|
Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi: 14 Ocak 2009 (14:27), Konuya Son Cevap : 19 Mart 2013 (19:58). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Ocak 2009, 14:27 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Kuranda allah'ın ''yazıklar olsun'' dedikleri.. Kuranda allah'ın ''yazıklar olsun'' dedikleri.. 1-Kendi Yazdıkları Kitapları “Bu Allah Katındandır”Diyenlere Vay(yazıklarolsun), Kitabı elleriyle yazıp, sonra da onu az bir değere satmak için,«Bu Allah katındandır» diyenlere! Vay ellerinin yazdıklarına! Vaykazandıklarına!.2/Bakara-79 2-Kafirlere Allah ki, göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. Şiddetli azaptan dolayı kâfirlerin vay haline!.14/İbrahim-2 Sonra guruplar kendi aralarında ayrılığa düştüler. Büyük güne şahit olunduğu zamanda vay o kâfirlerin haline!(yazıklar olsun).19/Meryem-37 3-Allah’a Vasıf Yakıştıranlara Hayır,Biz hakkı batılın tepesine fırlatırız da beynini parçalar, bir degörürsün ki, (batıl) o anda yok olup gitmiştir! Allah'a isnad ettiğinizo nitelikler yüzünden vay sizlere.[I]21/Enbiya-18 4-Allah’ı Anmakta Kalbleri Katılaşanlara Allahkimin gönlünü İslam'a açmışsa, o, Rabbi katından bir nur üzere olmazmı? Kalbleri Allah'ı anmak hususunda katılaşmış olanlara yazıklarolsun; işte bunlar apaçık sapıklıktadırlar.39/Zümer-22 5-Müşriklere-Allah’a Ortak Koşanlara Deki: Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Bana ilâhınızın bir tek İlâholduğu vahy olunuyor. Artık O'na yönelin, O'ndan mağfiret dileyin.Ortak koşanların vay haline!.41/Fussilet/6 6-Zulmedenlere Ama aralarından çıkan guruplar, bir ihtilâfa düştüler. Acı bir günün azabı karşısında vay o zulmedenlerin haline!.43/Zuhruf-65 7-Yalancı-Günahkar Kişilere Vay haline, her yalancı ve günahkâr kişinin!45/Casiye-7 8-Hesap Gününü Yalanlayanlara İşte o gün, yalanlayanların vay haline.52/Tur-11 O gün yalan diyenlerin vay haline!.77/Mürselat-15/19/24/28/34/37/40/45/47/49 9-Ölçü ve Tartıda Hile Yapanlara-Yolsuzluk Yapanlara Ölçüde ve tartıda hile yapanların vay haline.83/Mütafifin-1 10-İnsanları Arkadan Çekiştiren-Alay Edenlere-Dini Yıkmak İçin Komplo Kuranlara Arkadan çekiştirip duran, kaş göz hareketleriyle alay eden her kişinin vay haline.104/Hümeze-1 11-Namaz Kıldıkları Halde Namaz Bilincinden Yoksun Olanlara,Fahşa ve Münkeri Terk Etmeyen Kimselere Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar/gafildirler.[I]107/Maun-104-105 12-Peygamberi Rehber-Dost Edinmeyip Başka Kişileri Rehber Edinenler Ogün, zalim kimse ellerini ısırıp: «Keşke Peygamberle beraber bir yoltutsaydım, vay başıma gelene; keşke falancayı dost edinmeseydim. Andolsun ki beni, bana gelen Kuran'dan o saptırdı. Şeytan insanı yalnız veyardımcısız bırakıyor» der.[I]25/Furkan-27-28-29 13-Azgınlık Edenlere-Tuğyankarlara Sonra şöyle dediler: «Yazıklar olsun bize; doğrusu azgınlık edenlerdendik.»68/Kalem-31 14-Allah Hakkında Yalan Uyduranlara Musa onlara: Yazık size! dedi, Allah hakkında yalan uydurmayın! 20/Tâhâ-61 15-Kur'an'ı Çağdışı Görenlere Anave babasına: Öf be size! Benden önce nice nesiller gelip geçmişken,beni mi tekrar dirilmekle tehdit ediyorsunuz? diyen kimseye, ana vebabası Allah'ın yardımına sığınarak: Yazıklar olsun sana! İman et.Allah'ın vâdi gerçektir, dedikleri halde o: Bu, eskilerin masallarındanbaşka bir şey değildir, der. 46/Ahkâf -17 16-Allah’a Karşı Aşırı Gidenlere Kişinin:Allah'a karşı aşırı gitmemden dolayı vay bana, yazıklar olsun;gerçekten ben, alaya alanlardandım, diyeceği gün gelmezden önce.39/Zümer-56 17-Peygamberleri Alaya Alanlara Kullara yazıklar olsun! Kendilerine hangi elçi gelse, onu alaya alıyorlardı.36/Yasin-30 FECR |
Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı | Kur'ân-ı Kerim Genel | Medineweb | 1 | 2913 | 01 Ocak 2013 16:58 |
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj | Anket'ler-Röportaj'lar | EyMeN&TaLhA | 1 | 2770 | 02 Kasım 2010 01:14 |
Ebuzerr / (Ali Şeriati) | Ashab-Kiram(r.a) | Mihrinaz | 5 | 4970 | 16 Temmuz 2010 01:33 |
BAKMAK YETMEZ.... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Mihrinaz | 4 | 2236 | 24 Nisan 2010 15:15 |
İN'SANLARDAN... | Serbest Kürsü | Beytül Ahzan | 3 | 2266 | 02 Mart 2010 22:27 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |