|
Konu Kimliği: Konu Sahibi HALUK GÜMÜŞTABAK,Açılış Tarihi: 16 Nisan 2010 (12:09), Konuya Son Cevap : 20 Nisan 2010 (00:37). Konuya 11 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
20 Nisan 2010, 00:26 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | RE: DİNDE ZORLAMA YOKTUR......
Haluk abi benim üzerinde durmak istediğim esas nokta günümüzde Fıkıh kaynaklarının hangisine bakarsak bakalım bu hüküm hiç Kurana müracaat edilmeden aynı şekilde aktarıla geliyor Kuran gözü ile ele aldığımda bu tür hükümleri boşa çıkıyor bunu acaba kaç kişi bunu idrak ederek alabiliyor ? İmamlara gelince elbette bu sözlerin onlara ait olup olmadığına garanti yoktur. Allah bizleri aklederek dini yaşayanlardan eylesin... |
20 Nisan 2010, 00:37 | Mesaj No:12 |
Re: Dinde zorlama yoktur...... Çok haklısınız, bu konuda hepimize düşen görevler var. Bizler elimizden geldiğince insanlara ulaşmaya çalışıp bu konularda uyarılarda bulunup, toplumu kur'ana yönlendirmeliyiz. Günümüz de Kur'ana yönlendirmeyi bırakın, onu sizler anlayamazsınız diyerek, kendi inanç ve düşüncelerini sanki rabbin sözleri gibi anlatıyor ve bunlarada kesin doğrulardır deme cesaretini gösteriyoruz. Allah yardımcımız olsun. Benim korkum, peygamberimizin söyleyeceği o sözün gerçek olmasıdır. ( Benim ümmetim Kur'anı devre dışı bıraktılar) Rabbim yardımcımız olsun. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |