|
Konu Kimliği: Konu Sahibi karlofca61,Açılış Tarihi: 25 Aralık 2007 (13:55), Konuya Son Cevap : 06 Aralık 2021 (15:00). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Aralık 2007, 13:55 | Mesaj No:1 |
Üç soru ve üç muhteşem cevap.... Üç soru ve üç muhteşem cevap.... Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına ateist olarak geri döner. Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler. Hoca ve delikanlının arasında geçen dialog şöyle devam eder. Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin? Hoca: ALLAH'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap verebileceğim.Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin? Hoca: ALLAH'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap verebileceğim. Delikanlı: Emin misin? Proferserler bile cevap veremedi bana. Hoca: ALLAH'ın izniyle cevap vermeye çalışırım Delikanlı: 3 sorum var 1. ALLAH yaşıyor mu? öyle ise, şeklini bana göster 2. Takdir (kader) nedir? 3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi? (haşa) Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar. Delikanlı canı yana yana sorar; Neden sinirlendin ki? Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç soruna bir cevabım der. Delikanlı: Hiç birşey anlamadım. Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim. Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun? Delikanlı:Evet Hoca: Bana bu acının şeklini göster ozaman! Delikanlı: Gösteremem. Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes ALLAH'ın varlığını hisseder ama ALLAH'ı göremez. Hoca: Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü? Delikanlı: Hayır. Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? aklından geçti mi? Delikanlı: Hayır Hoca: Bu işte takdir dir (kader) Hoca: Biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmış değil miyiz ? Delikanlı: Evet böyle denir. Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan yapılmadı mı? ALLAH isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı? | |
Konu Sahibi karlofca61 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Peygamberimiz s.a.v Hakaret edenin sonu........ | Bilgi Dağarcığı | Tuba_ | 3 | 2538 | 09 Eylül 2008 14:48 |
Yaratıcı Bir Öğretmendir | Allah(c.c) | Mihrinaz | 1 | 2022 | 13 Mart 2008 21:04 |
Ey Ağlamak........ | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Beytül Ahzan | 3 | 2412 | 13 Mart 2008 20:50 |
***Birinci Muradın Duası...** | Dua Bölümü | karlofca61 | 0 | 2409 | 04 Mart 2008 18:00 |
seccadenin feryadı | Namaz-Abdest-Teyemmüm | Kara Kartal | 2 | 2149 | 25 Şubat 2008 12:55 |
25 Aralık 2007, 14:59 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 458 Üyelik T.:
23 Ekim 2007 | Cvp: Üç soru ve üç muhteşem cevap.... Allah Razı olsun kardeşim. Bu sorular İmamı Azam'a sorulan sorulara benziyor Uc kisi Imami Azam'a birer sual sordular.Sualler sunlardi: Birincisi:-Bana Allahi goster. Ikincisi:-Cehennemde cezayi ates verecektir,halbuki cinler atesten yaratilmislardir.Ates,atesten muteessir olur mu? Ucuncusu:-Hersey kaza ve kader iledir diyorsun,halbuku goruyoruz ki herkes yaptigini mecburiyetle yapiyor.Ne dersin? Imami Azam yerden bir avuc toprak aldi.Bu uc kisinin suratina serpti.Bu hareketi kadiya sikayet ettiler.Imami Azamise: Ben uc suale tek hareketimle cevap verdim"dedi. Birincisinin attigim toprakla gozu agridi.Ama agriyi goremedi.Ona Allahi gormenin imkansiz oldugunu,daha agriyi goremezkn Allahi gormeye kalkmamasi gerektigini anlatmis oldum. Ikincisi ise topraktan yaratilmis oldugu halde benim attigim topraktan muteessir oldu,atesin atesten muteessir olabilecegini anladi. Ucuncusu ise cebriyeci idi:"Herkes yaptigini mecburen yapiyor"diyor,insandaki cuz i iradeyi unutuyordu.Ama benim cuzi irademi unutmadi ve "mecburen topragi atti" demedi,beni sikayet etti.Kendisini tekzip etti" dedi. |
25 Aralık 2007, 17:00 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 25 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Üç soru ve üç muhteşem cevap....
evet bu üç soru İ'mâm-ı A'zâm Hz. sorulmuş bir sorudur bende öyle hatırlıyorum. Hoca olsun olmasın kimseyi küçük görmememiz gerekir. veya diğer bir ifâde ile hafife almak gibi. |
25 Aralık 2007, 22:41 | Mesaj No:4 |
Cvp: Üç soru ve üç muhteşem cevap.... Din dogmatiktir ama islam dini akla ve mantığa uygun bir dindir. Okuduğumuz hikayede de olduğu gibi islamda herşeyin mantıklı ve akla uygun bir cevabı muhakkak vardır.
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
25 Aralık 2007, 22:48 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 25 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Üç soru ve üç muhteşem cevap....
o cevapları en güzel şekilde verenler arasında İmâm-ı Â'zâm Hz. şüphesiz ki yeri çok önemlidir. O küçük yaşta dahî büyük âlimlerle yarışacak kadar bilgili idi. Hatta bir keresinde kendisini çok üstün gören ama ateist olan birisi o bölgeye gelir ve sizin Âlimlerinizle yarışmak istiyorum der. O Ahâli ise sen önce küçük bilginimizi yen ondan sonra onlarla yarışırsın derler. O küçük bilgin olan İmâm-ı A'zâm hz. o yarışmanın galibi çıkmıştır. Eğer benim iki yılım olsada idi Numan mahvolmuştu. diye bir sözü vardır. İmâm-ı A'zâm hz. küçük yaşta Câfer-i Sâdık R.A. Hz. yanında kalıp O Büyük Zât'tan istifâde etmişti. |
06 Aralık 2021, 15:00 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Bizim ataistler bu cevplarla tatmin olmazlar. Uydurulmuş rivayetleri islam bu sanıp saldıriyorlar. Cevaplarda boşa gidiyor haliyle. Nerde o eski ataistler dicem şimdi |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |