|
Konu Kimliği: Konu Sahibi beyinsel,Açılış Tarihi: 10 Mart 2008 (15:04), Konuya Son Cevap : 19 Kasım 2012 (20:25). Konuya 14 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
15 Kasım 2012, 13:33 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: Eşimiz olacak kişi ve kader
abi ben konuyu okudum hala aydınlanmış değilim zaten ben kendimi bildim bileli bizim ailenin geleneksel konusu kaderdir hala bir noktaya varılamadı.siz benim sorumu tekrar okusanız diğer konulara girmeden sadece sorduğum soru hakkında cevap verseniz olmazmı?öbür türlü kafam karışıyor.birde Rabbim bizleri çeşitli sınavlara tabi tutuyor evlilikte bunun içinde varmıdır sabretmek mi lazım, yoksa evlilik cüzzi kader olduğu için sabretmeyip yine kendi irademizle bir kararamı varmalıyız.selam ve dua ile...
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
15 Kasım 2012, 13:34 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: Eşimiz olacak kişi ve kader
Tamam ablam sizin sorunuza cevap verecem en kısa zamanda
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
17 Kasım 2012, 21:33 | Mesaj No:13 |
Cevap: Eşimiz olacak kişi ve kader
en alttaki soru daha mantıklı ve daha da yerinde olmus ben üzerine ekleyip bir sorudaha sorayım.halkın arasında yaygın görüs var ki atmak kabil değil .ilk evlilik kader 2.cisi secim derler.2.evlilk alın yazısı neden olmuyor böyle bir sey bana mantıksbız geldi.yoğun bir tempo içerisindeyim arastıracak vaktim yok.konunun uzmlanlarına kısadan sorayım dedim.bilahare detaylarına bakarm arastırım uygun zamanda..özetle simdilik insanoğlunun yapcağı 2.3 evlilkleri de kader midir...??
| |
18 Kasım 2012, 01:17 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: Eşimiz olacak kişi ve kader
Zilzal ve Abıhayat Kardeşlerimin sorularını birlikte cevaplayayım: Kur'ani Kerim'de Evlenme hususundaki ayetlerin genelinde seçimin insanın kendi iradesine bağlı olduğu açıklanmaktadır. Kişi kendi tercihi ile eşini belirler Bakara 221 de Allah açık bir uyarı ile kimler ile evlenilip evlenilmeyeceği hususunu belirtmektedir Lakin kişinin tercihi olmasa idi Allah'ın uyarmasına gerek kalmayacaktı Birinci evlilik ve sonrasıda Kişinin cüz-i iradesi iledir ... Allah'ın ezel ve ebede ait herşeyi bilmesi bir kitapta bulundurması Allah'ın yüceliğindendir Allah yaradılmışların fiillerinde zorlayıcı değildir Hayra meyleder ise Hayır kapılarını sonuna kadar açar Şerre meyleder ise Şer kapılarını açar ... Eğer yetimlere karşı adil davranamamaktan korkuyorsanız, o zaman, size helal olan (diğer) kadınlardan biri ile evlenin -(hatta) ikisi, üçü veya dördü (ile); ama onlara adil bir tarafsızlıkla muamele edemeyeceğinizden korkarsanız, o zaman (sadece) bir tane ile- yahut meşru şekilde sahip olduklarınız ile (evlenin). Bu, doğru yoldan sapmamanız için daha uygundur. (Nisa-3) Ayet'te özellikle '' Evlenin'' ifadesi insanın iradesi ile yaptığına kafiidir.
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
19 Kasım 2012, 20:25 | Mesaj No:15 |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: Eşimiz olacak kişi ve kader
Allah razı olsun.
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |