|
Konu Kimliği: Konu Sahibi HALUK GÜMÜŞTABAK,Açılış Tarihi: 02 Ocak 2011 (16:05), Konuya Son Cevap : 04 Ocak 2011 (15:06). Konuya 35 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Ocak 2011, 15:09 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Kadınlar Cuma Namazına Gitse Ne Olur Gitmese Ne Olur.
SELAM: Cuma namazı bu gün tartışılacak ve üzerine konuşulacak bir konu değildir.Ben dikkati buna çekmeye çalıştım ama kimse kaale almadı. Öncelikle cuma namazı eda için şartları oluşturrmak gerektiğine inanıyorum. Cuma namazı şartlarının nasıl oluşacağı üzerine kafa yormak gerekir.Bugün kadınlar cuma namazına gitse ne olur gitmese ne olur. |
03 Ocak 2011, 23:48 | Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 10886 Üyelik T.:
04 Ekim 2009 | KADINLAR BAYRAM NAMAZINA GİDER 6340 - İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam, her iki bayramda da kızlarını ve hanımlarını (musallaya) çıkarırdı." Bayram namazına giden bayanlar neden cuma namazına gitmesin..?
__________________ Henüz Resmedilmemis Bir Hüznün Çizgilerini Tasir Suretim... İste Bu Yüzdendir İçten İçe Döküntülerim... |
03 Ocak 2011, 23:57 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 |
Hakikat kardeşim kimse gitmesin demiyor bizim dediğimiz Farz mevzuudur yoksa teşvik vardır gidilmesine İslam ulemasının icması ile ama Farz denilir ise ortaya bir çok sorun çıkar Farzın terki olmaz heleki namaz gibi dirilişe vesile olan bir ibadette ....
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
04 Ocak 2011, 00:09 | Mesaj No:24 | |
Durumu: Medine No : 8025 Üyelik T.:
10 Mayıs 2009 | Alıntı:
Fıkıhda böyle der böyle biliriz. Bizim burda itiraz ettiğimiz kadınlara da cumanın farz olduğu iddiasıdır. Cuma namazı kadınlara da farz diyen haluk beye resulullahın uygulamaları neydi, eşlerini cumaya götürmüşmüydü, halifeler nasıl uygulamıştı diyorum ama ne hikmetse arkadaşımız buna cevap verme yerine başka şeyler yazmayı tercih ediyor. | |
04 Ocak 2011, 00:10 | Mesaj No:25 |
04 Ekim 2009 |
İyide güzel abim bayram namazıda farz değildir bayanlara..Bu hadise bakacak olursak farz görünüo.. 6340 - İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam, her iki bayramda da kızlarını ve hanımlarını (musallaya) çıkarırdı."
__________________ Henüz Resmedilmemis Bir Hüznün Çizgilerini Tasir Suretim... İste Bu Yüzdendir İçten İçe Döküntülerim... |
04 Ocak 2011, 00:13 | Mesaj No:26 | |
10 Mayıs 2009 | Alıntı:
Bayram namazına götürürdü anlamında ise bunu illaki FARZ olarak alamayız ki.. Eğer farz olarak görseydi efendimiz sadece kızlarını, hanımlarını götürmekle kalmaz sahabeye de emrederdi, değil mi? Var mı öyle bir emir, eşlerinizi, kızlarınızı bayram namazlarına götürün, bu sizin üzerine emirdir gibi bir hadis???? | |
04 Ocak 2011, 00:22 | Mesaj No:27 |
04 Ekim 2009 | Allah Resulunün yapmış olduğu her bir hal ve hareket müslüman kullara örnek olması değilmidir..Bunun için emir gerekirmi..?
04 Ocak 2011, 00:40 | Mesaj No:28 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 |
Bayram namazı Zaten Farz bir namaz değildir Sünnettir sünnet olan bir şeyin farz olması düşünülemez hakikat kardeşim musallaya çıkarma çok farklı namaza iştirak etme çok farklı olaylar ona bakarsan İmam Hasan ve Hüseyin de akılları ermesede her daim Allah resulü ile birlikte camide idiler ve oynuyorlardı orda bununla ilgili bir çok rivayet mevcut....
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
04 Ocak 2011, 00:49 | Mesaj No:29 |
04 Ekim 2009 | Bize İbn Cureyc tahdîs edip şöyle dedi: Bana Atâ, Câbir ibn Abdillah'tan haber verip şöyle dedi: Ben Câbir'den işittim, Peygamber (S) ramazân bayramı günü ayağa kalkıp, bayram namazı kıldırdı. Yânî evvelâ namazla işe başladı. Sonra hutbeyi yaptı. Peygamber hutbeyi bitirince bulunduğu yerden indi ve kadınların yanına geldi. Bilâl'in eline dayanarak kadınlara va'z etti. Bilâl elbisesini açmıştı. Kadınlar sadakalarını onun içine atıp duruyorlardı. Râvî İbn Cureyc: Ben Atâ ibn Ebî Rebâh'a: Kadınların bu verdikleri ramazân bayramı zekâtı mı idi? diye sordum. Atâ: Hayır, lâkin o zamanda vermekte oldukları *bir sadaka idi. Herbir kadın kendi gümüş halkalarını atıyor, hepsi de atıyorlardı, dedi [48]
04 Ocak 2011, 00:51 | Mesaj No:30 | |
10 Mayıs 2009 | Alıntı:
Allah resulünün yaptığı her hal ve hareket müslüman kullara örnek olmasıdır ama farz olması demek değildir, lütfen sünneti, vacibi, müstehabı, farzı birbiriyle karıştırmayalım. Allah resulunun her yaptığı hareket farz değildir. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |