|
Konu Kimliği: Konu Sahibi kurtmehmet,Açılış Tarihi: 10 Şubat 2010 (20:07), Konuya Son Cevap : 06 Mayıs 2021 (01:50). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Şubat 2010, 20:07 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5446 Üyelik T.:
30 Kasım 2008 | Ahirette herkes pişman olacak Ahirette herkes pişman olacak Bir evliya, müritleri ile beraber bir gece seyahate çıkmış. Her yer zifiri karanlık imiş. Bu veli zat, talebelerine yerden taş toplamalarını ve mümkün olduğu kadar çok taşı yanlarına almalarını emretmiş. Talebelerden bir kısmı “ben taşı ne yapacağım, bu seyahatte benim ne işime yarayacak” diyerek hocalarının sözünü dinlememişler, böylelikle, sözde eğilip kalkma zahmetinden kurtulmuşlar. Bir kısım talebeler ise hikmetini anlayamamak ile birlikte hocalarına itaat etmişler. Eğilip kalkma zahmetine katlanarak topladıkları taşları ceplerine koymuşlar. Sabah olunca hocaları herkese ceplerindeki taşları çıkarmalarını emretmiş. Bir de ne görsünler, o taşlar mürşidlerinin kerametiyle altına dönmüş. Bu sahne karşısında taş toplayanlar da, toplamayanlar da pişman olmuşlar. Toplamayanlar “niçin toplamadık” diye pişman olurlarken, toplayanlar ise “niçin daha fazlasını toplamadık” diye pişman olmuşlar. İşte ahirette de herkes pişman olacak, ibadet etmeyip cehenneme gidenler “niçin ibadet etmedik” diye pişman olurlarken, ibadet edip de cennete girenler daha fazla ameli ve takvası olanlara hazırlanan nimetleri gördüklerinde, “niçin daha fazla ibadet etmedik” diyerek pişman olacaklardır. “Ey Allah’ım! O günde pişmanlığı en az olanlar grubuna bizleri dâhil et. Âmin.” |
Konu Sahibi kurtmehmet 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hırsızlığa KESİN çözüm! -Müthiş cevap | Serbest Kürsü | kurtmehmet | 0 | 1540 | 31 Ekim 2014 17:09 |
MEDİNEWEB de kurban pazarı | Resim/Karikatür | İnceSızı | 2 | 2192 | 21 Ekim 2012 12:42 |
Yaşanmış gerçek olay | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 13 | 6013 | 26 Eylül 2012 23:24 |
Mü’minlerin baharı ramazan | Oruç-Ramazan | GÖKCEN_AZRA | 2 | 1837 | 18 Temmuz 2012 15:38 |
Müslümanlar kardeştir.. | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | suhtem | 2 | 1821 | 17 Nisan 2011 23:09 |
10 Şubat 2010, 23:36 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 10886 Üyelik T.:
04 Ekim 2009 | RE: Ahirette herkes pişman olacak yÜREĞİNE SAĞLIK CAN..mEVLAM SİZDEN rAZI OLSUN KELAMIYLA.. |
06 Mayıs 2021, 01:50 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Gül kokulu bahçeler düşlemedim. İçinde türlü nimetlerin olduğu cennetler hayal etmedim. Sana sığındığımda tek duam vardı dilimde Rabbim sana layık olmam için bana yardım et. Seni her zerremde hissetmeyi diledim hep ..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |