|
Konu Kimliği: Konu Sahibi muhsin iyi,Açılış Tarihi: 04 Temmuz 2012 (10:10), Konuya Son Cevap : 15 Ekim 2015 (11:30). Konuya 63 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Temmuz 2012, 18:31 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 17525 Üyelik T.:
23 Mart 2012 | Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır haa bi de ben Alim falan değilim bunu iddia etmiyorum da... Hepsini sanal ortamdan buldum.. Yani bilgisayarı açıp kapatmasını bilen herkes ulaşabilir bu bilgilere.. |
04 Temmuz 2012, 20:27 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır
Eyvallah Hacı Kardeş bak delil olunca nasıl kabul ediliyor sorun yok...
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
04 Temmuz 2012, 22:27 | Mesaj No:13 |
10 Nisan 2008 | Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır
Muhammed Allah'ın Elçisi'dir ve (sadakatle) o'nun yanında olanlar, bütün hakikat inkarcılarına karşı kararlı ve tavizsiz, (ama) birbirlerine karşı merhamet doludurlar. Onların (namazda) eğilerek (ve) yere kapanarak Allah'ın lütuf ve rızasını aradıklarını görürsün. Onların işaretleri, yüzlerindeki secde izleridir. Şu, onların hem Tevrat'taki ve hem de İncil'deki temsilleridir: (Onlar) filiz veren bir tohum gibi(dirler), sonra Allah o (filizi) güçlendirir ki sağlam şekilde büyüsün ve (sonunda) kökü üzerinde dimdik dursun ve üreticileri sevindirsin... (Allah böylece müminleri sağlam ve dayanıklı/dirençli kılar) ki onlar aracılığıyla hakikat inkarcılarını şaşırtsın. (Ama) onlardan inanıp doğru ve yararlı işler yapanlara Allah mağfiret ve büyük bir mükafat vaad etmiştir. (Fetih-29) Hacı kardeş bak tartışma usulü ile konuştuğunuzda sizi dinlerim ve doğrulara doğru yanlışlara yanlış derim Bu anlayış ile benimle konuşun tartışan eyvallah der ve bilmediğiniz yada benim bilmediklerimi hep birlikte öğreniriz daha iyi olmazmı... Sizden Hz Ebubekir hakkında delil istedim sizde sundunuz bende sizi destekleyen ayeti vereyim daha anlaşılır olsun Ayetin nuzül sebebi ve Ayetlerde geçen yanında olanlar kısmı ile kimler kastediliyor araştırın çarpıcı sonuçlar karşınıza çıkacak Sahabenin faziletleri hususunda...
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
04 Temmuz 2012, 22:44 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 17525 Üyelik T.:
23 Mart 2012 | Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır
Tevbe süresi 40. Ayeti mi yoksa? Konumuzla tam olarak alakalı olmadığı için yazmak istemedim...
|
04 Temmuz 2012, 22:48 | Mesaj No:15 |
Tevbe 40 Ayeti kerimesi zaten açıktır Hz Ebubekir hakkında olduğu benim verdiğim ayet Allah resulünün yanında olanlar Hususunda Üstad Saide Kurdinin açıklaması çok güzel izah ediyor kimler olduğunu bi zahmet Bakın...7.Lemada Fetih suresi hakkında açıklamalara...
05 Temmuz 2012, 08:46 | Mesaj No:16 | |
Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır Alıntı:
| ||
05 Temmuz 2012, 08:58 | Mesaj No:17 | |
Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır Alıntı:
| ||
05 Temmuz 2012, 09:02 | Mesaj No:18 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır sayın muhsin iyi rabıta nasıl yapılır izah edebilirmisiniz....
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
05 Temmuz 2012, 09:24 | Mesaj No:19 |
Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır | |
05 Temmuz 2012, 09:56 | Mesaj No:20 |
Rabıta bir ibadet değil anladık Tekniktir diyorsunuz ve yazınızda öyle ele alınmışki Allah'tan çok Şeyh Efendilerinize iltica var Allah nerde kaldı bu anlayışa göre Cüppeli efendinizden size Rabıta örneği sundum biliyorum konunuzda geçmiyor ama oda Rabıta tarifi yapıyor kendi taptığı şahısları üçüncü kişi olarak kabul ediyor bu nasıl oluyor izah edermisiniz....
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |