu öğretiniz.(eb, ib, üb, et, it, üt,…) Sonra da örneklere geçiniz. 7.Medlerin öğretiminde önce bütün harfler elif, vav ve yâ medli okutup (ââ, îî, ûû, bââ, bîî bûû, tââ, tîî, tûû,…) sonra da örneklere geçiniz. 8.Şeddelerin öğretiminde aynı sistemi kullanınız. Önce bütün harfleri şeddeli öğretip (ebbe, ibbe, übbe, ette, itte, ütte, …) sonra da örneklere geçiniz. 9.Harekeler, cezm, medler ve şedde ile ilgili örnek alıştırmalarla konular iyice kavrandıktan sonra tenvin konularını işleyiniz. 10.Vav ve yâ şeklinde yazılan elif, zamir, el takısı, okunmayan elif ve elif-lam, uzatma işaretleri(Med işaretleri) ve mukattaa harflerinin öğretimiyle elif-bâ öğretimini tamamlayınız. 11.Öğrencilerin Kur’an’a okumaya geçme heyecanlarını canlı tutmak için Fatiha ve Bakara 1-5. ayetlerden okutma çalışmalarına başlayınız. İlk okuyuşlarda her bir kelimeyi okuyup, koro halinde öğrencilere tekrar ettiriniz. Sonra da kendilerinin çalışmalarını isteyiniz. 12.Gerek görürseniz namaz dualarını da yüzüne okumaya başlamadan önce elif-bâ dan okutulabilirsiniz. 13.Elif-bâ okuturken harfleri mahreçleriyle beraber düzgün kavratmaya özen gösteriniz. Bunun için de harf talimi yaptırınız. Harflerin mahreç ve telaffuzlarının iyi kavranılabilmesi için bu çalışma önemli bir adımdır. Harflerin cezimli, medli ve şeddeli okunuşları koro halinde tekrar edilmelidir. Arada bir öğrencilere tekrarlatarak mahreçlerin iyice kavranılıp kavranılmadığı kontrol ediniz.1 14.Elif-Bâ öğretiminde Kur’an okumayı bilen öğrencilerden yardım alınız. 15.Öğrencilerin ikili ya da üçlü gruplar halinde çalışmaları ve birbirlerini dinlemelerini sağlayınız. alıntı
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
Konu Sahibi NUR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hadîsi anlamak için nelere dikkat etmeli | Hadis-i Şerif | NUR | 0 | 2585 | 10 Ağustos 2009 21:09 |
Allah Rızası İçin Hadis Uyduranlar/Medineweb | Hadis-i Şerif | Mihrinaz | 1 | 2992 | 10 Ağustos 2009 21:07 |
18.HAFTANIN KONUSU:Çocuklar Dünya Hayatının Süsü... | Hafta'nın Konusu | NUR | 1 | 2990 | 10 Ağustos 2009 00:05 |
35.Haftanın Misafiri Elifzişan | Hafta'nın Misafiri | kurtmehmet | 11 | 6800 | 09 Ağustos 2009 23:35 |
Çocuklar Ümmetin Geleceğidir! | Çocuk ve Aile Sağlığı | NUR | 0 | 2598 | 07 Ağustos 2009 23:03 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |