|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 14 Kasım 2007 (21:15), Konuya Son Cevap : 06 Aralık 2010 (12:41). Konuya 15 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Kasım 2007, 21:15 | Mesaj No:1 |
Kökten Dinciyim Ben Kökten Dinciyim Ben Farkettiniz mi bilmem, ben bir "kökten dinci"yim!.. Benim zâhirde köküm Allah Rasûlü"ne dayanır... Benim bâtında köküm Allah`a erer!.. Allah indindeki Din İslam, Dinimdir!. Allah kelâmı, kitabımdır!. Sadece bir okur-yazarım!. Kitabullah`ı "oku"rum elimden geldiğince... Allah indindeki Din İslam`ı, açıklamağa çalışırım takdir edilmiş anlayış kapasitesince... Bâtında, varlığım Hakk`a aittir... Zâhirde hitâbım, halkadır!. Secdem âlemlerin rabbı olan Allah`adır; bilirim ki, sistemde bir "hiç"im!. Kulluğuyla şereflendirmiştir; tüm insanlığa ve mahlûkata, hiç bir ayırım yapmadan, takdirimde olan hizmeti en büyük nimet bilirim!.. İnsanları ve mahlûkatı yargılama, değerlendirme, yönlendirme benim ne görevimdir, ne de hakkım; çünkü ben Abdullah"ım!. Takdir ve hüküm ise âlemlerin Rabbı olan "Allah"ındır!. Evet, ben "kökten dinci"yim!. Allah Rasûlü"nün getirdiği gerçeklerin herkes tarafından duyulmasına hizmet veririm... Ve orada biter benim görevim!.. Çünkü ben "kökten dinci"yim!. "Tebliğ et, budur senin görevin; sen onlara zorla uygulatıcı değilsin" hükmü benim başımın tâcıdır. Allah Rasûlü`nden bu yana gelmiş herkesi dinler, okur, edebildiğim kadar istifade ederim; ama tek mutlak kaynağım, Kitabullah ve Allah Rasûlü`dür!. Kim, hangi yoldan, hangi anlayıştan, hangi topluluktan, hangi ırktan ya da milletten kabul ederse etsin kendisini; hiç bir ayırım sözkonusu olmaksızın hepsine sevgi duyarım; hizmeti görev bilirim!.. Zira "kökten dinci"yim ben!. Allah indindeki Din`dir, benim Dinim!..İkândır artık benim imânım!. Evet, "kökten dinci"yim ben !... Görüşümün kaynağı "El Basîr"dir!.. O dilemese değerlendiremem!. Algılamamın kaynağı "Es Semî`"dir!... O takdir etmemiş olsa algılayamam!. Konuşup yazmamın müessiri "El Mütekellîm"dir! Onun lûtfu ve takdiriyle âşikâr olmaktadır bilgilerim! Allah Rasûlü, tüm insanlara, yaşamın ve ölümötesinin gerçeklerini bildirmek için gelmiş ve bu görevini de hakkıyla ve kemâliyle yerine getirmiştir.. Ben, "kökten dinci"yim!... Allah Rasûlü`nden öğrendiklerimi, ayırımsız bir şekilde insanlarla paylaşırım... Ötesi, hiç sorunum değildir!.. Zorlayıcı, uygulatıcı, kabul ettirici değilim ben! "Kökten dinci"yim ben!.. Haddimi bilirim; önderlik, liderlik, hocalık, efendilik, şeyhlik taslamam... Yalnızca, öğrendiklerimi paylaşırım!. Çünkü kulum ben; O`na efendilik taslamak yakışmaz bana!. Zîra dedim ya, "kökten dinci"yim ben! Bilirim bildiririm, hayatta en değerli şey Kitabullah`ta yazılı olanlardır!... Ve de onu "OKU"yabilmektir!. Gereklerini kavrayıp, yaşayabilmektir!. Ve bilirim bildiririm ki bu da ancak Allah`ın takdir edip kolaylaştırdıklarına nasibolacaktır!.. Bu sebeple dahi, kimseyi hatalı, kusurlu, eksik noksan görmem; takdir Yaratanına aittir, der geçerim!. Ben kavgaya, tartışmaya değil, bildiklerimi paylaşmaya geldim!. İşte böylece, hâlis muhlis "kökten dinci"yim ben!. Temenni ederim ki "Dinin köküne" erdirsin Allah bütün insanları; Allah indindeki sistemi ve gerçeği farkedip, geleceklerini en güzel şekilde inşâ ederek cennete gireler! "Ben", diyorsam bağışlayın, bu yalnızca ifade gereği; dedimdi ya, bildirildi ki, "HİÇ"im, gene ben!. Zira, "Oku"dum takdirimdeki kadarıyla Kitabullah`ı!... | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2911 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3655 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3296 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7853 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7322 | 02 Ekim 2012 21:16 |
14 Kasım 2007, 22:38 | Mesaj No:2 |
Cvp: Kökten Dinciyim Ben
ecrin hocamız elinize sağlık kökten ondan uzak kalmaktansa kökten ona bağlı olalım bu bizim için izzettir.
| |
14 Kasım 2007, 22:43 | Mesaj No:3 |
iki yıldızın yanına bir yıldız eklenmiş ve aktif üye denilmiş rumuzumuzun altına uygun gören editörlere teşekkürlerimizi arz ederiz.aktifliği sürekli halde tutabilirsek ne ala bize .kendi kendime aferim diyebilirmiyim hadi diyeyim aferin sana kötü niyetli kardeş sui_zan
| |
14 Kasım 2007, 22:47 | Mesaj No:4 | |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Kökten Dinciyim Ben Alıntı:
Evet çok doğru.Maalesef dini kendi tekellerinde, toplumu kontrol altında tutacak öğretiler olarak bilen ve kullananlar, Allah'ın gönderdiği kitapta yazılanları uygulayanları aşırılıkla suçlamaktadır. Allah bizleri Kur'an ışığında aydınlatsın... | |
14 Kasım 2007, 23:00 | Mesaj No:5 | |
Estağfurullah Aktifliğinizin devamını dileriz Güzel yorumlarınızıda forumda çokça görmek isteriz buna emin olun Selametle... | |
15 Kasım 2007, 20:55 | Mesaj No:7 |
Cvp: Kökten Dinciyim Ben Evet çok doğru.Maalesef dini kendi tekellerinde, toplumu kontrol altında tutacak öğretiler olarak bilen ve kullananlar, Allah'ın gönderdiği kitapta yazılanları uygulayanları aşırılıkla suçlamaktadır. Allah bizleri Kur'an ışığında aydınlatsın... '' Kendi tekkelerinden'' kastınız nedir anlıyamadım da ?............ Bence bu ifadeyi kullanmanız doğru değil.Çünkü tüm tekkelerdeki ilim insanlarını da kapsatarak vebal almış oluyorsunuz... Eğer kastınız üniversite öğretim görevlileri olsa bile... Çünkü hepsini bir sınıfa koymuş oluyorsunuz.. Bunun yerine bir ''kısım insanlar kendi tekkelerinde '' ifadesini kullanmak, daha uygun olabilir bence.... Bu ifade haricinde sizin ile hem fikirim efendim.... | |
15 Kasım 2007, 22:52 | Mesaj No:8 |
oda bir şey mi.. ben Radikal islamcı olma yoluna adayım.. inşaallah. .Görüşümün kaynağı "El Basîr"dir!.. O dilemese değerlendiremem!. Algılamamın kaynağı "Es Semî`"dir!... O takdir etmemiş olsa algılayamam!. Konuşup yazmamın müessiri "El Mütekellîm"dir! Onun lûtfu ve takdiriyle âşikâr olmaktadır bilgilerim! sabit kalasın inşaallah..emeğine sağlık.. Haddimi bilirim; önderlik, liderlik, hocalık, efendilik, şeyhlik taslamam... Yalnızca, öğrendiklerimi paylaşırım!. Çünkü kulum ben; O`na efendilik taslamak yakışmaz bana!. | |
18 Kasım 2007, 23:15 | Mesaj No:9 | |
Kardeş tekke demedim tekel dedim yanlış anlaşılma olmuş sanırım | |