11Haziran 2016, 21:39
|
Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 77 Üyelik T.:
12 Ağustos 2007 Arkadaşları:0 Cinsiyet:Erkek Yaş:44 Mesaj:
53 Konular:
2 Beğenildi:8 Beğendi:5 Takdirleri:10 Takdir Et:
| Alıntı: Muhsin Arslan Üyemizden Alıntı
İnsan yaşını devirdiği yıllar ile ölçmekle hata eder. Devirdiğiniz yıllar derimizi buruşturur ki bu normaldir. İdealsiz sorumsuz yıllar ise ruhu buruşturur. 'Her yaşın bir güzelliği, Özelliği vardır.' Ama ruhu yaşlı olanların her yaşta hiç bir cazibesi yok. Gençte olsa, olgunda olsa, yaşlıda olsa... Bazen seksen yaşında bir gence rastlıyoruz, bazen yirmi beş yaşında bir ihtiyara! Seksen yaşına gelmiş gençler, kaliteli, onurlu bir yaşam sergilediklerinden özgüven tamdır. Derileri buruşmuş olsa da,yumuşacıktırlar. Buna karşın yirmi beş yaşlarında görünen yaşlı ruhlular, aksi, sert, hırçın, kırıcı inciticidirler. Yaşadığı hayatın hakkını verenler, hakkından taviz vermeyenler, başkasının hakkına girmeden hakkını verenler, seksen yaşında da olsa 'gençtir'. Hak hukuk tanımayan, çevresinin başına bela olan, parazitlik görevini üstlenenler yirmi yaşında da olsa 'yaşlıdırlar'. Mutsuz hırçın kişiliksiz idealsiz başıboş insanlar, etrafına mikrop saçar. Nerde huzur varsa bozarlar, nerde tebessüm varsa yok ederler, nerde mutluluk varsa diş bilerler.'benim yoksa onun da olmasın(cıdırlar)'. Mutlu, Huzurlu kişilikli olanlar, etraflarına güven verirler, moral verirler, olumsuzlukları düzeltmek için direnirler.'benim var onunda olsun(cudurlar)'. Kendinize inandığınız güvendiğiniz ölçüde, Yüreğinizde taşıdığınız ideallerin kalitesi kadar gençsiniz. Güvensizliğe sorumsuz, idealsizliğe kapılıp, bana ne, amanın boş ver(ici) olduğunuz kadar Yaşlısınız. 'Yılların eskittiği vücuttan değil, idealsizliklerin eskittiği ruhsuzluktan korkunuz.' Endişeler, Güvensizlikler, idealsizlikler, sorumsuzluklar, korkular ruhu esir aldı mı, sahibini ölmeden önce canlı cenaze yığını haline getirir. Gerçek yaşınızı takvim yaprakları değil, ruhunuzun duyguları tespit eder. Birçok kişi bu yanılgıdadır. Gençlik ya da yaşlılık nüfustaki doğum tarihimiz değildir. Bu yanılgıya düşen birçok hanım, bu sendromdan kurtulmak için yaşını hep gizlemeye çalışır. Bu yanılgıyı kabullenen toplum 'kadının yaşı sorulmaz' oyuncağıyla avunur. Aynı yanılgıya giren birçok erkekte yaşını hep küçültmeye çalışır. Genç görünmeye çalışır. Evet, 'görünmeye çalışır'.Halbuki hissedilen yaş en geçerli ölçüttür.
İnsanı yaşatan ümittir,emeldir.öldüren ümitsizliktir,korkudur.ümitle beraber girişken çalışkan olmak
evladır.Yoksa tek başına 'Ümit sadece sefilliktir.'
ömrün her çağı güzeldir.yaşama sanatına vakıf olanlar,hayatın her anını mutluluğa çevirme
şansına sahiptirler.Hayat gerçekten güzel,hayatı Yaratan En güzel.
yeter ki biz çirkinleştirmiyelim,çirkinleşmiyelim,çirkinliklere imza atmıyalım...
Peki siz kaç Yaşındasınız ? saygılar.. Muhsin Arslan [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] | yaşımı bu makaleye göre hesapladım daha baliğ değilim kanaati hasıl oldu |
| |