|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KARAKÖSE,Açılış Tarihi: 05 Ağustos 2011 (10:04), Konuya Son Cevap : 20 Ekim 2011 (21:11). Konuya 22 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16 Ekim 2011, 00:23 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Cevap: Müslümanlarda Hadis Paradoksu Barışş abim güzel insan siz benim söylediklerimi hep yanlış yorumluyorsunuz. Bakın bizler mealci falan değiliz belki inanmaycaksınız mealci bazı arkadaşları süresiz siteden uzaklatırma cezası bile verdim. Gerek benim gerek Mevlüt hocanın gerek Muhsin hocanaın bu konuyla ilgili daha evvel yazmış olduğumuz makalelere bir göz atarsanız ne demek istediğimi eminim daha iyi anlayacaksınız. Yoksa biz hadislseri falan inkar etmiyoruz. Biz peygamber adına söyledi söylenen yalan yanlış şeylerin islama mal edilmesine karşıyız o kadar.
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
20 Ekim 2011, 02:56 | Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 12645 Üyelik T.:
19Haziran 2010 | Cevap: Müslümanlarda Hadis Paradoksu
hadiste sihhatin olcusu, onun sened-ravi zincirinde hangi alimlerin oldugu degil, hadisin metnini olusturan cumle ve yarginin vahye uygunlugudur. bu sebeble hadis kritikleri calismasi muhaddis buyuk alimlerce yapilmis ve ebeden konu kapanmistir denilemez, kritik calismalari halen yapilabilir ve yapilmalidir da.
|
20 Ekim 2011, 21:11 | Mesaj No:23 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Müslümanlarda Hadis Paradoksu
değerli kavakeb, söylediğiniz mantıklı olsada,uygulanması imkansız gibi... ravileri nerden bulacaksınız ? hadisin sıhhatı için ravileri tanımanız lazım,sorgulamanız lazım.bunun için gene muhadislere muhtaçsınız. hadis metninin vahye uygunluğuna gelince,herhalde muhadislerin sen ben olmadığının farkındasınızdır.bunlar vahyide sünnetide tefsiride en iyi bilen ve yaşayanlar olduğunu inkar edilmez bir gerçek.imam malik en büyük muhadislerden.muvatası nerdeyse hiç bir alim tarafından tenkide maruz kalmış bir eser değil.üstelik bu imam maliki mezhebinin kurucusu.yani mahalle imamı değil mezhep imamı. üstadım, vahye uygunluk noktasına takılıp vahye uygunsuz bildiklerimizi ayıklarsak elimizde hadis kalmaz.kaldi ki bildiklerimiz nasıl bilgi ne kadar sağlam bilgi? yanılma payımız ne kadar ? kuranın ruhuna ana temasına ve içeriğine ne kadar vakıfız ? teklifiniz yeni değil ve hatalı değil.bu teklifin muhatabı alanında uzmanlaşmış muctehid alimlere yapılmalı.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |