|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 17 Ağustos 2011 (21:28), Konuya Son Cevap : 13 Temmuz 2014 (16:50). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17 Ağustos 2011, 21:28 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | yetim...!! yetim...!! Yetim Ey gül yüzlü yetim çocuk Arkadaşım olurmusun Tutarmısın elimden cennet yamaçlarında.. Sil baştan cizelim defterini .. Tüm sayfalar mutlulugun resmimleriyle dolsun bazen kırmızı bir balon bazen şeker olsun ...! ..... Müjdeler olsun reyyan kapımız aralandı..Yüce rabbmimiz .. bu kutlu günleri hakkıyla yaşamayı .. ümmeti muhammed'e nasip eylesin.. affın, mağfiretin bereketin.sağnak sağnak yağdıgı bu mübarek günler. .ne güzel günler kavuşturana hamdolsun ... Sehl İbnu Sa'd (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdu ki: "Ben ve yetime bakan kimse cennette şöyleyiz" Orta parmağı ile baş parmağını yan yana getirip aralarını açıp kapayarak işaret etti." Buhârî, Talak 14, Edeb 24; Tirmizî, Birr 14, (1919); Ebu Dâvud, Edeb 131, (5150). Bu müjdeye erişebilmeyi .. istemezmiyiz .. iftar sofraralarımızı donatacaĞmınız bu günlerde... eş, dost ve akrabalarımızla ziyafet şölenlerine çevirmeyelelim .. İbnu Abbâs anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdu ki: "Kim Müslümanlar arasından bir yetim alarak yiyecek ve içeceğine dâhil ederse, affedilmez bir günah (şirk) işlememişse, ALLAH onu mutlaka cennete koyacaktır." Tirmizî, Birr 14, (1918). Yetimhaneleri ziyaret edelim, mahellelemizde arayalım bulalım yetimleri Bakalım gözlerinin içine . Karışsın göz yaşlarımız göz yaşlarına ,tutalım ellerinden ki düşmeyelim kuyulara, kaybolmayalım izbelerinde türlü oyunlarla oynaştıgımız yalan dünyanın kandırmacalarında.. Yetim gönlü mahsundur , kanatları kırılmıştır da . saracak bir melhem ararlar. başını okşayacak, dünyanın türlü çamurları bulaşmış bir kirli el... Ellerinizi yetim başında temizleyin , belki gönüllerinizide gözlerinde... Sarın onları tüm merhametinizle ki .. dünyada onları saracak hiç bir kötülük kalmasın... Evlerimiz hayırlı ev yapalım .. sevgililer sevgilisi (aleyhissalâtu vesselâm) buyur du ki ; Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Müslümanlar içinde en hayırlı ev kendisine iyilik yapılan bir yetimin bulunduğu evdir. Müslümanlar içinde en kötü ev de kendisine kötülük yapılan bir yetimin bulunduğu evdir." Artık kaldıralaım başımızı ve bakalım... mahsun bir gönül kalmasın.. ellerinden tutmadıgımız hiç bir yetim, alıntı...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 7 | 283 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 2947 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 179 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 216 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 213 | 16 Mart 2024 15:39 |
17 Ağustos 2011, 23:21 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13855 Üyelik T.:
22 Mayıs 2011 | Cevap: yetim...!! Allah Razı olsun güzel kardeşim.Güzel ve tetikleyici bir paylaşım sergilemişsin.Okuyunca peygamber efendimiz s.a.s aklıma geldi. |
18 Ağustos 2011, 18:03 | Mesaj No:3 |
18 Aralık 2010 | Cevap: yetim...!!
ecmain inşALLAH..Gözlerine ve yüreğine sağlık....
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
13 Temmuz 2014, 15:31 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: yetim...!!
eywallah yüreğine sağlık abla..
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
13 Temmuz 2014, 16:24 | Mesaj No:6 |
18 Aralık 2010 | Cevap: yetim...!!
13 Temmuz 2014, 16:50 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: yetim...!!
Bazen babamın elini öperken daha merhametli öpüyorum hem yetim hem öksüz büyümüş anneyi 5 babayı 8 yaşında kaybetmiş ...Emeğine sağlık can...
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |