Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi HALUK GÜMÜŞTABAK,Açılış Tarihi:  14 Eylül 2010 (20:46), Konuya Son Cevap : 21 Aralık 2010 (00:44). Konuya 40 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Aralık 2010, 00:44   Mesaj No:41
Medineweb Acemi Üyesi
Durumu:bady_boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13039
Üyelik T.: 15 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:

selamün aleyküm.Haluk kardeşim yanlış anlıyosun ama beni.Ben seni yargılamaya veya yadırgamaya çalışmıyorum sorularım cok açık ve net.Merak ettiğim için soruyorum.çünkü sen durmadan ehli sünnette yanlışlık var diyosun ben de karşılaştırayım diyorum sadece bu.ehli sünnete 2 rekatlık bir namazda niyet edersin kıyamda kurandan biraz okursun.surelerden.rükuya gidersin.3 sübhane rabbiyel azim dersin.semiyallahulimen hemideh diyerek doğrulursun Allahüekber diyerek secdeye gidersin secdede 3 sübhane rabbiyel ala dersin (2 kez tekrarlarsın) sonra kıyama kalkarsın aynışekide fatiha arkasından bi sure sonra tekrar rüku secde bu sefer oturursun ettahıyat okursun salli barik duaları okursun selam verip bitirir sin. ehli sünnetetin 2 rekatlik namazı bu.günde 5 vakittir 4 sabah,10 öğle,8 ikindi (4 rekatlık sünneti kılma zorunluluğun yok) 5 akşam,10 yatsın(yine ilk dört rekatlık sünneti kılma zorunluluğun yok isteğe bağlı) 3 te vitir vacip.birgünlük namaz.Günahlara işlememeye calışcaksın devamlı şükür ve allah rızası için yaşıyacaksın gerisi fıkhı konular.Ben bakıyorum da garip olan hiç bişi yok ehli sünnette herşey mantığa yatkın sana garip gelen ne.bir başka yerde okudum Ve bide kaza lara kefaretlerle uğraşıyosun haluk kardeşim ister doğru olsun ister olmasın kaza veya kefaretler biz namazımızı oruçumuzu zekatımızı neden veriyoruz Rabbimiz bizden razı olsun diye.Kabul edicek olan yine Allah (C.C) farzlarınıda Kabul garantisi varmı.yok kefaretlerimi yerine getirmişim kazaya kalan namazlarımı kılmışım bunda ne gariplik var yine kabul edicek olan cenab-ı hak Neden bu kadar uğraşıyosun ki.öğle bi yargılıyosunki ehli sünneti bize Allah korusun şirk koşuyomuşuz gibi bakıyosun.tuhaf olan hiç bişi yok eğli sünnette boşuna uğraşma eğer hakkaten bişi arıyosan mantığın bulur.çünkü şeytanın işi ne.hakaten bir arayıştaysan ehli sünnetin içine gir bütün sorularına cvp bulursun hadi selamün aleyküm.

Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)