|
Konu Kimliği: Konu Sahibi TufeyL,Açılış Tarihi: 18 Eylül 2007 (12:03), Konuya Son Cevap : 21 Aralık 2012 (11:32). Konuya 74 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
20 Aralık 2012, 13:03 | Mesaj No:71 | |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: kabir azabı Alıntı:
Alemsiniz vesselam;Demek istediğim şu Kabir azbı meselesi 14 asır önce mezhep alimleri tarafından kuran ve sünnet ışığında karar bağlanmıştır ki ''Kabir azabı vardır.'' Bakın İmamı azamın tavrını yüceltiyorsanız (ki öyle )neden fıkhi fikirlerini Kabul etmiyorsunuz anlamış değilim..
__________________ | |
20 Aralık 2012, 13:48 | Mesaj No:72 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Kabir azabı...
Sitede daha önce kabir azabı ile ilgili muzakereler hepsi bu başlık altında birleştirilmiştir.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
20 Aralık 2012, 13:57 | Mesaj No:73 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: kabir azabı Alıntı:
yani şuan burda sizin yaptığınız hanefilik değil,ehli havalelik meshebidir.siz inancınızı başkasına havale etmişsiniz,onlar 14 asır önce nasıl olsa BENİM YERİME DÜŞÜNMÜŞLER,ve en doğrusunada karar vermişler diyorsunuz.. Bende tamda buna karşı çıkıyorum,yani imamların karşı çıktığı gibi,DİNİMİ GEÇMİŞTEKİ SEVDİĞİM VE SAYDIĞIMDA OLSA HİÇ BİR İMAMA HAVALE ETMEYİP,ALLAHIN BANA NİMET OLARAK VERDİĞİ AKLIMLA VAHİYİ KAVRIYOR VE ALLAHIN BANA VERDİĞİ AKILDAN DOLAYI ŞÜKREDİYORUM RABBİME..Bu alimlerede teşekkür ediyorum, ki hiç biri diğerine DİNİNİ HAVALE ETMEMİŞ,SİZİN VE SİZİN GİBİ OLANLAR GİBİ OLMAMIŞLAR,YANİ BEN O TAKDİRE ŞAYAN İMAMLARI ÖRNEK ALMIŞIM KENDİME SİZ İSE SADECE İDDADA KALMIŞSINIZ... NOT.Yaptığım eleştiri şahsi anlamda anlamayın,genelde halkın meshebi anlayışı sizin gibidir..ve hanefi meshebinin bu günki versiyonu aslında,İMAM EBU HANİFENİN İÇTİHADLERİ DEĞİLDE,ONA İHANET EDEN TALEBELERİ EBU YUSUF VE MUHAMMED adındaki öğrencilerinin İÇTİHADLERİDİR...Yani hanefi meshebinin içtihadlerinin üçte ikisi EBU HANİFEYE AİT GÖRÜŞLER DEĞİL BU İKİ,SULTANLARIN KADILARI OLAN TALEBELERİNİNDİR..Bunuda not düşmek istedim....
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
20 Aralık 2012, 14:01 | Mesaj No:74 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Kabir azabı... abi kaarrınıza saygı duyuyorum,lakin çorbaya dönüyor bu şekilde,bu konu aslında MÜZAKERE iken,ne olduğu anlaşılmayan bi hale dönüyor böyle,yanılıyorsam aydınlatın lütfen...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
21 Aralık 2012, 11:32 | Mesaj No:75 | |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: kabir azabı Alıntı:
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |