|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Numan Yalçın,Açılış Tarihi: 02 Mayıs 2011 (20:01), Konuya Son Cevap : 11 Mayıs 2011 (15:51). Konuya 38 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Mayıs 2011, 10:19 | Mesaj No:11 |
Güncelleme...... بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ Değerli medineweb üyeleri Kur’anın günlük okunmasının önemini düşünerek az da olsa her gün okunması gereken Yüce Kitabımızı okumayı kendimize ilke edinmek üzere Aylık Hatim programı başlatmayı uygun gördük. Kur’an okumanın önemini biliyoruz ama birçoğumuz okumuyoruz. Elbette sadece okumakla olmuyor ama bizler okumaya ve yaşamaya bir yerden başlamalıyız. Bu program çerçevesinde her ay bir hatim okumayı düşünüyoruz ve herkesin katılacağını ümit ediyoruz. Kur’an öğrenmenin ve okumanın faydalarına dair küçük bir örnek: İsa(a.s.) ve havarileri bir mezarlıktan geçerken İsa(a.s.) bir mezara bakar ve ağlar. Ve dönüşte aynı mezara bakar ve güler. Bunun bir hikmetinin olduğunu düşünen havariler, giderken ağlayıp gelirken gülmesinin sebebini sorarlar. İsa (a.s.) ise mezardaki kişinin giderken ateşler içinde azab çektiğini gördüğünü, dönüşte ise bu kişinin dünyada bir oğlunun olduğunu “Bismillahirrahmanirrahiiiim” demeyi yani “Besmele” çekmeyi öğrendiğini bu yüzden azabının kaldırıldığını gördüğünü ve buna güldüğünü söyler. Kur’an kendisini okuyanlara şefaatçi olacağına bir örnek: Devamlı Kur’an okuyan kişi öldüğü zaman Kur’an suret değiştirerek kişinin bir rivayete kefeni içinden bir rivayete göre ise kefeni üzerinden göğsü üzerine oturur mezara konduğu zaman melekler suâl için gelirler ve bu arada bu kişiye sert davranamazsınız diye Kur’an uyarıda bulunur. Melekler sen kimsin diye sorunca ben Allah’ın kelamıyım der ve Allah’tan izin alarak beni dünyada her gün okuyan ve muhafaza eden bu kişiyi muhafaza etmek için geldim der ve melekler yumuşak bir şekilde sorgusunu yapar ve giderler. Anladığımız kadarıyla dünyada her gün az da olsa mutlaka Kur’an okumamız gerekiyor. Hayatımızda tam tatbik etmesek bile bir karşılığı sevabı vardır. Ama asıl olan yine emir ve yasaklarını tatbik etmektir. Hz. Ebû Bekir'in (r.a.) rivayet ettiği şu hadis-i şerifte şöyle buyrulmaktadır; "Kim babasının veya anasının veya bunlardan birisinin kabrini Cuma günü ziyaret ederek orada Yasin Sûresini okursa, Allah kabir sahibini bağışlar."(İbni Mace Tercemesi, 4:274) İslâm âlimleri, ölünün ruhuna Kur'ân okunduğu zaman peşinden bir dua ile ruhlarına bağışlanmasını tavsiye etmişler, Sahabiler de bu şekilde yapmışlardır. İmam-ı Beyhakî'nin bir rivayetinde, Abdullah bin Ömer'in ölülerin ruhuna Bakara Sûresinden okunabileceğini tavsiye ettiği anlatılmaktadır. (Beyhaki, 4:56) Hanefî mezhebine göre de, bir insan akrabasının veya yakın dostunun kabri başında Kur’an okusa güzel olur. (V. Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 8/49). Şu ifadeler de Hanefî Âlimlerine aittir. “Ehl-i Sünnet vel-Cemaate göre, bir insan namaz, oruç Kur’an’ın okumak, zikir, hac gibi işlediği güzel amellerinin sevabını başkasına hediye edebilir. (Fethu’l-kadîr, 6/132; el-Bahru’r-Raik,7/379- Şamile-; Reddu’l-Muhtar, 2/263). Bu düşüncelerle Nisan Ay’ı Kur’an Hatmini burada başlatmış bulunuyoruz. Herkese Hayırlı olsun… Not: Herkes aldığı cüzlerin mealini de okuyacak ve hayatında uygulamak için gayret sarfedecektir. Ve Ay sonunda ölmüş olan yakınlarımızın ve tüm mü’minlerin ruhuna hediye etmek üzere duası yapılacaktır. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah Kabul Etsin... 1. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 2. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 3. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 4. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 5. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 6. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 7. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 8. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 9. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 10. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 11. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 12. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 13. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 14. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 15. Cüz Zeynebİslamoğlu (Okundu) 16. Cüz Numan YALÇIN 17. Cüz Numan YALÇIN 18. Cüz iklimya 19. Cüz Abdulmelik 20. Cüz kamer34 21. Cüz 22. Cüz 23. Cüz 24. Cüz Yitiksevda 25. Cüz Yitiksevda (Okundu) 26. Cüz Yitiksevda 27. Cüz Yitiksevda (Okundu) 28. Cüz 29. Cüz FECR 30. Cüz serpil Allah Kabul Etsin... Hatim Başalngıç Tarihi :02.05.2011 Hatim Bitiş Tarihi : 30.05.2011
__________________ Hafız olmak mesele değil Hafız ölmek mesele... | |
03 Mayıs 2011, 11:27 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Nisan Ay'ı Kur'an Hatmi... Mealiyle birlikte 29.cüzü de bana yazın
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
03 Mayıs 2011, 11:45 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: Nisan Ay'ı Kur'an Hatmi...
24-25 Cüzü Bana 26.Cüzü Bir abimi verdim 27. Cüzü kızım Meali ile Ölü olan ruhlarımızı diriltmek için Okuyacağız...
|
03 Mayıs 2011, 12:54 | Mesaj No:14 | |
Cevap: Nisan Ay'ı Kur'an Hatmi... Alah kabul etsin... 29. Cüz sizindir... Alıntı:
Not: Kişiye birden fazla cüz verimeyecek ama ailenizden kuyacakların belirtilmesi duırumunda (Bir kardeşimizin öğrencileri, dir kardeşimizin ailesi buna örnektir..
__________________ Hafız olmak mesele değil Hafız ölmek mesele... | ||
03 Mayıs 2011, 12:55 | Mesaj No:15 |
Cevap: Nisan Ay'ı Kur'an Hatmi... İkinci Hatim için şimdiden görüş belirtirseniz sevinirim ...
__________________ Hafız olmak mesele değil Hafız ölmek mesele... | |
03 Mayıs 2011, 15:47 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 13773 Üyelik T.:
01 Mayıs 2011 | Cevap: Nisan Ay'ı Kur'an Hatmi...
Selamunaleykum babam 25.cüzü ve 27. cüzü almıştı ben 25. ve27. cüzü okudum .allah yerine ulaştırsın... |
03 Mayıs 2011, 15:49 | Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: Nisan Ay'ı Kur'an Hatmi...
Teşekkürler hande kızım Allah hakk yolda ayaklarımızı sabit kılsın Sayın hande ablam. |
03 Mayıs 2011, 16:35 | Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Cevap: Nisan Ay'ı Kur'an Hatmi... Kur’an öylesine mucize bir kitaptırki insan defalarca okusa sanki bu ayetleri hiç okumamış gibi gelir. Burası yorum yeri değil fakat 20.cüzün ayetlerini okyunca birkaç satır yazmadan geçmek istemedim. Kuran okurken insan kendisini o ayetlerin içerisinde analiz etmelidir. 20.cüzün içerisinde bulunan şu ayetlere bakarmısınız. اَحَسِبَ النَّاسُ اَنْ يُتْرَكُوا اَنْ يَقُولُوا اٰمَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ “E hasiben nasu ey yutraku ey yekulu amenna ve hum la yuftenûn.” "İnsanlar sırf `inandık' demekle; hiçbir sınavdan geçirilmeksizin bırakılıvereceklerini mi sanıyorlar?" وَلَقَدْ فَتَنَّا الَّذٖينَ مِنْ قَبْلِهِمْ فَلَيَعْلَمَنَّ اللّٰهُ الَّذٖينَ صَدَقُوا وَلَيَعْلَمَنَّ الْكَاذِبٖينَ “Ve le kad fetennellezine min kablihim fe le ya'lemennellahullezine sadeku ve le ya'lemennel kazibîn.” “Biz onlardan önceki kuşakları sınavdan geçirdik. Bu sınav sonucunda Allah, doğru sözlüler ile yalancıları kesinlikle belirleyecektir.”Ankebut/2-3 İman, sırf dille söylenen bir söz değildir. iman, birtakım yükümlülükleri olan bir gerçektir. Kendine özgü ağırlıkları bulunan bir emanettir. Sabretmeyi gerektiren bir cihaddır. Katlanılması zorunlu olan bir çabadır. Bu yüzden, insanların "inandık" demeleri yeterli değildir. Sınavdan geçirilmeden, bu sınav esnasında kararlılıklarını ortaya koymadan, bu sınavdan cevherleri arınmış, kalpleri berraklaşmış olarak çıkmadan sırf böyle bir iddiada bulunmakla bırakılmazlar. Tıpkı ateşin altını eriterek, saf altın madeni ile karışımında bulunan diğer değersiz madenleri birbirinden ayırması gibi -sınav anlamına alınan fitne kelimesinin sözlük anlamı, altının eritilerek saflaştırılmasıdır. Bu açıdan kelimenin kendine özgü bir anlamı, bir çağrışımı ve bir işareti vardır.- Aynı şekilde sınavlarda kalpleri şekillendirir. İşte, bu iman uğruna sınavdan geçirilme olgusu, yüce Allah'ın ölçüsünde değişmez bir temel, her zaman geçerli olan bir kanundur! O halde bizler kuranı hem okuyalı hem anlayalım hemde yaşayalım. Çünkü önümüzde çetin bir sınav vardır bu sınavdan ancak Allah'ın kelamı ile kuşandığımız takdirde başarı sağlayabiliriz. 20.cüz Allah’ın izni ile okunmuştur. EN doğruyu bilen yüce ALLAH (c.c) dur.
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
Konuyu Toplam 11 Kişi okuyor. (0 Üye ve 11 Misafir) | |