|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 26 Ağustos 2023 (11:53), Konuya Son Cevap : 26 Ağustos 2023 (11:53). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Ağustos 2023, 11:53 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Müslümanın Psikolojisi Bozulurmu? Müslümanın Psikolojisi Bozulurmu? Psikoloji jargonunun dini argümanlarla dövüştürülmesinden bıktım. Müslüman'ın psikolojisi bozulur mu? Müslüman travma geçirir mi? Diye diye dışarıda evliya pozları kesen evde eşkıyaya dönen, öfke patlamalarıyla ailede huzur bırakmayan, dürtü kontrol bozukluğunun pençesinde kıvranan ve eli derhal sigaraya giden, bir bataklığın içinde debelendikçe debelenen fakat etrafa ruhsal olarak iyi değilim mesajı vermemek için profesyonel tiyatro oyuncularına taş çıkaran, ibadetlerin de vaadedilen işe yaramadığını gördükçe namazı orucu bırakan Müslümanlara döndük. Ağır depresyon geçiren birine "namaz kıl, oruç tut, filan zikir halkasına gir" gibi verilen yetersiz tavsiyeler işe yaramayınca zaten düşünme mekanizması reterdasyona uğramış kişi için, dinin günah keçisi ilan edilmesi an meseledir. "Yaptım. Yapmaya devam da ediyorum. Peki, neden Allah hâlâ yardım etmiyor?" sorusuna verecek bir cevabınız var mı? Yok. İmtihan deyip geçmeyin. Vaazınızı ruh sağlığı dumura uğramamış birilerine verin. Din sadece zorda kalmışa değil hali vakti yerinde olana da lazım. Ciddi seviyede vesveseli birine "secde et geçer" dediğinizde vesveselerin secdede de gelmeyeceğine dair bir garantiniz var mı? Çocukken tacize uğramış biri "Allah neden çocukken bana bunu reva gördü?" sorusunun cevabını iftarda bulabilecek mi? Yunus peygamber ruhen bunaldığı, insanlarla başa çıkamadığı ve artık dayanacak gücü kalmadığı için kaçıp gitmişti. Yusuf peygamber zindan canına tak ettiği için Allah'tan başka birine "krala hatırlatılma" isteğinde bulunmuştu. Nebiler Nebisi aleyhisselam, vazifesi hayli ağır olduğu için dönem dönem yorgun düşmüştü. Bahsi geçen peygamberler kalplerin ancak Allah'ın zikriyle itminana ereceğini bizden iyi biliyorlardı. Fakat bu raddeye de geldiler. Gelinebiliyormuş. Allahu Teâlâ Nahl Suresi 43. Ayette "bilmiyorsanız bir bilene danışın" der. Bunu sadece fetva sormak için hoca bulmakla açıklamak yetersiz kalacaktır. Ruhunuzun dehlizlerinde kaybolmuşsanız da bir bilene gidebilirsiniz. Kişinin Müslüman olması sadece inançsızlara oranla psikolojik dinginliğini daha kolay daha hızlı kazanmasını sağlayabilir. Hepsi bu. Zeynep Betül
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Dualarda sayı şartmı? | Soru Cevap Arşivi | Esma_Nur | 4 | 157 | 05 Ocak 2025 11:05 |
Meğer Yalanmış | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 0 | 71 | 30 Aralık 2024 19:18 |
Üfleyin dağıtın | Videolar/Slaytlar | Esma_Nur | 0 | 68 | 12 Aralık 2024 19:26 |
Fetolar bitmez ama! | Taziye-İlan-Selamlaşma | Kara Kartal | 5 | 146 | 21 Ekim 2024 10:49 |
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz | Turşular | Esma_Nur | 0 | 89 | 18 Ekim 2024 23:05 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |