|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL,Açılış Tarihi: 16 Eylül 2016 (00:11), Konuya Son Cevap : 05 Ekim 2016 (18:34). Konuya 47 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Ekim 2016, 09:07 | Mesaj No:41 |
71/17-“Allah sizi yerden bir bitki gibi bitirdi.” 71/18”Sonra sizi oraya tekrar geri çevirecek, ve sizi bir çıkarışla ,diriltip çıkaracaktır.” Ayetlerden anlaşıldığı gibi,ilk insanlar yaratılırken , bir tek insandan yaratılmadığı, bir çok insandan yaratıldığı vurgulanmaktadır. Şimdi Bu anlayışın tam aksine gibi bir anlam taşıyan ayeti nakletmeye çalışalım. 49/13”Ey İnsanlar gerçekten biz sizi,bir erkek ve bir dişiden yarattık. Birbirinizle tanışmanız için halklar ve kabileler kıldık. Şüphesiz Allah katında sizin en üstün olanınız,(soyca değil) Takvaca en ilerde olanınızdır.Şüphesiz Allah bilendir haber alandır.” Kur’an burada İnsanları bir erkek ve dişiden yarattık ifadesini kullanırken,Üreme,çoğalma biçiminin,formülünden bahsetmektedir. Yani bir insanın çoğalma biçiminin oluşabilmesi için,Erkeğin sperması ile kadının yumurtalığının birleşmesi sonucunda olduğu anlatılmak istenmektedir. Yoksa klasik dinde anlatıldığı gibi Adem ve Havva değildir. Eğer öyle olmuş olsaydı Kur’an da bahsedilen kardeş evliliğinin haram olmasıyla ilgili ayete ters düşerdi. | |
01 Ekim 2016, 09:19 | Mesaj No:42 |
Hayvandan bir farkı olmayan aklı zekası eksik olan ademogullarindan misal verilen Adam örneğidir Adem.. Ademogullari yani insanogullari kavimler halinde birbirlerini tanıdı Allah onlara akıllarını kullanmayı dusunebilmeyi kademe kademe gösterdi.. İnsan üremesi bir babadan ve adi geçmeyen havvada olsaydi kardeşler evliliği hangi dille anlayacaksınız.. | |
01 Ekim 2016, 18:52 | Mesaj No:43 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 |
Yazar mustfa nın Adem as ma baba arayışı görüşü,hafızam beni yanıltmıyorsa Ali şeriatinin insan adlı kitabında rivayetin sıhhatinin ne olduğunuda pek alakam olmadığından araştırmadım.ibni abbas ra dan rivayete dayanıp kendisine sorulan Adem as den önce kim vardı sorusuna her defasında Adem dediği bunun için adem as dan öncede ADEMLERİN olduğu muhtemeldir diyordu şeriati.zaten bu uçuk kaçık görüşler geçmiş tarihtede aynı sapık kafalarca çıkartılıp insanların kafalarını ve yönelişlerini islamın alakadar olmadığı gaybe taş atmaya yönelmeleri ve islamın aslı konular böylece arka planda bırakılmak istendiği içindir.mustafa vb lerin bu günki Allah ın hükmüyle hükmetmeyen otoriteler ve hükümetlerle hiç bir sorunları var mı veya bundan niye hiç bahsetmezler.bu soruya verilecek cevap zaten bu konuyuda açıklar niteliktedir. Yani yazar mustafa vb kişilerin bu gün ısıtıp sundukları bu uçuk kaçık fikirler bile kendilerinin değil,geçmiş tarihin tartışılıp ve müslüman alimlerce deliller ölçüsünde çöplüğe atılmış konulardır.Bu gün türkiye gibi ülkelerde müslüman alimlerin olmayışının boşluğunu kullanan bu vb kişiler bu çöplükte ne buldularsa mal bulmuş magribi gibi yeni konuymuş ve kendileri bulmuş gibi sunuyorlar.
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
04 Ekim 2016, 23:32 | Mesaj No:44 | |
Durumu: Medine No : 15399 Üyelik T.:
24 Aralık 2011 | Alıntı:
izin ver ya Resulallah susturayım şunu diyen Hz Ömer Nerdesin | |
05 Ekim 2016, 04:32 | Mesaj No:45 | |
Durumu: Medine No : 55009 Üyelik T.:
29Haziran 2016 | Alıntı:
Yani müslümanlar bir bütün olmayı, kend içinde kenetlenebilme ruhunu kaybettiler adeta... Hz. Ömer'in ismini duyunca korkan it sürülerinin, salya sümüğünden korkan bir ümmet haline geldik ne yazık ki... Umarım küllerimizden yeniden doğar ve tekrardan bu koca dirilişi gerçekleştiririz... Allah yar ve yardımcımız olsun..! | |
05 Ekim 2016, 14:35 | Mesaj No:46 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Alimoğlu abim inkar etmiyorum ilk defa duyduğum bir mevzu idi araştırayım dedim sadece senin verdiğin ayetler araştırmama gerek bırakmadı
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
05 Ekim 2016, 18:31 | Mesaj No:47 |
24 Aralık 2011 |
Hönül baba.islamoğlunu seviyorum ve hep sevdim.tarzı ile ilmi ile sempatisi ile en önemlisi islami ilimlere büyük katkısı ile. 8 konuda kavgalıyız.p sekiz konu aşkımıza kara kedi oldu. burada saçma sapan çıkışlarını savunacak halim yok. |
05 Ekim 2016, 18:34 | Mesaj No:48 | |
24 Aralık 2011 | Alıntı:
| |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |