|
Konu Kimliği: Konu Sahibi NUR,Açılış Tarihi: 15 Şubat 2009 (17:43), Konuya Son Cevap : 15 Şubat 2009 (17:43). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
15 Şubat 2009, 17:43 | Mesaj No:1 |
Cvp: Güneydoğu'da Din Adamları Güneydoğu'da Din Adamları Bu yazıyı yine nette okumuştum, medinewebe taşınması da güzel olmuş, eline sağlık ferdi kardeş.. maalesef Güneydoğu 'da eğitim, sağlık, iş ve buna benzer bir takım hizmetlerde sorun yaşandığı gibi, halkın dini eğitiminde de sorunlar yaşanıyor. Özellikle şehirlerden Doğu'ya atanan dingörevlileri genelde tecrübesiz İHL mezunları, mezhepler hakkında fazla bilgisi olmayan , özellikle de halkı kaynaştırma görevini pek ifa edeneyen kişilerdir.Biraz genelleme oldu ama sorunun kaynağı buradan başlıyor.(istisnaların da olduğunu kabul ediyorum ayrıca).Böyle olunca halk , resmi atanmış imamlara kendisini kapatıyor, kendi dillerinden kültürlerinden pek anlamayan imamlara dışarıdan gelmiş yabancı gözüyle bakıyor.Kendi yöresel din adamlarından vazgeçmiyor.Görünürde köyün/kasabanın din görevlisi var yalnız görevini yapamayan bir din görevlisi var.Demek ki devlet , ben oraya adam atadım benim işim bitti, hizmeti götürdüm iş tamamdır diyemez.Çünkü iş oraya atama yapmakla bitmiyor.O halde, Diyanet işleri başkanlığı bu konuyu ayrıca gündemine almalı, buraya atanacak kişilerde ayrıca özellikler aramalıdır.Bu ancak bir proje kapsamıyla gerçekleşebilir.Örneğin; 1- Buraya ilahiyat eğitimi almış, özellikle mezheplerin var oluş amaçlarının farkında olan parlak insanlar atanmalıdır. 2-Mümkünse atanacak kişiler yine Güneydoğu'da yaşayan, eğitimini oradan almış, oranın kültürünü, adet , gelenek göreneklerini iyi bilen kişiler olmalıdır. 3-Bu kişiler mesleki yeterliliklerinin yanında insanlarla doğru iletişim kurabilen, uzlaştırıcı, hoşgörülü ve sabırlı kişiler olmalıdır. 4-Bu din görevlilerine Diyanet ayrıca seminerler, paneller düzenlemeli , halkın eğitimi ile ilgili geri dönüşümler de almalıdır. 5- Yörede bulunan fahri din görevlileri ile irtibata geçilerek mümkünse onların da eğitimleri üstlenilmelidir. Yapılabilecek daha çok şey olabilir elbette, ama kan kaybeden ve ameliyat olması gereken bir hastanın yarasına yara bandı yapıştırmakla hasta iyileşmez. Bu iş ciddiye alınmayıp geçici çarelerle çözüm aranırsa bu sorunlar da bitmez... nacizane..
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
Konu Sahibi NUR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hadîsi anlamak için nelere dikkat etmeli | Hadis-i Şerif | NUR | 0 | 2584 | 10 Ağustos 2009 21:09 |
Allah Rızası İçin Hadis Uyduranlar/Medineweb | Hadis-i Şerif | Mihrinaz | 1 | 2992 | 10 Ağustos 2009 21:07 |
18.HAFTANIN KONUSU:Çocuklar Dünya Hayatının Süsü... | Hafta'nın Konusu | NUR | 1 | 2990 | 10 Ağustos 2009 00:05 |
35.Haftanın Misafiri Elifzişan | Hafta'nın Misafiri | kurtmehmet | 11 | 6800 | 09 Ağustos 2009 23:35 |
Çocuklar Ümmetin Geleceğidir! | Çocuk ve Aile Sağlığı | NUR | 0 | 2598 | 07 Ağustos 2009 23:03 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |