|
Konu Kimliği: Konu Sahibi dua dilencisi,Açılış Tarihi: 15 Mayıs 2013 (12:38), Konuya Son Cevap : 30 Nisan 2019 (23:11). Konuya 11 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
15 Mayıs 2013, 12:38 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Özlemek.../medineweb Özlemek.../medineweb Özlemenin bu kadar acı olduğunu ve kademeleri olduğunu öğrendim. Özlediğine dokunamamak onunla konuşamamak , Konuştuğunda cevap gelmemesi sonra yavaş yavaş dökülen gözyaşları Rabbe açılan iki el ve yüreği yakarcasına dualar etmeyi öğrendim Duanında derinini özlemle acıyla gelen ilhamını öğrendim .. Mezarlıklara hayranlığımı keşfettim senden sonra Burcu burcu kokan o topraklara basmaya kıyamadığımı hissettim Mezarlığın kapısından içeri girdiğimde,sanki kapının dışında kalan O cafcaflı dünya hayatını bir çizgide geçtiğimi hissettim Yavaş yavaş adımlarken sana gelmenin heycanıyla Dizlerimin bağının çözüldüğünü hani derdin ya sen çok güçlüsün anne ! Güçlü olmadığımı öğrendim bende ve bizlerde olan herşeyin emanet olduğunu Bir daha bir daha öğrendim .. Yorgun ve halsiz özlemle hasretle geldiğimde mezarının başına Okuduğum her şeyi tek tek düşünmeyi öğrendim susup beklemeyi Dua etmeyi öğrendim .. Ayak ucuna her geldiğimde selamdan sonra kokunu bir defa duymayı çok istedim Hani o sabah sarılmak istedim sen dedin anne sarılma bende saçlarını okşadım Ben sana sarılmayı çok özledim ve o anki sarılmamanın pişmanlığını acısını ...... Son giderken yüzün gülüyordu ya aklımda kazımışım o anı Kefenlendikden sonraki halini gör dediler kapıyı açtığımda Giderken yüzün o kadar sarı değildi tebessümün aynı idi Yaklaşmak istedim ayaklarım gitmedi, hala o pişmalığı taşıyorum içimde Gözlerin yukarı bakıyordu dudakların tebessüm ben geldim demek istedim diyemedim Hakkını helal et dediler demek istedim o benim evladım ben nasıl etmem Çevrenin karasına çirkinliğine inat kefenin beyazlığı odayı ayrı bir güzelliğe boğmuştu Hasan, Peygamber efendimiz s.a.v.Hz. Hüseyini kerbelada kaybetmiş Bende o gün o vicdansız merhametsizlerin seni o hale getirmelerini Kerbelaya benzettim ... Seni çok özledim isyan etmedim etmemde ama hasretin bana çok şey öğretti.. İki hafta öncesinde haber verir gibi kanepenin başını çıkar anne boyum yetmiyor demiştin Duydum ki 3 tabut değiştirmişler benim gözlerine bakmaya kıyamadığım yavrumu bir seferde koymuşlar... O gün sabahında annem dedin 4 kişi ama esaslı kişiler taşırsa tabutumu yeter demiştin Cami avlusu almadı insanları arkadaşların sevdiklerin hep severdin ya kalabalığı misafirleri O gün ordakiler senin misafirindi ve ben seni çok özledim ... Aylar geçer yıllar geçer saatler saniyeler saliseler geçer ama bu acı sanmaki ana yüreğinde geçer. Bu acıyı bu hasrete bir yer ayırmış yaradan yarası iyi olmayan şeker hastaları gibi dualarla hasretle yadediyorum kuzum seni... Çektiğin her acı her ızdırap kefaretin olsun akan her damla kanın seni firdevs cennetine götüren yol olsun....Amin
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
Konu Sahibi dua dilencisi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hacamat / Medineweb | Hadis-i Şerif | Esadullah | 16 | 7284 | 23 Mart 2015 23:00 |
Özlemek.../medineweb | Makale ve Köşe Yazıları | su damlası | 11 | 6855 | 15 Mayıs 2013 12:38 |
Geleceğin suçlusunu yetiştirmenin 8 basit... | Bilgi Dağarcığı | su damlası | 3 | 2928 | 21 Temmuz 2012 10:57 |
Kişisel Gelişim Kitaplarımdan Kesitler/Huzurun... | Kişisel Gelişim | Mihrinaz | 7 | 2643 | 04Haziran 2012 00:25 |
17 yaşında bir gencin karmakarışık duygularına... | Çocuk ve Aile Sağlığı | muallime | 1 | 2092 | 09 Nisan 2012 16:09 |
15 Mayıs 2013, 15:15 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 20148 Üyelik T.:
07 Eylül 2012 | Cevap: Özlemek... Amin kardeşim ellerine sağlık :(
__________________ |
15 Mayıs 2013, 15:51 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 17068 Üyelik T.:
03 Mart 2012 | Cevap: Özlemek... yüreği yanan bir annenin içindeki feryadı dışa vurması bunu yaparken de tevekkül ve sabırla bu duygularını dile getirmesinin en güzel timsali bu yazınız...rabbim yüreğinizde ki yangını hafifletsin,sabrınızı arttırsın ablamm..dualarınıza yürekten aminnn diyorum.evladını yitirmiş bir anne olarak sizlere ve tüm evlat acısı yaşayan annelere rabbimden her iki dünyada da ferahlık ve sabır diliyorum..selametle kalın.
__________________ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا "Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez." || BAKARA 286. || MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! .. Velhasıl-ı kelâm. Namaz, duâ, gayret, nâsip. . . |
15 Mayıs 2013, 16:29 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 24663 Üyelik T.:
07 Ocak 2013 | Cevap: Özlemek...
Amin amin amin....... Rabbim gönül rahatlığı gönül huzuru versin................ Başka acı yaşatmasın inşaallh...............
__________________ Başkalarının başarılarını küçümseyenler,hayatta hiçbirşey başaramayanlardır. |
15 Mayıs 2013, 19:51 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Özlemek...
amiiinn ablacım Allah sabrını arttırsın sana güç kuvvet versin..çok duygulandım okuyunca :(((
|
15 Mayıs 2013, 20:07 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 20510 Üyelik T.:
01 Ekim 2012 | Cevap: Özlemek... Mekanı Cennet olsun inşaAllah Hasan Kardeşimizin ... Allah diğer çocuklarını bağışlasın sana da sabır versin .... Çektiği her acı her ızdırap kefareti olsun akan her damla kanı onu firdevs cennetine götüren yol olsun....Amin....
__________________ Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur... |
15 Mayıs 2013, 20:39 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 26427 Üyelik T.:
06 Mart 2013 | Cevap: Özlemek...
Rabbim sabır versin.Mekanı cennet olsun inşallah. amin ablacım
__________________ İnancımız batıl değil ki, ümidimiz kırılgan olsun. . . |
15 Mayıs 2013, 21:34 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 17229 Üyelik T.:
10 Mart 2012 | Cevap: Özlemek... :..(( Rabbim yardımcın olsun ablcğm .. özlemle dolu yüreğine inşirah versin inşllahh!.. duygularının her satırında özlemlerini hissedip ağladım-insan evlt sahbi olunca daha iyi anlıyor bunu.. ..imtihanın büyüğünü yaşıyorsun dualarım seninle .. Cennetin en güzel köşesinde en güzel ikrmlrn muhatabı olsn Hasan inşallahh ... kavuşmaların olacağı güne hamdolsunn .. Allah özlemlrne sabr versin canım ablam :(
__________________ "..insanın ruhunu yücelten bir acı, ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..." |
16 Mayıs 2013, 00:45 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: Özlemek...
Allah c.c. razı olsun hepinizden ..Allah c.c. hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın yaşattığı kullarınada dayanma gücü versin..Dualarınızda oğlumuda eksik etmezseniz memnun olurum....
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir) | |