|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 05 Ekim 2007 (22:30), Konuya Son Cevap : 20 Nisan 2024 (14:26). Konuya 31 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
29 Ekim 2008, 03:51 | Mesaj No:23 | |
Cvp: İki saniyede 300 sevap kazanmak... Alıntı:
esselamun aleyküm ve rahmetulllahi ve berekatühü | ||
28Haziran 2011, 09:47 | Mesaj No:26 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: İki saniyede 300 sevap kazanmak...
Ve Aleykumselam ve Rehmetullahi ve bereketuh. esselamü aleyküm...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
28Haziran 2011, 12:11 | Mesaj No:27 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: İki saniyede 300 sevap kazanmak...
we aleykümesselam...forumda zaten selamlaşma bölümü var neden aynı başlık altında devam etmiyosunuzki
|
28Haziran 2011, 22:59 | Mesaj No:28 |
Cevap: İki saniyede 300 sevap kazanmak... Arkadaşlar konu başlığı çok ilginç!!!!!! selamlaşmak dinimizin emri ve müminlerin özelliği .. ortada bir yalnışlık var bizler bidat hurafelere yer vermemeliyiz acaba bir selamlaşmayla 300 sevap olduğu hangi ayette var. Gelin bu başlığı iman eden müminlere yakışır bir şekilde değiştirelim. Kimse sevabı rakama vuramaz lütfen daha dikkatlı ve tevhidi başlıklarla birbirimize örnek olalım. Kırılan kardeşim varsa hakkını helal etsin ben üzerime düşeni dedim isteyen bir selamla 300 sevap nıyeti ile yola çıksın isteyen Allah ın rızasını almak için gelecek sevabın sayısına bakmadan müminlik görevi ile selam versin. Selam ve dua ile kalınız. | |
28Haziran 2011, 23:14 | Mesaj No:29 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Cevap: İki saniyede 300 sevap kazanmak... Özellikle bazı cemaatlerde bu tür rakamlar çok meşhurdur. Derlerki dokuzbin salavat çeken bilmem ne kadar sevap kazanır gibi bir takım aslı astarı olmayan şeyler. İslam dininde kişi gücü nisbetinde ibadet edebilir fakat herkes bu şekilde ibadet etmek zorundadır gibi bir takım genelleme yaparsa bu bidat olur. Böyle rakamsal ibedetlerin varlığını iddia edenlerden bugüne kadar delil getirdiklerini görmedim maalesef.
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
28Haziran 2011, 23:26 | Mesaj No:30 | |
Cevap: İki saniyede 300 sevap kazanmak... Alıntı:
Eğer iman ettim deyip Hakkı anlatmak için yola çıktıksa lütfen böyle bidatlara müsade etmeyelim ve birbirimizi ikaz edelim. Belki kardeşim bidat kapısını açtığının farkında değildir çünkü ata dini üzerinden hayatımıza okadar çok bidat hurafe girmiş ki insanları bu inançlarından döndürmek çok zor. Böyle bir sayı yoktur, bu beşerin uydurduğu şeydir daha dikkatli daha seçici ve uaynık olalım. İslami konuda birbirimizi uyarmada hiç çekinmeyelim korkmayalım belki bir kardeşimiz kırılır fakat birkaç kardeşimiz bu sayede uyanabilir. Bizim ibadetlerimizde sayı yoktur amellerimizde nıyetlerimizde sayı yoktur, iyi düşünelim birilerine sevap kapısı açarken o kapıyla şirk bidat hurafe kapılarınıda açmayalım. Konuyu açan güzel kardeşim, lütfen başlığı müminkardeşlerimizi selama davet eder şekilde değişin tabii değişmemekte sizin elinizde ama ben bu başlık altında selam veremeyeceğim benim selamım sevap sayısıyla olamaz. | ||
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |