|
Konu Kimliği: Konu Sahibi YASEMİN ATAMAN,Açılış Tarihi: 19 Şubat 2012 (01:44), Konuya Son Cevap : 10 Mart 2012 (12:37). Konuya 33 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Mart 2012, 02:22 | Mesaj No:31 |
Durumu: Medine No : 11916 Üyelik T.:
02 Mart 2010 | Cevap: Elif Nur Uşma-Cemrenur-Nisanur kızlarımıza Nitekim Kur’an-ı Kerim, insanın nefsanî istek ve arzularını da mabud (ilah) diye tanımlamaktadır. Nefsine uyan onun istek ve arzularına tabi olup onun için ölesiye çaba sarf eden herkes putperest ve müşriktir. İşte “La İlahe İllallah (c.c.)” Allah’tan (c.c.) başka, ister enfüsi ister afakî olsun, bütün ilahları ortadan kaldırır. İnsan gönlünden bütün enfüsi ve afakî ilahları atıp, onu Allah (c.c.) için tertemiz tutmalı. ellerine sağlık prensesim çok güzel bir sunum maşaallah. Allah(c.c) ilmini artırsın. Şimdi sana bu güzel sunumun üstüne bir soru!!!!! Halk arasında bir hadis var "kelime-i tevhid diyen cennete gidecek." bu hadis sana nasıl bir mesaj veriyor. Bu hadisi hiç duymuş muydun? Mesela, Bir insan Allah'a olan kulluk görevlerini yapmıyorsa,Allah ın emir ve yasaklarına uymuyor önemsemiyorsa, Allah ın asla affetmeyeceği şirk günahını işliyorsa günde 5000 kelime-i tevhid çekse cennete gider mi? Bunu araştırmanı istiyorum. Benim için araştırıp topladığın bilgileri yazabilir mısın? Hatta bu konuyu daha farklı çalışabilirsın bir kağıt kalem al ve 10 kişi ile bu konuyu röportaj yap bize yayınla bakalım toplumdaki kardeşlerimiz nasıl cevap veriyor bizde öğrenelim. Benim etrafımdaki çoğu insan gidecek diyoruzgn. Haydi birde sen araştır küçük araştırmacı.
__________________ |
09 Mart 2012, 02:29 | Mesaj No:32 | |
02 Mart 2010 | Cevap: Elif Nur Uşma-Cemrenur-Nisanur kızlarımıza Alıntı:
Maşaallah kamer kardeşim kızlarımız araştırıyor. Rabbim ilimlerini artırsın. İnşaallah cemre katılımlara dönecek.Kızlarla güzel çalışmalar yapmak isterim birde cemrenın onlara süprızı olacak. Sanırım Yasemin teyzeniz sizin kendi anladığınız o küçücük aklınızla tevhidi anlatmanızı sizden istemiş olabilir... Evet prensesler ben sizin dilinizden öğrenmek istiyorum okuyun araştırın anladığınızı yazın bize veya evdeki büyüğünüze sorun öğrenin bize yazın. Anladığınız kadar 2-3 cümle olsa bile sizin anladığınız olsun olur mu? Ben ihmal ettim bu paylaşımı hakkınızı helal edin. ama artık her cvb tan sonra yeni çalışmalarla burda olurum. Haydı kızlar soruma cevap bekliyorum..
__________________ | |
09 Mart 2012, 16:58 | Mesaj No:33 |
02 Mart 2010 | Cevap: Elif Nur Uşma-Cemrenur-Nisanur kızlarımıza Prensesler meal hatmınede bekliyorum sizi. Bakın abileriniz ablalarınız 1. cüzdeki kavramları anlatıyor bir kavrama bir ayette siz araştırın bakalım. Belki sizin yazacağınız ayet bizi uyandırır. Haydi bekliyoruz.
__________________ |
10 Mart 2012, 12:37 | Mesaj No:34 | ||
Cevap: Elif Nur Uşma-Cemrenur-Nisanur kızlarımıza Alıntı:
Abla bu çocuklara biraz zor olmayacak mı? Röportaj! hemde tevhid için hemde bu minik kızlar inşaallah başarırlar haydi bakalım merak ediyorum. küçükler büyükleri geçecek gibi yola çıkmışlar. Alıntı:
Evet çocuklar meal hatmınde size de yer var hadi gelin .
__________________ Yurdum insanına batıl hak gibi zulumde adelet miş gibi yutturulmuş | |||
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |